در این مقاله وزن انواع مختلف نبشی و ناودانی بر اساس سایز بیان شده است و تاثیر وزن این مقاطع فولادی بر قیمت آن ها به طور کامل بررسی شده است.
انواع نبشی و ناودانی دارای گستره فراوانی است و مسلم است که نوع این مقاطع بر وزن آن ها تاثیر گذار است. نبشی و ناودانی براساس جنس و سایز دارای انواع زیادی هستند. نوع این مقاطع بر وزن و در نتیجه بر قیمت نبشی و ناودانی موثر است.
جدول وزن ناودانی
در ادامه، وزن انواع ناودانی در قالب جدول آمده است. البته، شما میتوانید برای محاسبه وزن ناودانی از فرمولی که توضیح میدهیم، استفاده کنید.
فرمول محاسبه وزن ناودانی:
وزن ناودانی (کیلوگرم) = طول ناودانی (برحسب متر) * وزن مخصوص ناودانی (برحسب کیلوگرم بر متر)
مثال محاسباتی وزن ناودانی ۱۲:
در صورتی که طول شاخه ناودانی ۱۲ متر و وزن مخصوص آن، ۱۳.۴ کیلوگرم بر متر باشد (وزن مخصوص ناودانی UPN)، وزن ناودانی ۱۲ چقدر است؟
=وزن ناودانی ۱۲۱۳.۴ * ۱۲=۱۶۰.۸ kg
توجه داشته باشید که عوامل موثر بر وزن و قیمت ناودانی یکسان هستند. قیمت ناودانی ۱۲ به وزن آن وابسته است و وزن ناودانی ۱۲ تابع عوامل زیر است:
· طول شاخه
· طول جان ناودانی
· ضخامت ناودانی
· چگالی ناودانی
جدول وزن ناودانی UPN
یکی از دغدغههای اصلی مشتریان نبشی و ناودانی، دستیابی به قیمتهای بهروز و مقرون بهصرفه است. برای رفع این نگرانی میتوانید قیمت مقاطع فولادی مدنظرتان را از سایتهای معتبر استعلام بگیرید.
جدول وزن نبشی
وزن نبشی مانند وزن ناودانی به فاکتورهای مختلف مانند طول بالها و ضخامت آنها بستگی دارد. البته، عواملی مانند نوع استاندارد تولید، روش ساخت و نوع نبشی بر وزن نهایی تاثیر میگذارند.
بررسی دقیق وزن نبشی برای اطمینان از ایمنی و استحکام سازهها ضروری است. زیرا استفاده از نبشی با وزن نامناسب، مشکلاتی مانند افتادگی یا شکست سازه را به وجود میآورد.
علاوه بر مسائل فنی، وزن نبشی بر هزینههای پروژه نیز تاثیرگذار است؛ نبشیهای سنگینتر معمولاً قیمت بالاتری دارند و حملونقل آنها مستلزم هزینه بیشتر است. بنابراین، انتخاب نبشی با وزن مناسب میتواند به بهینه سازی هزینهها کمک کند.
تاثیر وزن نبشی و ناودانی بر قیمت تمام شده سازه ها
وزن نبشی و ناودانی از عوامل کلیدی در تعیین قیمت تمامشده سازههای فولادی هستند. در واقع، افزایش وزن نبشی و ناودانی موجب افزایش استحکام و قیمت آنها میشود. با این تفاسیر، انتخاب بهینه مقاطع فولادی بر اساس وزن، میتواند در مدیریت هزینه سازههای مختلف موثر باشد.
اما چطور انتخابی مقرون بهصرفه و متناسب با نیاز خود داشته باشیم؟ ابتدا لازم است، با نحوه محاسبه دقیق نبشی و ناودانی آشنا شوید. این آشنایی به شما کمک میکند تا متناسب با نوع پروژه عمرانی، مقاطع فولادی با وزن و استحکام مناسب را تهیه کنید.
شناخت دقیق وزن نبشی و ناودانی علاوه بر تاثیرات جزئی در یک پروژه، موجب بهینهسازی هزینههای ساختوساز و در سطح کلان میشود. از سویی دیگر، این شناخت به بهبود اقتصاد مسکن و تقویت تولید داخلی و رشد اقتصادی کشور کمک میکند.
فرمول محاسبه وزن ناودانی خیلی ساده و کاربردیه. ممنون از این آموزش. آیا جدول وزن ناودانی که گذاشتید برای همه استانداردها یکسانه یا برای هر استاندارد (مثلاً اروپایی و ایرانی) فرق میکنه؟