اکوایران: قیمت ها در بازار ارز رنج شده و در هفته جاری تغییرات چندانی نداشته است حباب سکه امامی نزولی شده ولی حباب سکه و درهم رشد کرده است.
بازار ارز در این هفته رنج شد و قیمت ها در پایان هفته جاری تفاوت چندانی با مدت مشابه هفته قبل نداشت.
معاملات این هفته پس از تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس انرژی اتمی با رهبری اتحادیه اروپا افزایشی شروع به کار کرد و در روز اول کانال ۷۰ هزار تومانی لمس شد ولی پیشروی اسکناس آمریکایی تا کانال ۷۰ هزار تومانی فقط یک روز دوام آورد و خبر از سرگیری مذاکرات هستهای میان ایران و تروییکای اروپایی در روز جمعه، قیمتها در بازار ارز و طلا را نزولی کرد. این مذاکرات پس از دوسال توقف در ژنو از سرگرفته شده است.
در ادامه هفته آغاز آتش بس دوماهه در لبنان توسط جوبایدن اعلام شد و معامله گران در لاک احتیاطی قرار گرفتند تا بتوانند وضعیت مذاکرات را بسنجند.
محدوده مهم دلار
در این هفته دلار تهران یکبار تا کانال ۷۰ هزار تومان نوسان داد ولی در ادامه عقب نشست، معامله گران تا کنون در ورود به کانال ۷۰ هزار تومانی محتاط شدهاند و ورود به این کانال انتظار اخبار مثبت و عرضه توسط بازارساز وجود دارد به همین خاطر تا کنون مقاومت هفتاد هزار تومانی حفظ شده است. از طرفی بررسی تکنیکی نمودار دلار نشان میدهد محدوده ۶۸ هزار و۵۰۰تومان می تواند حمایت نزدیک و معتبری باشد که تثبیت دلار پایینتر از آن انتظارات رکوردی بازار ارز را تقویت کند.
سکه امامی بیشتر از همه منفی شد
در این هفته اونس جهانی طلا با تقویت احتمال آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونسیتی کاهش پیدا کرد، تقویت شاخص دلار آمریکا هم بهانه اصلاح اونس جهانی طلا را جور کرد و همین مسئله باعث اصلاح عمیقتر طلا و سکه در میانه هفته شد.
سکه امامی در هفته جاری اصلاح بیشتری را تجربه کرد و کاهشی شد، تا بیشترین بازدهی منفی برای سکه امامی رقم بخورد ، حباب سکه امامی در این هفته کاهش دو درصدی را ثبت کرده و در محدوده ۱۸ درصدی قرار دارد که دلیل بازدهی منفیتر سکه را تایید میکند.
طلای آب شده در این هفته همتراز با اونس جهانی طلا اصلاح کرد و هردو کاهش ۰.۷ درصدی را ثبت کردند.
امارات مبدأ اول واردات ایران
ایران در هشتماهه ابتدایی سال جاری ۱۳.۶ میلیارد دلار کالا از امارات متحده عربی وارد کرده است و امارات اولین مبدأ وارداتی به ایران بوده است. درهم پول مبادلاتی امارات است که نسبت برابری آن با دلار همیشه ثابت است. میزان واردات ایران از امارات و موقعیت امارات در بازصادرات کالاها در منطقه باعث شده است که تقاضای درهم به عنوان شناسهای از تقاضای بنیادی ارز شناخته شود و سطح حباب درهم به عنوان پارامتری از تقاضای بنیادی ارز از سوی واردکنندگان در بازار ارز ارزیابی شود. حباب درهم از اختلاف نرخ دلاری درهم(نرخ درهم در بازار آزاد ضرب در نسبت برابری درهم به دلار) و دلار آزاد به دست میآید و معامله گران میزان حباب درهم را از دیرباز در تعیین فردایی قیمت دلار ارزیابی میکردند.
رمزارزها زیر ذرهبین بازارساز
از طرفی تتر که زبان مشترک در بازار پول و رمزارز است برخی از نوسان گیران ارزی را نیز به خود جذب کرده است و همین مسئله باعث شده حتی روندها در بازار رمزارزها هم منجر به نوسان هرچند جزیی در بازار ارز شود. در این هفته محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی از ارزش بالای معاملات در صرافی های رمزارزی سخن گفت که میتواند بر ثبات مالی ما اثرگذار باشد. او گفت باید ورود دقیق به بازار رمزارزها به منظور قاعدهمند کردن آن در چهارچوب منافع ملی و ثبات مالی ملی داشته باشیم.
حباب تتر و درهم رشد کرده است
با توجه به نوسانات کارمزد در معاملات تتر اکوایران حباب تتر را از اختلاف نرخ تتر و نرخ دلار آزاد به دست آورده است . در این گزارش به خاطر اهمیت تتر و درهم در بازار ارز ، حباب درهم و حباب تتر در ساعات پایانی معاملات هفته محاسبه شده است.
همزمان با ورود دلار به کانال۷۰ هزار تومانی در ابتدای هفته حباب تتر قدری منفی شده است ولی در ادامه وقتی دلار اصلاح کرده حباب تتر رشد کرده که نشان دهنده مقاومت معامله گران در برابر کاهش بیشتر قیمت است البته این رویداد میتواند سیاست بازارساز برای کاهش جذابیت تتر برای نوسانگیری نیز باشد. در پایان هفته هم در حالی که دلار وارد نیمه دوم کانال ۶۹ هزار تومانی شده است حباب درهم از بالای ۸۰۰ تومان به کانال ۶۰۰ تومانی کاهش پیدا کرده است. میانگین حباب تتر در این هفته۶۲۳ تومان است که نسبت به دو هفته قبل دو برابر شده است.
حباب درهم در این هفته رشد کرده است در پایان هفته دوبرابر ابتدای هفته شده است. بررسی اکوایران نشان میدهد که در این هفته روند نزولی میانگین هفتگی حباب درهم متوقف شده است و در هفته جاری در در محدوده ۵۳۸ تومان قرار گرفته است که بیشترین حباب هفتگی درهم از سوم مهرماه است. افزایش هفتگی حباب درهم نشاندهنده بینظمی در معاملات این هفته است که بررسی ها از تاریخچه حباب درهم نشان میدهد اگر کنترل نشود میتواند برای بازار ارز ایجاد مزاحمت کند.