چرا برخلاف وعده‌ها حباب سکه از بین نرفت؟/ سکه و شمش؛ پرتقاضاترین‌های بازار طلا/ مصنوعات طلا مهجور ماند - افق اقتصادی

چرا برخلاف وعده‌ها حباب سکه از بین نرفت؟/ سکه و شمش؛ پرتقاضاترین‌های بازار طلا/ مصنوعات طلا مهجور ماند - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 201402 |
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۲:۳۰ |
134 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

روند ادامه دار افزایش قیمت در بازار طلا و سکه در حالی اتفاق افتاده است که تقاضا همچنان در رکود به سر می‌برد و به گفته فعالان بازار طلا اگر هم تقاضایی هست برای سرمایه‌گذاری روی قطعاتی، چون سکه و شمش است. این وضعیت، بازار مصنوعات طلا و واحد‌های تولیدی آن را با مشکل مواجه کرده است.

چرا برخلاف وعده‌ها حباب سکه از بین نرفت؟/ سکه و شمش؛ پرتقاضاترین‌های بازار طلا/ مصنوعات طلا مهجور ماند

اقتصاد ۲۴- نازنین خودی- درست یک ماه از آغاز روند افزایشی قیمت در بازار طلا گذشت، بازاری که از ابتدای سال با سرکوب نرخ دلار روی ارقام مشخص و در دامنه کوچیکی نوسان داشت از هفتم دی ماه کفی که بازارساز برایش تعریف کرده بود را از دست داد و تا این لحظه در فاز افزایشی قرار دارد. این کف قیمتی تا یک ماه قبل برای طلای ۱۸ عیار کمی بیشتر از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، برای سکه دامنه ۲۹ میلیونی و برای هر مثقال طلا کانال ۱۰ میلیون تومانی بود. گفتنی است که در این مدت دلار نیز با نوسانات کوچکی بین ۴۹ هزار تومان و ۵۱ هزار تومان در آمد و شد بوده است.
حالا دلار تا لحظه تنظیم این گزارش در نخستین روز هفته به ۵۵ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده و به تبعیت از آن طلای ۱۸ عیار با ۲۸۰ هزار تومان افزایش نسبت به ماه قبل بیش از ۲ میلیون و ۷۸۵ هزار تومان معامله می‌شود. سکه امامی در نیمه اول کانال ۳۳ میلیونی در حال پیشروی است و طی یک روز گذشته با ۲۰۰ هزار تومان افزایش ۳۳ میلیون و ۱۸۴ هزار تومان قیمت گذاری شده است. طبق پیش بینی کارشناسان بازارطلا این روند همچنان ادامه‌دار خواهد بود و از آن جایی که به پیش بینی دلار ۶۰ هزار تومانی روز به روز نزدیک‌تر می‌شویم احتمالا طلا نیز دستخوش تغییرات زیادی خواهد شد.
به گزارش اقتصاد ۲۴ روند ادامه دار افزایش قیمت در بازار طلا و سکه در حالی اتفاق می‌افتد که تقاضا همچنان در رکود به سر می‌برد و به گفته فعالان بازار طلا اگر هم تقاضایی هست برای سرمایه‌گذاری روی قطعاتی چون سکه و شمش است. این وضعیت بازار مصنوعات طلا و واحد‌های تولیدی آن را با مشکل مواجه کرده است.
سایه اخبارمالیاتی هنوز بر بازار طلا سنگینی می‌کند
ابراهیم محمد ولی، عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ در توضیح آخرین وضعیت بازار می‌گوید: تقاضا نسبت به قبل تفاوتی نداشته است. در این مدت مطرح شدن بحث سامانه‌های مختلف برای اخذ مالیات تبعاتی به همراه داشته و جامعه را نگران کرده است. البته بازار ما مدت‌هاست که دیگر حتی در حد یک بازار نرمال و معمولی نیست. مردم هم اگر به بازار می‌آیند برای خرید سکه و شمش طلا است نه مصنوعات آن.
این وضعیت به گفته او مقداری برای بازار فروش و بازار کارگاهی ما تهدید به شمار می‌رود. تا زمانی که رویکرد اصلی بازار برای مصنوعات نباشد باید گفت وضعیت بازار خیلی بد است. البته با توجه به وضعیت اقتصادی من هم اگر سرمایه خردی داشتم مصنوعات طلایی که بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان آن هزینه اجرت است را نمی‌خریدم. اجرتی که می‌دانم وقتی چند روز بعد به پولش احتیاج داشتم دیگر آن ارزش اولیه را ندارد. از همین رو نیاز است اقتصاد به سمتی برود که بازار تثبیت شود و شاهد این حجم از نوسان نباشیم. علت این التهابات بازار به همین موضوع برمی‌گردد.
کاهش شدید تقاضا در بازار طلا درحالی است که به گفته این فعال بازار، طلا امین‌ترین بازاری بوده که توانسته حتی سرمایه خرد و کوتاه مدت را حفظ کند. به آن دلیل که نقدینگی آن راحت است و با کمترین سرمایه گذاری هم ایجاد ارزش افزوده می‌کرده است.
بیشتر بخوانید: بازار طلا هم به سرنوشت بازار دلار دچار می‌شود؟/ تخلیه حباب سکه به قیمت حراج ذخایر بانک مرکزی
چرا عرضه شمش در مرکز مبادله به کاهش حباب سکه منجر نشد؟
اواخر ماه گذشته بود که بانک مرکزی در ابلاغیه‌ای جنجالی دریافت شمش و مسکوکات طلا در ازای ارائه گواهی سپرده از طریق سازوکار بورس کالا و غیر آن را ممنوع و منوط به اخذ مجوز از این بانک کرد. هدف از این اقدام جلوگیری از ایجاد فضای سفته‌بازی و افزایش قیمت‌ها به صورت کاذب و حبابی عنوان شد. بر این اساس عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا با هدف کنترل و افزایش نظارت بر بازار به سرعت در دستور کار قرار گرفت.

با این اقدام گفته شده بود حباب سکه کاهش می‌یابد. اگر چه پس از اولین جلسه آن در اواخر دی ماه این اتفاق افتاد و سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد، اما دوباره در روندی افزایش قرار گرفت. ابراهیم محمد، ولی درباره چرایی آن به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: چون این عرضه‌ها به صورت خرد انجام نمی‌گیرد تاثیری نگذاشته است. به نظر من اگر این شمش‌ها در وزن‌های مختلف بود و هر کسی می‌توانست بخرد تاثیر گذار بود، اما الان فقط شرکت‌ها ورود کرده و افراد حقیقی شاید کمتر وارد شوند؛ از همین رو این اقدام تاثیری روی بازار سکه نمی‌گذارد.
پیش‌بینی بازار طلا و سکه تا پایان سال
در شرایط فعلی همه چیز برای رشد ادامه دار قیمت طلا و سکه فراهم است. چه از نظر نرخ دلار که حالا با سیگنال‌های متعددی چون انتخابات آمریکا و خطر روی کار آمدن دوباره ترامپ، تقاضای پایان سال و تنش‌های اخیر کشور روبه‌روست و چه از منظر انس جهانی طلا که اگرچه تاثیر کمتری بر بازار طلا دارد، اما روند رو به رشد آن با دلار هم افزایی کرده است.
روندی که محمد ولی، نیز آن را تایید و درباره آینده بازار تا پایان سال می‌گوید: پیش‌بینی می‌شود قیمت طلا و سکه در یک تا یک و نیم ماه آینده افزایشی باشد و برای بعد از آن هم وضعیت تقاضا و حال و روز اقتصاد تعیین کننده خواهد بود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید