پیش‌فروش ارز و امتیاز صادراتی، ۲ گام تازه در سیاست ارزی کشور - افق اقتصادی

پیش‌فروش ارز و امتیاز صادراتی، 2 گام تازه در سیاست ارزی کشور - افق اقتصادی
یکشنبه, ۱۵ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-06
کد خبر: 404439 |
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۳ |
17 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

در آیین رونمایی از دو ابزار جدید ارزی، رئیس‌کل بانک مرکزی از آغاز به‌کار رسمی سازوکارهای «پیش‌فروش ارز» و «تالار معاملات امتیاز صادراتی» خبر داد و هدف از طراحی این ابزارها را تقویت تأمین مالی و ایجاد ثبات در بازار ارز عنوان کرد.

پیش‌فروش ارز و امتیاز صادراتی، ۲ گام تازه در سیاست ارزی کشور

– اخبار اقتصادی – به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رئیس‌کل بانک مرکزی در آیین رونمایی از دو ابزار جدید ارزی با عنوان «پیش‌فروش ارز» و «تالار معاملات امتیاز صادراتی» اظهار داشت: امروز در آستانه رونمایی این دو ابزار هستیم که در پی مشکلات سال‌های اخیر در مدیریت ارز کشور طراحی شده‌اند. وی با اشاره به همکاری نزدیک بانک مرکزی با مرکز مبادله ارز و وزارت صنعت، معدن و تجارت، از زحمات همکاران خود قدردانی کرد.فرزین گفت: امسال که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال سرمایه‌گذاری نام‌گذاری شده، بانک مرکزی نیز به دنبال راهکارهایی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری است، چه از محل منابع ریالی و چه منابع ارزی. او با اشاره به انتشار اوراق ارزی، گفت تاکنون ۴۶ میلیون دلار از اوراق ارزی به فروش رفته و امیدواریم تا پایان سال این رقم به دو میلیارد دلار برسد.تالار امتیاز صادراتی؛ گامی برای تسهیل تجارت و بازگشت ارزکمک ۳ میلیارد دلاری پیش فروش ارز به تامین مالی بنگاه هاوی در معرفی ابزار دوم «پیش‌فروش ارز» گفت: ارزیابی ما این است که این ابزار می‌تواند حدود ۳ میلیارد دلار به تأمین مالی کمک کند. این امکان به بنگاه‌هایی که نیازهای ارزی آینده دارند، اجازه می‌دهد تا ارز مورد نیاز خود را پیشاپیش تهیه کنند، که این اقدام می‌تواند ضمن کاهش ریسک، موجب ایجاد ثبات و اعتماد در بازار ارز شود.رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به ابزار سوم تحت عنوان «امتیاز صادراتی» گفت: هدف این ابزار، پیوند دادن سیاست‌های ارزی با سیاست‌های تجاری کشور است. تشخیص اینکه کدام صنایع و بنگاه‌ها مشمول این امتیاز می‌شوند، برعهده وزارت صمت است. به گفته وی، این ابزار به‌ویژه برای صادرکنندگان خرد، مانند فعالان حوزه کشاورزی و صنایع دستی، انگیزه‌ای جدید برای مشارکت در بازار ایجاد خواهد کرد.فرزین در پایان گفت: به‌دلیل کاهش درآمدهای نفتی در ماه‌های اخیر، لازم بود بانک مرکزی به دنبال راهکارهای جدیدی برای جبران منابع ارزی باشد. خوشبختانه استفاده از این ابزارها نتایج خوبی به‌همراه داشته و امید می‌رود در آینده منابع ارزی بیشتری برای رشد، توسعه و سرمایه‌گذاری کشور فراهم شود.انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید