بازار طلا و ارز برای دومین بار در این هفته به سمت سقف‌های قیمتی حرکت کردند اما نتوانستند از آن عبور کنند. با نوسان قیمت‌ها در روز یکشنبه بازارها سقف جدیدی به ثبت رسانده و بعد از آن، از سقف دور شده بودند که در روز سه‌شنبه دوباره به آن مرزها برگشتند. قیمت دلار هرات هم برای دومین بار در این هفته در تثبیت قیمت در کانال ۸۱ هزار تومان ناکام ماند و بعد از نوسان ساعتی در این کانال، دوباره به کانال ۸۰ هزار تومان برگشت. قیمت سکه هم در کانال ۵۷ میلیون بازگشایی کرد اما در ادامه از این کانال عقب نشست.

در روز سه‌شنبه معامله‌گران مدعی بودند که حجم اخبار مثبت در بازار به طرز عجیبی مشهود بوده است؛ از مذاکره مستقیم خبر داشتیم تا بررسی مجدد لوایح پالرمو و CFT. همتی وزیر اقتصاد در صفحه شخصی خودش در توییتر این خبر را تایید کرده و نوشت، از رئیس جمهور محترم شنیدم مقام معظم رهبری درخصوص موضوع FATF ، با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت موافقت  فرموده اند. در روز سه‌شنبه پزشکیان هم در نشست با اعضای اتاق بازرگانی ایران روی همین خبر تاکید داشت.

برخی در بازار با توجه به همزمانی رسیدن قیمت‌ها به سقف و انتشار چنین اخباری معتقدند بازارساز دارد با خبردرمانی، قیمت‌ها را مدیریت می‌کند. در مقابل برخی دیگر معتقدند اگر این اخبار مثبت از خبر به عمل تبدیل شوند روند بازار برمی‌گردد. این دسته با توجه به تعطیلات سال نوی میلادی معتقدند تقاضای تجاری هم کم کم از بازار فروکش می‌کند و قیمت می‌تواند بدون خبردرمانی هم اصلاح بدهند.

در بازار شنیده می‌شد بازار امارات از روز چهارشنبه تا ۱۷ دی ماه تعطیل است و سایه لیدر نوسان یعنی قیمت درهم امارات هم از سر بازار کم می‌شود. خبر تزریق ارز پتروشیمی‌ها از روز شنبه هم این روز را برای معامله‌گران مهم کرده است.

البته بودند کسانی که پازل قیمت‌ها و حرکت بازارساز را با روز تحلیف ترامپ می‌چیدند. از منظر این دسته اصلاح قیمت‌ها با فروکش کردن تقاضای تجاری زیاد نخواهد بود تا ترامپ در کاخ سفید مستقر شود. معامله‌گران تصور می‌کنند از اینجا به بعد انتظارات و تقاضای سرمایه‌ای، روند بازار را مشخص خواهد کرد.

یکسری گمانه‌زنی‌ها هم در بازار سه‌شنبه شکل گرفت که مداخله قیمتی در این روز بیشتر بوده است. اولین دلیل برای چنین گمانه‌ای از کار افتادن چند ساعتی برخی از کانال‌های اعلام نرخ بود. دلیل دوم ادعایی بود که معامله‌گران هراتی داشتند. آن‌ها می‌گفتند در اتاق‌ها فروش نقدی که خیلی کم شده و برای خرید و فروش فردایی هم انتقال تومان سخت شده است. برای همین اعلام نرخ در بازار سه‌شنبه نسبت به روزهای گذشته کمتر شده بود.

در بازار سه‌شنبه قیمت دلار هرات در ۸۰ هزار و ۳۰۰ تومان شروع کرد و با بازگشایی قیمت درهم در گپ مثبت، نوسان بازار ارز هرات زیاد شد و تا ۸۱ هزار و ۶۰۰ تومان بالا رفت. در ادامه با کاهش قیمت درهم از سقف، قیمت دلار هرات با نزول این کانال را از دست داد و در ۸۰ هزار و ۷۰۰ تومان بسته شد. قیمت دلار هرات در روز دوشنبه در کانال ۷۹ هزار تومان نوسان داده بود، بر این اساس بازار ارز هرات نسبت به روز دوشنبه نوسان یک کانالی داشته است.

قیمت دلار تهران هم مثل بازار درهم بود و بالا بازگشایی کرد و در ادامه از آن دور شد. قیمت دلار تهران در ۸۱ هزار و ۹۵۰ تومان آغاز به کار کرد و کم نوسان دنبال شد. قیمت دلار تهران در نهایت در ۸۱ هزار و ۸۵۰ تومان به کار خودش پایان داد. قیمت تتر همچنان در کانال ۷۹ هزار تومان نوسان می‌دهد و شکاف بین قیمت دلار تهران و قیمت تتر به دو هزار تومان رسیده که عدد قابل توجهی است.

قیمت درهم با گپ مثبت ۲۶۰ تومانی در ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان بازگشایی کرد و در ادامه کاهشی دنبال شد. قیمت درهم با کاهش ۱۲۰ تومانی به ۲۲ هزار و ۴۸۰ تومان رسید که نسبت به روز دوشنبه افزایش داشته است. حباب دلاری درهم در روز سه‌شنبه به ۷۰۷ تومان رسید که رشد ۱۰۰ تومانی نسبت به روز دوشنبه داشت.

قیمت سکه روز سه‌شنبه را با گپ مثبت ۲۰۰ هزار تومانی در ۵۷ میلیون آغاز به کار کرد و مثل سایر بازارها در ادامه نزولی شد. قیمت سکه با کاهش ۲۲۵ هزار تومانی در ۵۶ میلیون و ۷۷۵ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب سکه با کاهش یک درصدی به ۱۲ درصد رسید که کمترین میزان حباب در سال ۱۴۰۳ بوده است.

قیمت طلای آبشده با گپ مثبت در پله هفتم کانال ۲۲ میلیون شروع به کار کرد و در روز سه‌شنبه کاهش پله‌ای داشت. قیمت طلای آبشده در نهایت در ۲۲ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده با افزایش به ۳۴۸ هزار تومان رسید.

به عقیده تحلیلگران فنی محدوده ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۲۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای بازار طلا مهم است که اگر کندل ماهانه بالای آن ثبت شود کار نزول سخت خواهد شد.