تغییر روش فروش طلا چه هدفی دارد؟ - افق اقتصادی

تغییر روش فروش طلا چه هدفی دارد؟ - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 303577 |
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲ |
29 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

شیوه فروش طلا به شکل رسمی تغییر کرده است؛ طبق قانون خودداری از ثبت اطلاعات مشتری برای طلافروش‌ها غیرقانونی محسوب می‌شود و مردم باید موقع خرید طلا کارت ملی ارائه دهند.

تغییر روش فروش طلا چه هدفی دارد؟

اقتصاد۲۴-فروشندگان طلا و سکه موظف هستند اطلاعات تمام معاملات را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. قانون شامل تمام معاملات از جمله انواع مصنوعات طلا، طلای آب‌شده، شمش و انواع سکه می‌شود و اگر فروشنده معاملاتش را ثبت نکند، جرایم سنگینی از جمله ضبط طلا و جریمه معادل ارزش طلا در انتظارش خواهد بود. تغییر روش فروش طلا چه هدفی دارد و آیا با قانون مالیات عایدی بر سرمایه مرتبط است؟ مردم عادی چقدر باید نگران اجرای این طرح باشند و… سعی می‌کنیم به تمام این سوالات در گزارش زیر پاسخ دهیم.
تغییر روش فروش طلا چه هدفی دارد؟
ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت با هدف کشف ردپای طلا و سکه انجام می‌شود. طلای آب‌شده در درجه اول اهمیت است، چون مدت‌هاست بازار را با ریسک قابل ملاحظه‌ای روبرو کرده است. فرقی نمی‌کند طرف معامله خریدار باشد یا فروشنده.
قیمت سکه یا طلا هم هر چقدر باشد، ثبت معاملات آن در سامانه جامع تجارت اجباری است و طلافروش باید برای آن کد رهگیری صادر کند. ثبت معاملات طلا، ساده است. فروشنده سکه، موجودی خود را در سامانه ثبت و اعلام می‌کند مثلا ۲۵۰ عدد سکه دارد. روزی که مشتری مراجعه کرد و پنج قطعه سکه خرید، معامله در سامانه ثبت می‌شود.
ثبت معاملات طلا شامل مشخصات و کد ملی خریدار است. پس مشتری باید کارت ملی همراه داشته باشد. خریدار هم فاکتور یا شناسنامه رسمی معامله را دریافت می‌کند که از نظر اعتبار در بالاترین سطح قرار می‌گیرد. فاکتور در سامانه جامع تجارت قابل استعلام است.
ثبت معاملات طلا باعث می‌شود دستگاه‌ها نظارتی به شکل دقیق متوجه شوند چه مقدار طلا و سکه از کجا آمده، در اختیار چه کسی است و به کجا می‌رود. سروسامان گرفتن بازار و معاملات یکی از مزایای ثبت معاملات طلا خواهد بود. نظارت در اولیت بعدی است. شایعاتی هم درباره دست داشتن مسائل مربوط به مالیات در این موضوع به گوش می‌رسد.
ثبت معاملات طلا با مالیات بر عایدی سرمایه مرتبط است؟
مالیات از عایدی سرمایه فعلا مسکوت باق مانده، اما دولت در مورد آن جدی است. مالیات بر عایدی سرمایه، شامل طلا و سکه هم می‌شود. طبق این طرح کسانی که بیشتر از ۱۵۰ گرم طلا بخرند و بفروشند و سود کنند، مشمول پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه به حساب می‌آیند.
ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت، نظارت بر اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه را تسهیل خواهد کرد. برای رفع نگرانی مردم عادی، تاکید شده خرید و فروش طلا تا سقف ۱۵۰ گرم در مدت سه سال از دایره پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف است.
خرید طلا مازاد بر ۱۵۰ گرم مشمول مالیات است. برای این قسمت هم حساب‌وکتابی مشخص کرده‌اند تا اگر بر فرض مثال فردی الان ۱۵۱ گرم طلا را به قیمت ۶۰۴ میلیون تومان خرید و آن را ۶۰۵ میلیون تومان فروخت بابت یک میلیون تومان سود، معادل ارزش فقط یک گرم طلا مالیات بر عایدی سرمایه بپردازد
دریافت مالیات از معاملات طلا در قالب مالیات بر عایدی سرمایه تا سقف ۱۵۰ گرم برنامه‌ریزی شده است
ثبت معاملات طلا راه فرار دارد؟
ثبت معاملات طلا، به معنای ارائه کارت ملی موقع خرید طلا است. بزرگ و کوچک هم ندارد. از مدتی قبل طلافروش‌ها مقدمات کار را فراهم کرده‌اند و حتی مثل اجرای یک مانور نظامی بعضی‌هایشان جلوجلو به پیشواز رفته‌اند. ثبت معاملات طلا و خود مالیات بر عایدی سرمایه نباید مردم عادی را که به انجام معاملات خرد می‌پردازند نگران کند. سوداگران و کسانی که می‌خواهند با احتکار طلا و سکه بازار را متلاطم کنند، هدف اصلی هستند. خرید طلا با حجم بالای ۱۵۰ گرم با هدف کسب سود هم تکلیفش مشخص است. 
بیشتر بخوانید :قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳ + جدول
ثبت معاملات طلا را می‌توان دور زد؟ بله، اما این کار غیرقانونی است و خطر دارد. مردم عادی می‌توانند اسیر کلاهبرداری شوند یا جنس تقلبی بخرند. با گسترش دایره نظارت، فروش طلا بدون فاکتور الکترونیکی سامانه جامع تجارت سخت می‌شود. قانون همچنین برای فروشندگان مجازات سنگین تعیین کرده و آن‌ها را به ضبط طلا تحت عنوان کالای قاچاق و پرداخت جریمه‌ای معادل یا چند برابر ارزش معامله تهدید می‌کند.
قانون مالیات بر عایدی سرمایه چه می‌گوید؟
خرید طلا به قصد سرمایه گذاری و کسب سود از آن عملا یک فعالیت اقتصادی در نظر گرفته شده است. کسی که در این فرآیند سود می‌برد، باید مالیات بدهد. منتها برای رفع نگرانی تاکید شده دنبال دریافت مالیات از دانه‌درشت‌ها هستند.
خرید طلا با حجم کمتر از ۱۵۰ گرم را حق قانونی مردم عادی در نظر گرفته‌اند. حتی بازه زمانی را محدود کرده‌اند تا حساب خرید طلا در معاملات خرد جدا باشد. اگر تملک بیش از ۱۵۰ گرم طلا در مدت زیر سه سال اتفاق افتاده باشد، قیمت درج شده در آخرین صورتحساب الکترونیکی خرید برای اعمال مالیات در نظر گرفته می‌شود.
قیمت طلا در صورتی که دوره تملک دارایی بیش از سه سال باشد، بر اساس نرخ ثبت شده در صورتحساب الکترونیکی محاسبه خواهد شد و به‌عنوان مبنای محاسبه عایدی سرمایه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مالیات بر عایدی سرمایه از خریداران سکه طلا هم مطالبه خواهد شد. پس ارائه کارت ملی موقع خرید سکه اجباری است و خریدار باید از فروشنده فاکتور الکترونیکی بگیرد که توسط سامانه جامع تجارت صادر شده و قابلیت استعلام دارد. فاکتور سامانه جامع تجارت به نام خریدار و بر اساس کد ملی مشتری ثبت می‌شود و هنگام فروش اگر این فاکتور را همراه نداشته باشید، به مشکل برمی‌خورید.
مالیات طلا مردم عادی را تهدید می‌کند؟
دریافت مالیات از معاملات طلا در قالب مالیات بر عایدی سرمایه تا سقف ۱۵۰ گرم برنامه‌ریزی شده است. مالیات پرداختی را هم بر اساس مازاد ۱۵۰ گرم محاسبه می‌کنند تا مردم عادی و خریداران خرد خاطرشان آسوده باشد. مثلا در یک عروسی وزن حلقه عروس و داماد روی هم به ۲۰ گرم نمی‌رسد.
میانگین وزن سرویس طلای عروس، شامل گردنبند، دستبند و گوشواره حدودا ۳۰ گرم است. وزن نگین، جواهر و… را در این محاسبات مستثنی قرار می‌دهند. اگر عروس سرویس طلای سنگین بپسندد، باز وزن آن از ۶۰ تا ۷۰ گرم تجاوز نمی‌کند. وزن طلای خریداری شده در یک مراسم عروسی، حتی در این صورت از ۱۵۰ گرم تجاوز نمی‌کند. منبع: فرارو

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید