دلایل ثبات نسبی بازار ارز در جنگ ۱۲ روزه - افق اقتصادی

دلایل ثبات نسبی بازار ارز در جنگ 12 روزه - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-02
کد خبر: 409535 |
تاریخ انتشار : ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۴ |
3 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق با تأکید بر نقش مؤثر سیاست‌های بانک مرکزی در کنترل نوسانات ارزی گفت: عملکرد این نهاد در روزهای بحرانی جنگ نتیجه‌بخش بود.

دلایل ثبات نسبی بازار ارز در جنگ ۱۲ روزه

– اخبار اقتصادی – به گزارش خبرگزاری تسنیم، رامین پولادرگ، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق با تأکید بر نقش مؤثر سیاست‌های بانک مرکزی در کنترل نوسانات ارزی گفت: عملکرد این نهاد در روزهای بحرانی جنگ نتیجه‌بخش بود و به جرات می‌توان ادعا کرد که مجموعه اقدامات هماهنگ و به موقع بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی، مانع از بروز بحران ارزی شد. این فعال اقتصادی ادامه داد: با اعلام آتش‌بس و کنترل نوسانات بازار، نرخ دلار به سطح اولیه خود یعنی دامنه ۸۰ هزار تومان بازگشت؛ موضوعی که به‌وضوح نشان‌دهنده موفقیت عملکرد بانک مرکزی در مدیریت بحران ارزی است. اگرچه اکنون دلار ۵ درصد افزلیش یافت اما این افزلیش را نیز می‌توان موقت و ناشی از تحریک انتظارات دانست. وی افزود: مطمئنا باید نقش این نهاد را در طول ۱۲ روز جنگ، بسیار حیاتی و اثرگذار توصیف کرد، چون در حالی که بسیاری از تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کردند نرخ دلار از مرز ۱۲۰ هزار تومان نیز عبور خواهد کرد، سقف آن در نهایت به ۹۳ هزار تومان رسید. پولادرگ با اشاره به حضور میدانی رئیس‌کل بانک مرکزی در چند شعبه بانکی تهران در همان روزهای ابتدایی جنگ، این اقدام را نشانه‌ای از رویکرد فعال و مقتدرانه بانک مرکزی دانست و گفت: التهابات ارزی در طول جنگ نظامی پدیده‌ای جهانی است، اما در ایران با سیاست‌های کنترلی به‌موقع، از بروز بحران جلوگیری شد. در آن روزهای حساس، همکاری و هماهنگی میان بانک مرکزی و سایر وزارتخانه‌ها نیز از جمله عوامل کلیدی ایجاد ثبات در بازار ارز بود. این عضو اتاق بازرگانی افزود: مهم‌ترین اقدام بانک مرکزی، «کنترل اولیه» بازار بود؛ اقدامی که اگر به‌درستی انجام نمی‌گرفت، قیمت دلار حتی می‌توانست تا ۱۱۰ هزار تومان افزایش یابد. مطمئنا انسجام و هماهنگی سریع میان نهادهای اقتصادی، عامل اصلی دستیابی به ثبات نسبی بازار در آن روزها بود. پولادرگ اظهار کرد: سیاست‌های هدفمند ارزی، مدیریت دقیق تقاضای ارزی تجار و تأمین ارز کالاهای اساسی، دلایل اصلی ایجاد آرامش در بازار ارز بود. این ثبات نه‌تنها موجب آرامش در بازار ارز شد، بلکه بازارهای دیگر را نیز از دست دلالان و سفته‌بازان خارج کرد و اعتماد مردم را افزایش داد. وی با مثبت ارزیابی کردن روند بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور گفت: رشد صادرات نشانه روشنی از موفقیت سیاست‌های اخیر بانک مرکزی است. این فرآیند دیگر حالت شعاری ندارد و صادرکنندگان به‌خوبی لمس کرده‌اند که سیاست بازگشت ارز در کشور اجرایی و اثربخش شده است؛ امری که برای کشوری با جایگاه مهم منطقه‌ای، اهمیتی دوچندان دارد. پولادرگ در پایان تاکید کرد: در روزهای جنگ نه‌تنها بازار ارز بلکه بازار کالاهای اساسی نیز به‌خوبی مدیریت شد؛ در این میان باید به همدلی و انسجام ملی در فرآیند تأمین و توزیع کالاها اشاره کرد که باعث شد حتی در آن روزهای بحرانی، تأمین و توزیع کالاهای اساسی بهتر از ایام عادی صورت بگیرد و تورم و قیمت‌ها روند کاهشی پیدا کند. عملکرد بانک مرکزی نیز در تأمین ارز مورد نیاز واردات و نظارت بر بازار کالاها مثال‌زدنی بود که تداوم این روند می‌تواند به تقویت بیشتر ثبات اقتصادی در کشور منجر شود.انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید