رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران میگوید: در بازار طلا و سکه تحت تاثیر شرایط و نوسانات بیش از حد قیمتی و کاهشهایی که از ابتدای سال داشتیم، مبادلاتی انجام نمیشود. علت دیگر، نوسانات و کاهش قیمت ارز و نبود تقاضاست. اینها باعث شده است که علیرغم افزایش قیمت طلای جهانی، شاهد افت قیمت در این بازار باشیم.
اقتصاد۲۴- در روز سهشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، بازار طلا و سکه با نوسانات کاهشی مواجه شد که بهطور مستقیم تحت تأثیر تغییرات نرخ ارز و فضای روانی ناشی از اخبار سیاسی و اقتصادی قرار داشت.
این وضعیت در شرایطی رخ داده که بازارهای جهانی نیز با نوساناتی در قیمت انس جهانی طلا روبهرو بودهاند و همین عامل نیز بهصورت غیرمستقیم بر بازار داخلی ایران تأثیرگذار بوده است. به نظر میرسد اظهارات استیو ویتکاف، نماینده آمریکا در مذاکرات با ایران مبنی بر اینکه احتمالا دور چهارم مذاکرات، اوایل هفته آینده برگزار خواهد شد و در صورت عدم برگزاری این نشست، دلیل آن، تنها سفر برنامهریزیشده رئیسجمهوری آمریکا به منطقه غرب آسیاست، مورد توجه بازارهای ارز و طلا قرار گرفته است.
با این حال به گفته فعالان صنف، بازار هنوز درگیر بیثباتی و کاهش تقاضاست که بخش عمدهای از آن نه از کمبود عرضه یا افزایش تقاضا، بلکه از انتظارات تورمی و سیگنالهای سیاسی نشأت میگیرد.
نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در تحلیل خود از روند بازار طلا و سکه به اقتصاد ۲۴ گفت: «روز سه شنبه در بازار جهانی افزایش ۴۸ دلاری داشتیم، اما در بازار داخلی شاهد روند کاهشی قیمتها بودیم. در حال حاضر هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۷۰ هزار تومان کاهش به ۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان، سکه یک طرح جدید با ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان کاهش به ۷۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. همچنین سکه یک طرح قدیم، ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان کاهش داشته و در قیمت ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله میشود. نیم سکه هم با ۷۰۰ هزار تومان کاهش به ۴۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.»
وی ادامه داد: «قیمت ربع سکه ۵۰۰ هزار تومان ریزش داشته و به ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. سکه یک گرمی بانک مرکزی هم با ۱۰۰ هزار تومان کاهش در قیمت ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله میشود. حباب سکه هم نسبت به روز گذشته ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان ریزش قیمت داشته و در حال حاضر حباب سکه در بازار داخلی ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.»
بیشتر بخوانید: روزنامه کیهان چگونه روی بازار ارز اثر گذاشت؟
بذرافشان درباره علت عدم همراهی قیمت طلا با بازارهای جهانی گفت: «در بازار طلا و سکه تحت تاثیر شرایط نوسانات بیش از حد قیمت و کاهشهایی که از ابتدای سال داشتیم، مبادلاتی انجام نمیشود. علت دیگر نوسانات و کاهش قیمت ارز و نبود تقاضاست. اینها باعث شده است که علیرغم افزایش قیمت طلای جهانی، شاهد افت قیمت در این بازار باشیم.»
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران همچنین درباره اثر اظهارات ویتکاف مذاکره کننده آمریکایی درباره زمان ادامه گفتوگوهای میان ایران و آمریکا بر قیمت طلا و سکه، بیان کرد: «بالاخره یک بخش مهمی مربوط به نوسانات بازار جهانی، بخش مهمتری مربوط به نوسانات بازار ارز در داخل و بخش دیگر به عرضه و تقاضا بازمیگردد. تقاضا به شدت کاهشی بوده ولی خبرهای سیاسی و اقتصادی میتواند در نوسانات نقش داشته باشد و میتوانیم بگوییم یک بخشی به این علت مرتبط بوده است.»