وام صفر درصد بافت فرسوده ۱۸۵ میلیون تومان شد/ آئینی: رکورد نوسازی بافت فرسوده را می‌شکنیم - افق اقتصادی

وام صفر درصد بافت فرسوده 185 میلیون تومان شد/ آئینی: رکورد نوسازی بافت فرسوده را می‌شکنیم - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 186409 |
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۹ |
148 بازدید
۰
7
ارسال به دوستان
پ

معاون وزیر راه و شهرسازی از افزایش سقف وام صفر درصد نوسازی بافت فرسوده به ۱۸۵ میلیون تومان خبر داد و گفت: تا پایان سال رکورد نوسازی بافت فرسوده را می شکنیم.

وام صفر درصد بافت فرسوده ۱۸۵ میلیون تومان شد/ آئینی: رکورد نوسازی بافت فرسوده را می‌شکنیم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد آئینی در نشست خبری با اشاره به اینکه ۲.۷ میلیون بنای ناپایدار در کشور داریم که فاقد هرگونه سازه ای هستند، اظهار کرد: این بناهای ناپایدار و سقف های لرزان برای تخریب نیازی به وقوع زلزله ندارند، با یک ها ،صاعقه و باران شدید فرو می ریزند.

وی با بیان اینکه برای احیای این بافت ها دولت وام ۵۵۰ میلیون تومانی پرداخت می کند. از این رقم سود ۱۸۵ میلیون صفر درصد است، افزود: ۳۰ درصد جمعیت شهرهای کشور ساکن بافتهای ناکارآمد و تاریخی هستند.

وی با یادآوری اینکه بناهای لرزان در ۱۶۷ هزار هکتار بافت شهری قرار دارند، ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه شهرداری ها مکلف هستند پروانه ساختمانی را حداکثر طی ۳ ماه و با تخفیف حداقل  ۵۰ درصدی صادر کنند. اگر شهرداری‌ها به این تکلیف قانونی عمل نکنند ترک فعل بوده و از دستگاه قضایی قابل پیگیری است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تمهیدات دولت برای تسریع ساخت‌وساز در بافتهای فرسوده، یادآور شد: تا سال ۱۴۰۰ از وام ساخت ۱۵۰ میلیون تومان با سود صفر درصدی پرداخت می شد که با استفاده از منابع تبصره ۱۸ امسال سقف وام بدون سود به ۱۸۵ میلیون افزایش یافته است.

آئینی بیان کرد: این افزایش عطف  به ما سبق نمی شود.  یکی دیگر از اقدامات قابل توجه دولت افزایش دوره بازپرداخت وام بدون سود از ۳ سال به ۷ سال است. اتفاقی که یکی از خواسته‌های مردم ساکن در بافتهای فرسوده بود.

وی همچنین از ارائه معافیت های مالیاتی ویژه و تسهیلات مناطق محروم برای ساکنان ۱۶۷ هزار هکتار بافت ناپایدار شهری خبر داد و گفت: به عنوان مثال اگر صنایع در این مناطق مستقر شوند مانند صنایع دستی، گردشگری مشمول معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی می شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به این‌که ۶.۲ میلیون نفر در سکونتگاه‌های غیررسمی سکونت دارند، گفت:‌ در بافت‌های تاریخی دو میلیون و ۵۴۹ هزار و ۲۲۱ نفر و در بافت‌های فرسوده نیز ۱۱ میلیون و ۲۶ هزار و ۲۳۱ نفر ساکن هستند.
آئینی با بیان این‌که اگر بر اساس مقررات ملی ساختمان ساخت‌وسازها را انجام دهیم در زمان وقوع زلزله تلفات جانی نخواهیم داشت، افزود: اولویت دولت سیزدهم در بازسازی بافت‌های فرسوده ستاب‌بخشی است. باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که دولت به‌تنهایی اقیانوس بناهای ناپایدار کشور وارد شود و چاره‌ای نداریم که در این مسیر به مردم اتکا کنیم.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مسائلی که باید به آن توجه شود این است که مردم نیز به تنهایی نمی‌توانند نوسازی بافت‌های فرسوده را نجام دهند. برای این کار باید از توانایی مالی، اجرایی و فنی توسعه‌گران از جمله انبوه‌سازان، سازندگان خرد، سرمایه‌گذاران و … استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران لازمه ورود توسعه‌گران به نوسازی بافت‌های ناکارآمد شهری را حمایت‌های دولتی عنوان کرد و با بیان این‌که توسعه‌گران می‌گویند از شهرداری‌ها احترام می‌خواهیم، اضافه کرد:‌ آنها می‌گویند شهرداری‌ها باید برای توسعه‌گران فرش قرمز پهن کنند، نه این‌که برای صدور پروانه ساختمانی ما را معطل کنند و ماه‌ها برای این کار سرگردان باشیم.
آئینی با اشاره به این‌که متوسط صدور پروانه ساختمانی در کشور و تهران به ترتیب ۸ و ۶ ماه است، اظهار کرد: در برخی مناطق تهران ۲۴ ماه زمان می‌برد تا شهرداری پروانه ساختمانی را صادر کند.
وی عمده دلیل تاخیر در صدور پروانه ساختمانی را استعلامات شهرداری دانست و با بیان این‌که می‌توان با ایجاد یک قرارگاه این مشکل را حل کرد، افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه انشعابات قبلی بافت‌های فرسوده محفوظ است و انشعابات اضافه نیز باید خارج از نوبت داده شود.
وی در ادامه به پرداخت وام ودیعه ۱۲۰ میلیون تومانی در تهران و ۹۰ میلیون تومانی در سایر شهرها با بازپرداخت ۳ ساله برای ساکنان بافت‌های فرسوده خبر داد و گفت: امروز در ۱۷۰شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه در حال اجراست و از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون مجوز ساخت ۱۸۱ هزار و ۲۸۴ واحد صادر شده است. طی بازه زمانی ۳ آبان امسال تا سوم دیماه (دیروز) شاهد افزایش ۱۳.۸ درصدی نوسازی بافت‌های فرسوده هستیم.
وی با پیش‌بینی این‌که تا پایان سال رکورد ۲۷ ساله نوسازی بافت فرسوده شکسته می‌شود، اضافه کرد:‌از ۱۵ خردادماه امسال تا کنون نوسازی بافت فرسوده ۳۳.۵ درصد رشد داشته است.

افتتاح ۵۴ هزار واحد در بافت‌های فرسوده
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه با اشاره به این‌که از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون ساخت ۱۸۲ هزار واحد آغاز شده است، گفت:‌طی ۹ دوره، ۵۴ هزار و ۳۴۱ واحد در بافت‌های فرسوده به بهره‌برداری رسیده است.
آئینی با یادآوری این‌که حاشیه‌نشین‌ها متولی ندارند، تصریح کرد: برخی روشنفکران می‌کویند نباید به حاشیه‌نشین‌ها خدمات بدهیم، اما حدود ۸ میلیون نفر از برادران و خواهران ما که زمین‌خوار هم نیستند در حاشیه زندگی می‌کنند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید