صادرات برق عایدی بیشتری دارد تا توزیع یارانه‌ای میان صنایع - افق اقتصادی

صادرات برق عایدی بیشتری دارد تا توزیع یارانه‌ای میان صنایع - افق اقتصادی
سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-20
کد خبر: 396239 |
تاریخ انتشار : ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۴ |
4 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

وزیر نیرو با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی تا کنون بیش از سه میلیارد دلار در حوزه برق تسهیلات ارائه کرده است، گفت: اگر به جای توزیع برق یارانه‌ای به صنایع، صادرات مستقیم برق داشتیم عایدی بیشتری نصیب کشور می‌شد.

صادرات برق عایدی بیشتری دارد تا توزیع یارانه‌ای میان صنایع

– اخبار اقتصادی – به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «عباس علی‌آبادی» وزیر نیرو در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی که صبح امروز برگزار شد، گفت: ظرفیت نیروگاه‌ها در چهل سال اخیر ۴/۵ برابر شده اما در ایران ۱۳ برابر شده است. تولید برق نیز به این واسطه بیش از ۲۲ برابر شده است.وی افزود: از لحاظ فنی ظرفیت ما بسیار بزرگ است و به لحاظ توان مهندسی قدرت اول منطقه هستیم. به عنوان مثال افزایش قابل توجه ظرفیت تولید برق حرارتی کشور در ده ماه اخیر مؤید این موضوع است. ساخت نیروگاه در روسیه نیز دیگر مثال مؤید توان بالای مهندسی در کشور است.وزیر نیرو گفت: ۱۳ درصد یا معادل ۱۲ هزار مگاوات توان تولید برق نیروگاهی از محل حوزه برق‌آبی است. ۸۱ درصد ظرفیت نیز مربوط به حوزه نیروگاه‌های حرارتی است. ایران رتبه ۱۸ ظرفیت نصب شده تولید برق جهان را در اختیار دارد. در شاخص رشد متوسط ظرفیت نصب شده کشور، ایران باز هم در جایگاه هجدهم قرار دارد.علی‌آبادی گفت: در یک سال گذشته ۲۴۸ هزار ماینر غیر مجاز کشف شده است. در برخی موارد، شخص متخلف اصلاً در ایران ساکن نیست و با اجاره یک خانه، شروع به ماین غیرقانونی با ظرفیت برق داخلی می‌کند.وی گفت: راندمان نیروگاه‌های ما با ۳۹ درصد از آمریکا فاصله چندانی ندارد؛ البته باید توجه داشت که راندمان نیروگاه‌های جدید ما در کلاس اف، ۵۳ درصد است؛ این درحالی است که از لحاظ شدت انرژی وضعیت خوبی نداریم. در سی سال اخیر شدت انرژی در ایران حدود ۷۵ درصد رشد کرده است.وزیر نیرو در ادامه توضیحات خود در مورد شاخص نسبت تولید داخلی کشور به مصرف انرژی گفت: وقتی در حوزه کشاورزی که درآمد چندانی ندارد انرژی بالایی در حوزه آب و برق مصرف می‌شود می‌توان سؤالاتی در این حوزه مطرح کرد.علی‌آبادی گفت: بخشی از برق تولیدی با همسایگان کشور تبادل می‌شود اما در فصل گرم عمدتاً گیرنده برق هستیم. در این شرایط بعضاً عرضه برق از سوی طرف مقابل کاهش می‌یابد.وی با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی تاکنون بیش از سه میلیارد دلار در حوزه برق تسهیلات ارائه کرده است، گفت: رشد تقاضا در یازده سال گذشته نشان می‌دهد از سال ۹۷ سرمایه‌گذاری در حوزه برق کُند و یا متوقف شده است.علی‌آبادی: اگر به جای توزیع برق یارانه‌ای به صنایع، صادرات مستقیم برق داشتیم عایدی بیشتری نصیب کشور می‌شد.وزیر نیرو تأکید کرد: طبق فرمایش رهبر انقلاب مصرف باید کنترل شود. همچنین توجه کنیم که اگر به جای تزریق برق به برخی صنایع، صادرات برق صورت می‌گرفت عایدی بیشتری نصیب کشور می‌شد.علی‌آبادی در خاتمه گفت: امروز تقاضایی معادل ۷۶ هزار مگاوات در صف دریافت پروانه برای حوزه سرمایه‌گذاری تولید برق هستند. البته به بخش مهمی از این درخواست‌ها نیز پاسخ داده شده است. بازگشت سرمایه بالای ۱۵ درصد در حوزه ارزی در صنعت برق قطعی است و هیچ زمانی مثل امروز فضا مساعد سرمایه‌گذاری در بخش برق ایران نبوده است.انتهای پیام/؛

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید