فرشته سنجیده؛ بازار: روز گذشته در بازدید یک مقام قضایی از شهرک صنعتی ایلام اعلام شد ۶۰ واحد تولیدی در شهرک صنعتی ایلام به طور کامل تعطیل هستند، اینجاست که خاموشی چرخ های صنعت و آثار منفی آن علاوه بر رشد بیکاری و دامن زدن به مشکلات اجتماعی، اقتصاد استان را با زوال روبرو کرده است.
ایلام از جمله استانهایی است که از خیلی از شاخص های توسعه عقب افتاده است، استانی که صنعتی نیست ولی بسیاری از واحدهای تولیدی موجود هم تعطیل هستند و به معضل بیکاری در استان دامن زده است.
اگر در همین تعداد واحد تولیدی تعطیل شده در صورت فعال بودن هر کدام ۱۰ جوان بیکار را به کار گرفته شود، ۶۰۰ نفر مشغول به می شوند چرا به باید نسبت به این قضیه بی تفاوت بود.
جالب اینجاست تاکنون هیچ مسئولی در استان به این خبر واکنشی نشان نداده است، علاوه بر این هیچ مسئولی هم راهکاری برای خروج از وضعیت فعلی واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی ایلام ارائه نکرده است.
در این مکانها باید صدای چرخ تولید به گوش برسد و حالا که به هر دلیلی تولید متوقف شده است، متاسفانه تعدادی از واحدهای تولیدی به خانه باغ تبدیل شده است.
واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی ایلام نباید تبدیل به مکانی برای گرفتن مهمانی و تفریحات صاحبان آنها، آن هم با مصرف آب و برق به اسم واحد صنعتی باشند.
اولین انتظاری که از اداره صنعت، معدن، تجارت استان می رود این است که این واحدها را از راکد بودن خارج و با کمک دستگاه های مربوطه آنجا را فعال یا واگذار کنند، در غیر اینصورت پروانه این واحدهای صنعتی را باطل کنند و بیش از این اجازه ندهند آب و برق مفتی و با هزینه کمتر آن هم در شرایط بی آبی و قطعی برق، در اختیار آنها قرار بگیرد.
اشتغال پایدار و مداوم مولفه هایی دارد که ضعف و یا نبود یکی از مولفه ها کل سیستم را ناکارآمد خواهد کرد، یکی از اصلی ترین راه های ایجاد مشاغل پایدار تقویت بخش تولید در همه بخش های مختلف است.
متاسفانه حمایت از تولید در استان ایلام در بسیاری از مواقع تنها در کلام ختم شده و تاسف بار تر اینکه با رفتارهای غلط بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل شده و اندک تولید کننده های موجود نیز نفس های آخرشان را می کشند.
باید برای رفع معضلات بی شمار استان به خصوص تعطیلی واحدهای تولیدی به صورت ریشه ای تدبیری اندیشیده شود، چراکه اگر مشکل تعطیلی واحدهای تولیدی، بیکاری و مهاجرت نخبگان و مردم در استان اگر به خوبی مدیریت نشوند، ایلام در آینده ای نه چندان دور دچار بحران میشود
این درحالی است که باید از تحصیلات تکمیلی و دانش علمی جوانان با استعداد ایلامی در کنار منابع و ظرفیتهای طبیعی به نفع جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی بیشترین بهره برداری را داشت و از این طریق زمینه اشتغال سازنده و بروز خلاقیت ها و ابتکارات را فراهم آورد.
بدون شک، بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی همچون سرقت، ولگردی، گدایی، افسردگی، طلاق، خودکشی و اعتیاد از جمله تبعات گسترده بیکاری بوده که به علت تنگدستی به وجود می آید.
در شرایط سخت فعلی که ناشی از ضعف گسترده در بسیاری از حوزه ها است، تعطیلی واحدهای تولیدی، بیکاری و عدم ایجاد اشتغال پایدار مشکل اصلی استان ایلام است، که بیش از پیش نمود یافته و به گونه ای پیش رفته که هر خانواده در استان چند جوان بیکار دارد، در واقع می توان رهاورد ذخایر نفتی، آب و خاک حاصلخیز، برای اشتغال جوانان تحصیلکرده و بیکار استان ایلام را تقریبا هیچ عنوان کرد.
به راستی ورای مشکلات کلان اقتصادی کشور که دود آن به صورت یکسان در چشم ملت رفته و دامن همه را به یک اندازه گرفته است، سر نخ بی تدبیرهای مدیریتی و عدم حمایت از واحدهای تولیدی در استان کجاست.
سهم مدیران کنونی ر این حجم از بی تدبیری، عدم اشتغال، مشکلات تلنبار شده و رسوب شده در استان زرخیز ایلام به چه میزان است؟
باید برای رفع معضلات بی شمار استان به خصوص تعطیلی واحدهای تولیدی به صورت ریشه ای تدبیری اندیشیده شود، چراکه مشکل بیکاری و مهاجرت نخبگان و مردم در استان اگر به خوبی مدیریت نشوند، ایلام در آینده ای نه چندان دور دچار بحران میشود.