به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طی هفتههای اخیر و همزمان با تشدید مشکلات تأمین شیرخشک برای خانوادههای دارای فرزندهای خردسال، اعتراضات به نحوه تأمین ارز واردات شیرخشک و مواد اولیه آن هم بالا گرفت و مسئولان سازمان غذا و دارو، قصور اصلی را متوجه بانک مرکزی دانستند.
البته مجلس هم در این خصوص ورود کرده و در جلساتی که با مسئولان مربوطه داشته، موضوع کمبود شیرخشک و مشکلات مربوطه بررسی شده است.جلیل میرمحمدی میبدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در همین ارتباط می گوید: در جلسهای که همان زمان با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر بهداشت برگزار شد، بانک مرکزی متعهد شد ۴۰۰ میلیون یورو در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد تا مشکلی برای تامین مواد اولیه تولید دارو و شیر خشک در کشور به وجود نیاید که متاسفانه این موضوع در برهههای مختلف دچار اختلال شد و ارز مورد نیاز در اختیار وزارت بهداشت قرار نگرفت.
میرمحمدی معتقد است: عملکرد ضعیف سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برای تامین منابع ارزی و ریالی و همچنین عدم وجود یک برنامه مدون در سازمان غذا و دارو برای ارزیابی میزان نیاز کشور به شیر خشک موجب شکلگیری وضعیت آشفته کنونی در بازار شیر خشک شده است.
بانک مرکزی اما در اطلاعیهای که امروز منتشر کرده تأکید دارد: تامین ارز بانک مرکزی سال گذشته فقط برای واردات شیرخشک و ماده اولیه آن از ابتدای فروردین تا نوزدهم آبان ۱۴۰۱ حدود ۴۹ میلیون و ۷۵ هزار دلار بود که این رقم در مدت مشابه سال جاری به ۹۸ میلیون و ۲۰ هزار دلار افزایش یافته که حاکی از رشد ۷۷ درصدی تامین ارز در این حوزه است.
بانک مرکزی تاکنون ارز تمامی سفارشات ثبت شده با اولویت در حوزه دارو و شیرخشک از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را بلافاصله تخصیص داده و تامین کرده است.
انتهای پیام/