افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته ریشه غیراقتصادی داشت - افق اقتصادی

افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته ریشه غیراقتصادی داشت - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 246329 |
تاریخ انتشار : ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۱ |
109 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: به برخی نمایندگان مجلس که در این مدت به افزایش نرخ ارز و بالا رفتن انتظارات تورمی دامن می‌زدند، توصیه می کنم در امور اقتصادی مشاوره بگیرند تا حساب شده تر اظهار نظر کنند.

افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته ریشه غیراقتصادی داشت

– اخبار اقتصادی – عباس علوی راد؛ کارشناس امور اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: آن چیزی که به صورت بنیادین باعث جهش نرخ ارز یا کاهش ارزش پول ملی ما می شود، میزان رشد اقتصادی، رشد نقدینگی و درآمدهای ارزی نفت است که خوشبختانه این ۳ مورد تحولات پایداری را در اقتصاد ما ایجاد می کنند چراکه در سال های اخیر آمار روبه بهبودی داشته اند. وی افزود: براساس آمار بانک مرکزی میانگین رشد اقتصادی ۳ سال اخیر ۴.۲ درصد است، علاوه برآن رشد نقدینگی به هدف گذاری بانک مرکزی رسیده است. دولت معتقد بود که درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت بهبود پیدا کرده و عده ای با تردید به آن نگاه می‌کردند. مهم ترین نهادهای بین المللی هم فروش نفت ایران در بالاترین سطح ممکن نسبت به سال های گذشته را تایید کرده اند و معتقدند ایران به منابع ارزی حاصل از فروش نفت دسترسی دارد.علوی راد تصریح کرد: شاید عده ای بپرسند اگر این اتفاقات مثبت برای کشور ما افتاده است، پس چرا دلار ۷۰ هزار تومانی را هم دیده ایم؟ افزایش قیمت ارز در ماه های اخیر ریشه در سه تحول بنیادین مطرح شده نداشته است و مربوط به تنش های سیاسی و پی درپی ماه های اخیر بود. این تنش ها به شکل سریالی اتفاق می افتاد و شوک‌های مختلفی را به فواصل زمانی کوتاه تجربه کردیم. درواقع ریشه افزایش قیمت های اخیر مربوط به عوامل غیراقتصادی بود.وضعیت متغیرهای بنیادین اقتصاد کشور مناسب استاین کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در شرایط شوک های سیاسی، سوداگرانی که به دنبال نوسان گیری از مردم اند، انتظارات تورمی را شارژ می کنند، اظهار داشت: در این صورت فضای تقاضای کاذب برای خرید ارز شکل می گیرد. اگر قیمت ارز به واسطه این شوک ها بالا می رود، با بهبود فضای سیاسی، به راحتی قیمت ها کاهش می یابد. الان دامنه تغییرات نرخ ارز در یک ماه اخیر حدود ۷ هزار تومان است که اصلا نشان دهنده وضعیت متغیرهای بنیادین اقتصادی نیست. وی افزود: ما دو رویداد تسویه های پایان سال میلادی و سفرهای عید نوروز را پشت سر گذاشتیم و تقاضای ارز برای خارج از کشور را نداریم، بنابراین درحال حاضر تنها چیزی که می تواند بازار را ملتهب کند، تنش های سیاسی است که با آرام شدن این تنش ها، شاهد کاهش التهاب بازار ارز هستیم. البته پیش بینی می‌شود قیمت ارز پایین تر هم بیاید.نمایندگان مجلس حساب شده تر اظهار نظر کنندعلوی را با اشاره به اظهار نظرهای واکنش برانگیز برخی نمایندگان مجلس در مورد نرخ ارز و ارزش پول ملی بیان کرد: برای برخی نمایندگان مجلس که در این مدت به افزایش نرخ ارز و بالا رفتن انتظارات تورمی دامن می زدند، متاسفم. در یک نهادی مثل قوه مقننه، از این اظهار نظرها تعجب می کنم.وی افزود: بازوی پژوهشی نمایندگان، مرکز پژوهش های مجلس است و بهتر است افراد متخصص این مرکز به نمایندگان مجلس در امور اقتصادی مشاوره دهند تا کارکردهای نرخ ارز را بدانند و دیگر شاهد این اظهار نظرهای نگران‌کننده در مورد نرخ ارز نباشیم.  نمایندگان مجلس باید حساب شده تر اظهار نظر کنند.انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید