رقص بازار طلای تهران به ساز آمارهای اقتصادی آمریکا/ کف قیمتی طلای ۱۸ عیار به این رقم رسید - افق اقتصادی

رقص بازار طلای تهران به ساز آمارهای اقتصادی آمریکا/ کف قیمتی طلای ۱۸ عیار به این رقم رسید - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 286489 |
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۴:۱۲ |
57 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

یک تحلیلگر بازار‌های مالی در پیش بینی قیمت طلا و سکه می‌گوید: حتی اگر چشم انداز دلار با چاشنی سیاسی دولت چهاردهم تثبیت قیمت باشد، طلای جهانی با توجه به داده‌های تورمی آمریکا افزایشی است و مراکز معتبر مالی جهان پس از رکورد تازه ۲۵۰۰ دلاری انس، رقم‌های بالاتری را نیز پیش‌بینی می‌کنند.

رقص بازار طلای تهران به ساز آمارهای اقتصادی آمریکا/ کف قیمتی طلای ۱۸ عیار به این رقم رسید

اقتصاد ۲۴- نازنین خودی- بازار طلا در اولین روز هفته روند متوازنی نداشت و دچار سرگیجه شده بود. در حالی که تا حوالی ظهر شنبه، ۲۷ مرداد ماه طلا و سکه با افزایش قیمت مواجه شده بودند، از عصر آن روز از ادامه راه پیشمان و راهی که رفته بود را برگشت؛ روندی که ظاهرا با رکود تازه طلای جهانی آغاز شد و اما بعدا در رودربایستی با ریزش چشمگیر دلار از حرکت باز ماند.
آن طور که «سعید مشکات» تحلیلگر بازار‌های مالی می‌گوید؛ حتی اگر چشم انداز دلار با چاشنی سیاسی دولت چهاردهم تثبیت قیمت باشد، طلای جهانی با توجه به داده‌های تورمی آمریکا افزایشی است و مراکز معتبر مالی جهان پس از رکورد تازه ۲۵۰۰ دلاری انس، رقم‌های بالاتری را نیز پیش بینی می‌کنند.
بر این اساس طلای ۱۸ عیار تا عصر روز شنبه دو مرتبه به بالای ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خیز برداشت و در لحظه تنظیم این گزارش به ۳ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان برگشته است، رقمی که معاملات امروز نیز با آن شروع شده بود. شرایط در قیمت سکه نیز به همین منوال بود. در حالی که سکه امامی صبح شنبه در کف کانال ۴۱ میلیون تومانی قرار داشت در طول روز دوباره خیز‌های ۲۰۰ هزار تومانی برداشت.
هدف‌گذاری تازه طلای جهانی
سعید مشکات، تحلیلگر بازار‌های در توضیح وضعیت بازار طلا به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: بازار ارز و دلار به خاطر جو روانی که وجود دارد، نزولی است، ولی از آن طرف طلای جهانی مجددا رشد کرده است. جمع آن‌ها باعث شده که قیمت داخلی خیلی تاثیر نگیرد و محدود باشد.
به گفته او نرخ واقعی دلار همین حوالی است و خیلی پایین‌تر از این رقم نخواهد آمد. از طرفی نوسان طلا بر اثر تحولات جهانی نیز رخ می‌دهد و احتمال این که اتفاق خاصی بیفتد فعلا نیست. مگر این که طلای جهانی بالا برود. پیش بینی که بر اساس تحلیل‌های مراکز معتبر مالی جهانی دور از انتظار نیست. بر این اساس انس در پیش بینی بلند مدت و در بازه زمانی چند ماهه به ۳ هزار دلار هم خواهد رسید و حتی می‌تواند یک نوسان رو به بالا هم داشته باشد.
همه چیز در گرو نرخ بهره آمریکا
این کارشناس بازار‌های مالی در ادامه می‌افزاید: این رشد بیشتر تحت تاثیر داده‌های اقتصادی و مسائل سیاست پولی آمریکاست. آمریکا در دو سال گذشته برای اینکه تورم را کنترل کند نرخ بهره را خیلی افزایش داد. این باعث شده که گردش مالی در جهان کُند شود و خیلی اثر تورمی روی کامودیتی‌ها دیده نشود. اگر یک مقدار آمار‌های اقتصادی این کشور نزولی شود و شروع به کاهش دادن نرخ بهره کنند، به طبع چرخش نقدینگی در جهان می‌تواند باعث افزایش قیمت کامودیتی‌ها بشود، یعنی هم می‌تواند روی فلزات و نفت تاثیر بگذارد و هم روی طلا. پس در حال حاضر آن چشم انداز نرخ بهره آمریکا تاثیرگذار است.
بیشتر بخوانید: یک توصیه مهم به شهروندان درباه خرید طلای آب شده
کف طلای ۱۸ عیار ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان شد
مشکات در پاسخ به اینکه احتمال کاهش بیشتر قیمت طلا در کوتاه مدت وجود دارد یا خیر، تصریح می‌کند: اگر دلار بخواهد از همین جایی که هست ۴ یا ۵ درصد افت کند، طلای ۱۸ عیار تقریبا ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خواهد شد و احتمال پایین‌تر از این رقم فعلا وجود ندارد. به نظرم چیزی که در کوتاه مدت می‌تواند تاثیر بگذارد مسئله طلای جهانی است. در مورد گزاره‌های داخلی ما فعلا نوسان خاصی نداریم. تا زمانی که یک مقدار تکلیف مسائل سیاسی و اقتصادی و… مشخص بشود. آن اتفاقی که می‌تواند تاثیر بگذارد، احتمالا عامل برون زای خارجی باشد.
رای اعتماد به تیم اقتصادی پزشکیان چه پالسی به بازار ارز خواهد داد؟
اتفاق مهم دیگر در روز شنبه آغاز جلسات مجلس برای دادن رای اعتماد به وزرای پیشنهادی پزشکیان بود. سعید مشکات درباره اثرگذاری آن بر آینده ارز و طلا باور دارد: در خصوص آینده بازار‌های ارز و طلا خیلی اشخاص تاثیرگذار نیستند. ما تحولات کلان اقتصادی را می‌خواهیم. ما الان مسئله‌ای که داریم کسری بودجه و رشد پایه پولی و رشد نقدینگی متاثر از آن‌هاست. در وهله بعد مساله نفت را داریم. یک شخص خیلی کار خاصی نمی‌تواند انجام بدهد. آن چیزی که در نهایت بر اقتصاد ما تاثیرگذار است، تراز تجاری است که آن هم به عوامل متعددی بستگی دارد؛ که یک قسمتش پایه پولی و نقدینگی و امثالهم است و یک قسمتش فروش نفت است و مسئله تحریم‌ها.
به گفته او باید رویکرد کلی دولت را مدنظر داشت، یعنی اگر به سمت مذاکره و توافق برود یک مقدار جو بازار آرام خواهد بود و اتفاقی منفی در بازار نمی‌افتد، ولی اگر التهابات سیاسی بالا بگیرد، نقدینگی آنقدری هست که بتواند دلار را افزایش دهد. به عبارتی سرنوشت دلار و طلا بیشتر به نظرم به چاشنی سیاسی‌اش مرتبط است تا اقتصادی آن. از نظر اقتصادی الان دلار پتانسیل رشد ۳۰ درصدی دارد، ولی چنین رشدی چاشنی سیاسی می‌خواهد. اگر مثلا یک التهاب سیاسی اتفاق بیفتد دلار هم بالا می‌رود. پس برای این منظور باید یک مقدار منتظر تحولات آتی ماند و نظاره گر بود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید