بازار طلای تهران در سیطره انس جهانی طلا - افق اقتصادی

بازار طلای تهران در سیطره انس جهانی طلا - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-28
کد خبر: 149567 |
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۴ |
210 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

بررسی وضعیت معاملات بازار ارز در روز گذشته نشان می‌دهد قیمت دلار مانند سایر روزهای هفته گذشته نوسان چندانی را تجربه نکرد. بر این اساس هردلار با قیمت ۴۹هزار و ۵۵۰تومان معامله شد که نسبت به روز دوشنبه افزایش قیمت ۳۰تومانی را نشان می‌دهد. همچنین هر سکه امامی با قیمت ۲۷میلیون و ۳۰هزار تومان به فروش رسید که کاهش قیمت ۲۰هزارتومانی را نسبت به آخرین معاملات روز دوشنبه ثبت کرده است. فعالان بازار معتقدند تعطیلی‌های هفته‌های گذشته و انتظار برای اخبار مثبت سیاسی از دلایل ثبات قیمت در بازار ارز بوده است. با این حال به دنبال افت شدید ارزش طلای جهانی پیش‌بینی می‌شود قیمت طلا و انواع سکه در بازار طی هفته‌ آینده کاهش یابد.

بازار طلای تهران در سیطره انس جهانی طلا

بازار طلای تهران در سیطره انس جهانی طلا

اقتصاد ۲۴- بازار ارز تهران در آخرین معاملات روز چهارشنبه همچون روز‌های قبل نوسان چندانی را تجربه نکرد. بر این اساس هر اسکناس دلار در آخرین ساعات معاملاتی روز گذشته با حدود ۳۰تومان افزایش قیمت نسبت به روز دوشنبه، با قیمت ۴۹هزار و ۵۵۰تومان معامله شد. قیمت این اسکناس از اوایل هفته گذشته تغییر چندانی نداشت و در همین محدوده در نوسان بود.

یکی از دلایل اصلی که فعالان بازار در رابطه با عدم تغییر قیمت دلار مطرح می‌کنند بی‌خبری سیاسی است. به نظر می‌رسد بازار در انتظار اخبار جدیدی از توافقات ایران و غرب است و توافقات پیشین مبنی بر آزادسازی ارز‌های بلوکه شده ایران چندان نتوانسته بر نرخ دلار در بازار تهران اثر بگذارد.

هر چند پیش از این سیاستگذار پولی خبر داده بود که از این منابع برای تقویت ریال استفاده خواهد کرد، اما به نظر می‌رسد هنوز بازار واکنشی به سیاست‌های بانک‌مرکزی نشان نداده است؛ بنابراین باید منتظر ماند و دید اخباری که بازار انتظار آن را می‌کشد چه زمانی منتشر خواهد شد یا اینکه سیاستگذار پولی برنامه جدیدی برای ورود به بازار ارز خواهد داشت؟

در مرکز مبادله نیز روز گذشته با اندکی افزایش قیمت هر اسکناس دلار به ۴۱ هزار و ۲۱۵تومان رسید و حواله دلار ۳۷هزار و ۴۶۸تومان معامله شد. همچنین بهای هر اسکناس یورو ۴۳هزار و ۸۲تومان و بهای حواله یورو به ۳۹هزار و ۱۶۵تومان رسید و هر اسکناس درهم ۱۱ هزار و ۲۲۲ تومان و هر حواله درهم نیز ۱۰هزار و ۲۰۲ تومان قیمت خورد.

بازار طلا و سکه نیز در هفته گذشته نوسانات اندکی را تجربه کرد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد شیب نزولی تغییرات آن بیشتر بود. بر این اساس در آخرین معاملات روز گذشته، قیمت هر قطعه سکه امامی، ۲۷میلیون و ۳۰هزار تومان تعیین شد که نسبت به روز دوشنبه، ۲۰هزار تومان کاهش قیمت را ثبت کرد.

همچنین نیم سکه ۱۴میلیون و ۸۴۰هزار تومان، ربع سکه ۹میلیون و ۸۹۳هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸عیار، ۲میلیون و ۲۴۰هزار تومان قیمت خورد. هرچند دلار به عنوان یک متغیر مهم در قیمت طلا و سکه در داخل از ثبات نسبی برخوردار بود، اما افت شدید قیمت طلای جهانی در روز‌های گذشته اندکی بر کاهش قیمت این فلز زرد در بازار داخل اثرگذار بود.

دلیل اصلی کاهش قیمت طلای جهانی، ادامه مسیر بالا نگه داشتن نرخ بهره آمریکا توسط فدرال رزرو عنوان می‌شود. این موضوع دلار جهانی را به بالاترین سطح خود در ۱۱ ماه اخیر رسانده و بار دیگر طلای جهانی را در مسیر نزولی قرار داده است. به عقیده برخی کارشناسان تداوم شیب صعودی شاخص دلار، احتمال سقوط طلا به کانال ۱۷۰۰ دلاری را نیز به همراه خواهد داشت.


بیشتر بخوانید:  قیمت انس جهانی طلا کاهش یافت


فعالان این بازار اعتقاد دارند به دنبال کاهش قیمت طلای جهانی باید منتظر افت بیشتر قیمت انواع سکه و همچنین طلای ۱۸عیار در هفته پیش‌رو باشیم. نکته دیگری که فعالان این بازار بر آن تاکید می‌کنند، کاهش تقاضا و تداوم شرایط رکودی به دنبال افت قیمت طلا است.

با اینکه انتظار می‌رفت با شروع ماه جدید قمری دادوستد در این بازار از سر گرفته شود، اما این اتفاق رخ نداده است. همچنین گفته می‌شود تعطیلی‌های مکرر هفته‌های گذشته نیز بر رکود بازار طلا و سکه و اثرگذار بوده است.

منبع: دنیای اقتصاد
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید