اکوایران: در شرایطی که تنش جنگ تجاری آمریکا تا حدی کاهش یافته است؛ توجه بازارهای جهانی مجددا به دادههای اقتصادی باز گشته است. اکنون هر نشانه رکودی در بزرگترین اقتصاد جهان میتواند بازارها را تغییر دهد.
به گزارش اکوایران، اثر تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا بر واردات کالاهای چینی به آمریکا درحال نمایان شدن است و میتواند روی بخشهایی از اقتصاد این کشور اثرگذار باشد و در این شرایط دادههای اقتصادی اهمیت بیشتری برای فعالان بازارهای جهانی پیدا میکنند. گزارشهای درآمدی شرکتهای بزرگ آمریکایی نیز این هفته زیر ذرهبین بازارها قرار دارد.
بازارهای جهانی در طول هفتههای گذشته پس از روی کار آمدن ترامپ و اعمال تعرفههای تجاری تهاجمی شاهد نوسانات بسیار گستردهای بوده است و این سیگنال را به رئیسجمهوری آمریکا ارسال کرد که باید مواضع خود را تعدیل کند.
دونالد ترامپ در روزهای گذشته از موضع خود بر برکنار کردن جروم پاول از ریاست فدرال رزرو عقبنشینی و اعلام کرد که مذاکرات تجاری با چین را آغاز میکند. با این حال بر اساس تحلیل علی رضا پور، تحلیلگر بازارهای مالی اگر این مذاکرات به کاهش تعرفهها منجر نشود، ریسک آن همچنان در بازارها وجود خواهد داشت.
کمرنگشدن اثر جنگ تجاری در نوسان بازارها
در این شرایط به نظر میرسد بازار دیگر چندان به سخنان دونالد ترامپ عکسالعمل شدیدی نشان نخواهد داد و به مروز به سمت دادههای اقتصادی و اثر تعرفهها بر شرایط اقتصادی پیش خواهد رفت. سخنان اعضای فدرال رزرو نیز در این میان مورد توجه بازارها قرار دارد؛ چراکه از منظر فعالان بازارهای مالی فدرال رزرو به احتمال ۵۰ درصد در ماه ژوئن نرخ بهره خود را کاهش خواهد داد.
آشکار شدن اثر تعرفههای ترامپ در دادههای اقتصادی
از دیدگاه فعالان بازارهای جهانی، اثر تعرفههای دونالد ترامپ در ماههای آینده به مرور بر اقتصاد آشکار خواهد شد، چراکه کارشناسان معتقدند با وجود کاهش تنش جنگ تجاری، رسیدن به تفاهم با همه کشورها دشوار خواهد بود و ۱۰ درصد تعرفه بر همه کالاها همچنان برقرار است.
با این حال، بهنظر میرسد بازارهای سهام نسبت به کاهش تعرفهها بسیار خوشبین هستند و اشتیاق به ریسک افزایش قابلتوجهی پیدا کرده است. اما اخبار مربوط به احتمال مذاکرات تجاری آمریکا و چین نتوانست ضعف دلار را آن چنان جبران کند.
با وجودی که طلا در طول هفتههای گذشته به واسطه بالاگرفتن جنگهای تجاری رشد بسیار چشمگیری را ثبت کرد و در هفته گذشته به بالاترین رکورد تاریخی خود یعنی ۳۵۰۰ دلار در هر اونس رسید، با تعدیل موضع ترامپ در برابر تعرفهها، این فلز گرانبها در روزهای آینده دیگر آنچنان تحت تاثیر اخبار مربوط به جنگ تجاری قرار نخواهد داشت، مگر اینکه این جنگ مجددا بالا بگیرد.
هفته شلوغ گزارشهای درآمدی شرکتها
۱۱۸ شرکت حاضر در شاخص سهام S&P 500 آمریکا این هفته گزارشهای درآمدی خود را منتشر میکنند، که شرکت اپل، آمازون، مایکروسافت، متا و ویزا در میان مهمترین آنها هستند. درآمد گوگل و تسلا نیز هفته گذشته منتشر شد، که درآمد گوگل بهتر از انتظارات بازار بود، ولی درآمد تسلا پایینتر از انتظارات منتشر بود؛ با این حال سخنان ایلان ماسک مبنی بر بازگشت به تسلا ارزش سهام آن را تقویت کرد.
اشتغال و تولید ناخالص داخلی آمریکا
دادههای اشتغال آمریکا این هفته در میان مهمترین دادههای اقتصادی قرار دارد. انتظار میرود ۱۳۰ هزار شغل در بازار کار آمریکا ایجاد شده باشد که بسیار پایینتر از ماه قبل است. از سوی دیگر، انتظار میرود نرخ بیکاری روی ۴.۲ درصد و رشد درآمد ساعتی، ۰.۳ درصد باشد، بهطوریکه در حالت کلی دادهها نگرانی زیادی را از اشتغال آمریکا نشان ندهند.
در صورتی که دادههای منتشر شده در روز جمعه سیگنال متفاوتتری نسبت به انتظارات بدهد میتواند در بازارها اثرگذار باشد. بهعنوان مثال، اگر ارقام اشتغال بهتر از انتظارات منتشر شود، میتواند رشد قدرتمند دلار را به همراه داشته باشد، چراکه کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را به تاخیر میاندازد.
تولید ناخالص داخلی آمریکا نیز روز چهارشنبه منتشر خواهد شد و انتظار میرود رشد ۱.۴ درصدی را ثبت کند. با این حال، از منظر تحلیلگران احتمال اینکه رشد منفی هم دیده شود، وجود دارد. بخش مصرف کالاها و خدمات مصرفکنندگان در این رقم تولید بسیار مورد توجه خواهد بود، چراکه میتواند کاهش شاخص اعتماد مصرف کنندگان آمریکایی را تایید تا تکذیب کند.
شاخص مدیران خرید بخش تولید و تورم آمریکا
شاخص مدیران خرید بخش تولید آمریکا نیز در روز پنجشنبه مورد توجه فعالان بازارهای جهانی است. انتظار میرود اشتغال این شاخص نیز کاهش یابد و اشتغال بخش تولید آسیب دیده باشد. شاخص مدیران خرید بخش تولید نیز احتمالا کمتر از عدد ۵۰ خواهد بود. در این شرایط، اگر دادههای اقتصادی سیگنال رکودی داشته باشند، میتواند تضعیف کننده دلار باشد، ولی اگر طبق پیشبینیها یا بهتر از آن باشد، دلار تقویت خواهد شد. با این حال، بازار سهام در صورت تقویت شدن دلار آسیب نخواهد دید.
تورم هزینههای مصرف شخصی آمریکا (PCE) نیز این هفته در تقویم اقتصادی بازارها قرار دارد. با این حال، به دلیل اینکه اثر تعرفهها در این ارقام خود را نشان نخواهد داد، نمیتواند تغییر چنداین در بازارها ایجاد کند.
تولید ناخالص داخلی و تورم اروپا
تولید ناخالص داخلی و تورم کشورهای اروپایی نیز در این هفته منتشر خواهد شد. در این میان، انتظار میرود تورم آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، رشد ماهانه ۰.۳ تا ۰.۴ درصد را ثبت کند، اما تورم سالانه آن کاهش یابد. اگر تورم پایینتر از انتظارات منتشر شود، میتواند احتمال کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا در ماه ژوئن را تقویت کند.