به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسینزاده مدیرعامل بانک رسالت در رونمایی از وام قرضالحسنه بدون کارمزد، اظهار داشت: خیلی از علما کارمزد وام را جایز نمیدانند؛ از ۱۰ سال قبل سلسله اقداماتی انجام شد و این اقدامات در دو سال اخیر سرعت گرفت.
وی افزود: برای اینکه یک نهاد قرضالحسنه وام بدون کارمزد بپردازد، باید نهادهای هزینهساز را شناسایی کند، مهمترین نهاد هزینهساز شعب و ستاد بانکها هستند، با همت تمام دوستان و مسئولان بانک مرکزی، بانک بدون شعبه در رسالت پیادهسازی شد؛ ۸۰ درصد هزینهها کاهش یافت.
مدیرعامل بانک رسالت خاطرنشان کرد: در بانک رسالت، هزینهها تا حدودی مدیریت شده است و توانستیم وام قرضالحسنه بدون کارمزد را که نظاماتی را دارد، پیادهسازی کنیم.
او تأکید کرد: این موضوع ابتدا در شورای فقهی بانک مرکزی مطرح شد و بعد در بدنه بانک مرکزی مورد رسیدگی قرار گرفت و در نهایت با ابلاغ رییسکل بانک مرکزی از ۲۰ روز قبل در محیط پایلوت انجام شده است و الآن با خیال راحت آغاز همگانی شدن پرداخت وام بدون کارمزد را داریم.
حسین زاده در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره مدل اعتبارسنجی تسهیلات ۳۰۰ میلیونی بدون کارمزد، گفت: مدل اعتبارسنجی بر دو اساس است؛ نخست طبق محاسبات و اطلاعاتی که مردم میدهند و براساس آن توان بازپرداخت افراد محاسبه می شود. دوم، نقش آفرینی سرمایه های اجتماعی و معتمدین در برآورد توان بازپرداخت وام گیرندگان است.
او در پاسخ به این پرسش که استفاده از نظرات معتمدین در توان بازپرداخت وام گیرندگان براساس کدام مدل اعتبار سنجی است؟ گفت: این نظام اعتبارسنجی جدیدی است که ما شروع کردیم؛ آیین نامه بانک مرکزی به بانک رسالت این مجوز را داده است.
وی با تأکید براینکه تسهیلات بدون کارمزد صرفا با سفته الکترونیک پرداخت می شود، تصریح کرد: تا الان پرداخت تسهیلات در قبال وثایق دیگری از جمله چک، اسناد ملک و … انجام میشد ولی الان صرفا با سفته الکترونیک تسهیلات پرداخت می شود. سفته بعنوان ضمانت از وام گیرندگان دریافت می شود.
انتهای پیام/+