تدوین ترازنامه عمومی برای دولت ها در دستور کار خزانه داری کل کشور - افق اقتصادی

تدوین ترازنامه عمومی برای دولت ها در دستور کار خزانه داری کل کشور - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 178833 |
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۹ |
150 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

رئیس خزانه دار کل کشور با اشاره به نقش حسابداری و شفافیت مالی در توسعه ی کشور، از تهیه ترازنامه عمومی برای هر دولت، در آینده ای نزدیک خبر داد.

تدوین ترازنامه عمومی برای دولت ها در دستور کار خزانه داری کل کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رحمت‌الله اکرمی، خزانه دار کل کشور در آیین نکوداشت روز حسابدار با اشاره به نقش حسابداری و حسابرسی در توسعه کشور، اظهار کرد: تا چندی پیش هدف اساسی حسابداری در بخش عمومی، صرفا ایفای مسئولیت پاسخگویی بوده است. اما هم اکنون سودمندی در تصمیم نیز به نقش حسابداری در مالیه عمومی افزوده شده است. برای رسیدن به یک نظام مالی جامع و کامل که زمینه ساز ایجاد شفافیت و عدالت اقتصادی راه بسیار دراری در پیش وجود دارد.

فهرست اقدامات انجام شده در حسابداری عمومی کشور

اکرمی گفت: از جمله اقداماتی که در مالیه بخش عمومی صورت گرفته است بدین شرح است؛ ۱- تدوین استاندار های بخش عمومی ۲-تدوین نظام حسابداری بخش عمومی بر اساس ۳-مبنای تعهدی و بروزرسانی مستمر آن ۴-تشکیل کمیته راهبری اجرای استاندارها ۵-تهیه صورت های مالی تلفیقی در سطح دولت ۶-عملیاتی سازی حساب واحد خزانه ۷-انجام فرایند حسابرسی ادعای مطالبات از دولت ۸- نظام نامه آموزش حرفه ای ذیحسابان ۹- راه اندازی پروژه سامانه رصد منابع عمومی ۱۰- کمک به بهبود شفافیت و اصلاح ساختار نظام حسابرسی

تدوین ترازنامه عمومی دولت در دستور کار خزانه داری

خزانه‌دار کل کشور گفت: یکی از اقداماتی که در صدد تحقق آن هستیم تشکیل ترازنامه عمومی دولت‌هاست. به بیانی دیگر ما به دنبال این هستیم مشخص کنیم هر دولت چه چیزهایی تحویل گرفته است و چه چیزهایی را در پایان دوره خود تحویل داده است.

اکرمی افزود: در سال‌هایی نمی‌دانستیم اموال و یا دارایی‌های یک دولت چه چیزهایست، اما امروز با تلاش‌های وسیعی که صورت گرفته و با تهیه ترازنامه‌ها اموال دولت‌ها احصا شده است. لازمه اینکه ما اموال و دارایی‌های دولت بهینه استفاده می‌کنیم یا خیر، این است که مسیر احصا، شناسایی و سنددار شدن این دارایی‌ها طی شود.

چالش‌های حرفه حسابداری

اکرمی با اشاره به چالش‌هایی که در حرفه حسابداری وجود دارد، گفت: عدم وجود ساختاری جامعه برای نظامند کردن حسابداران، عدم استفاده مناسب از فناوری اطلاعات، عدم یکپارچگی داده‌ها، چابک نبودن حرفه در برابر تغییرات محیطی، تغییر انتظارات کارفرمایان در بخش حسابرسی، رقابت نادرست و غیرمنطقی در بخشی از بدنه حسابرسی و عدم کفایت و تناسب آموزش حسابداری و حسابرسی در دانشگاهها  از جمله چالش‌های مقابل این حرفه به حساب می‌آیند.

راهکارهای حل چالش‌های حرفه حسابداری

رئیس کل خزانه‌داری کشور با اشاره به راهکارهایی که برای حل چالش‌های مذکور در نظر گرفته شده، گفت: راه‌اندازی سازمانی همچون سازمان نظام مهندسی، سازمان نظام پزشکی می‌تواند نقش قابل توجهی در تفکیک بخش عمومی و خصوصی در جامعه حسابداران ایفا کند. همچنین از طرفی باید هر چه زودتر شاهد ورود فناوری اطلاعات در حرفه حسابرسی باشیم.

وی گفت: سیاستگذاران و روسای دستگاه‌های اجرایی باید بدانند که هزینه کردن برای حسابرسی، هزینه نیست. بنابراین باید دیدگاه‌ها نسبت به حسابدار و حسابرسی تغییر کند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید