توصیه رئیس اتحادیه طلا و جواهر: سکه نخرید! - افق اقتصادی

توصیه رئیس اتحادیه طلا و جواهر: سکه نخرید! - افق اقتصادی
یکشنبه, ۱ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-22
کد خبر: 126689 |
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۴:۵۲ |
272 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر به مردم توصیه کرد که سکه نخرند؛ چراکه به گفته او، اکنون حباب سکه از دستمزد طلای ساخته شده هم بالاتر است.

توصیه رئیس اتحادیه طلا و جواهر: سکه نخرید!

توصیه رئیس اتحادیه طلا به نخریدن سکه

اقتصاد۲۴رئیس اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر به مردم توصیه کرد که سکه نخرند؛ چراکه به گفته او، اکنون حباب سکه از دستمزد طلای ساخته شده هم بالاتر است.

نادر بذرافشان – رئیس اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر – در یک برنامه تلویزیونی در صداوسیما گفت: «ما جزو هفت کشور تولیدکننده طلا در دنیا و جزو تقریبا ۱۰ کشور مصرف‌کننده هستیم. از سال ۱۳۹۶ به بعد به دلیل سیاست‌های غیرکارشناسانه این ذائقه کمی تغییر کرد، اما در کل تقریبا ایران و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند هند، از کشورهایی هستند که به طلا اهمیت می‌دهند.»

وی در ادامه با اشاره به قیمت سکه، به مردم توصیه کرد که سکه خریداری نکنند؛ چراکه به گفته او، اکنون حباب سکه از دستمزد طلای ساخته شده هم بالاتر است.

بذرافشان در این برنامه درباره ضرب سکه در ایران گفته است: «در هیچ جای دنیا مانند ایران تا این حد سکه ضرب و در اختیار مردم قرار داده نمی‌شود و از اول انقلاب تا به الان، حدودا ۸۰ میلیون سکه بانک مرکزی ضرب کرده است یعنی به ازای هر نفر یک سکه بهار آزادی. در صورتی که اینها سکه یادبود است و از دید ما صنعتگران نباید انقدر ضرب شود. تعداد سکه یادبود باید کم باشد تا ارزش آن حفظ شود ولی الان تعداد سکه رایج در کشور بیشتر شده و متاسفانه فرهنگ مردم به سمت واسطه گری و خرید و فروش سکه و ارز و حتی طلای آب شده هم سوق پیدا کرد.»

به گفته بذرافشان، از سال ۱۳۹۶ بانک مرکزی به بهانه تنظیم بازار سکه، بالغ بر ۶۲ تن سکه را واگذار کرد؛ تفکر و ذائقه ایرانی که سالیان سال طلا را به عنوان زینت، مصرف و سرمایه می‌خریدند تغییر کرد و مردم به سمت واسطه گری هجوم بردند و باعث شد حباب سکه بالا برود.

وی درباره حباب قیمت سکه همچنین گفته است: «درمورد سکه ربع بهار آزادی، حدود ۴ میلیون و خرده‌ای قیمت طلای آن است ولی الان حدود ۵ میلیون حبابش شده است. اگر شخصی برود طلای ساخته‌شده یک تولیدکننده – که تولید و اشتغالزایی کرده است – را بخرد، قیمت تمام‌شده‌اش را درآورده و دستمزدی که باید بدهد ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است، یعنی سقف پول او ۷ میلیون تومان می‌شود؛ ولی الان در بازار بیش از ۹ میلیون تومان است. ضرب سکه‌هایی که الان وجود دارد برای سال ۱۳۸۶ است. اگر بانک مرکزی تصمیم بگیرد همین فردا ضرب سکه ۱۴۰۲ را انجام دهد، حباب سکه ۸۰ میلیون ریزش پیدا می‌کند و حباب از بین می‌رود.»

چرا باید حباب یک سکه ۵ میلیون تومان باشد؟

بذرافشان می‌گوید: «اکنون سکه ربع بهار آزادی، نیم بهار آزادی و تمام بهار آزادی حدودا ۵ میلیون حباب دارند؛ به نوعی این عرضه سکه باعث شده به تولیدکننده آسیب برسد. حباب سکه و نوسانات طلا قربانیانش تولیدکنندگان صنعت طلا و جواهر و مردم عزیز ما هستند؛ اگر تخصصی به آن فکر کنیم می‌بینیم که چرا باید حباب یک سکه ۵ میلیون تومان باشد؟ سکه‌ای که در تولید آن نیرویی در آن اشتغالزایی نمی‌شود.»

بنا به گفته رئیس اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر، حدود پنج شهر در کشور تولیدکننده هستند و بالغ بر ۱۰ هزار واحد تولیدی در کل کشور در این صنعت فعالیت و اشتغالزایی می‌کنند، این ضرب سکه باعث شده که این صنعت در کشور ما روز به روز تضعیف شود.

کشور ترکیه در ۴۰ سال پیش طلای دست دوم ایران را می‌فروخت ولی الان به بزرگترین تولیدکننده طلا و صادرکننده در دنیا تبدیل شده است.

فعالیت حدود ۱۳۰۰ سکه فروشی در تهران

بذرافشان در ادامه گفت: «در تهران فقط ۷۰۰ جواز کسب سکه فروشی به فروشندگان داده شده حدود ۵۹۸ صرافی بانک مرکزی مجوز داده است. یعنی بالغ بر ۱۳۰۰ سکه فروشی در تهران است و اصلا چرا باید این مقدار سکه فروشی در تهران وجود داشته باشد؟ در کل کشور که بماند.»

وی در پایان ضمن توصیه به مسئولین بانک مرکزی گفت: «من چند وقت که در خدمت آقای خاندوزی وزیر اقتصاد بودیم، پیش پیشنهاد دادم که جلوی ضرب سکه و عرضه سکه به این میزان گرفته شود و ایشان هم موافقت کردند».

منبع: اکوایران

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید