بازار روز از بازار شب جدا شد، شبها در پشت خط بازار جنگی میشود و در طول روز قیمت عقب میکشد/ کوتاژ بدون ارز در دسترس واردگنندگان قرار گرفت/ رکورد ورود پول به صندوق های طلا شکسته شد/ کانال جهتدهنده به قیمت دلار کجاست؟
بازار طلا و ارز در این روزها شاهد جدا شدن روند نوسانات شبانه و روزانه است. شبها در پشت خط، بازار جنگی میشود و قیمتها افزایش مییابند، اما در طول روز قیمتها کاهش مییابند. از روز چهارشنبه، این روند بهطور محسوستری دیده شده و قیمتها در ابتدای روز بالا باز میشوند، اما در ادامه معاملات روزانه، رو به کاهش میروند. در معاملات پشت خطی، قیمت طلا و ارز با اخبار شدت تنش در منطقه افزایش یافتند و به کانالهای بالاتری وارد شدند. بهعنوان مثال، قیمت دلار هرات در هفته گذشته دو کانال بالاتر رفت و در معاملات پشت خط جمعه با فاند جنگی تا ۶۱ هزار تومان افزایش یافت. قیمت طلای آبشده نیز با یک روند صعودی تا مرز ۱۶ میلیون تومان افزایش داشت.
نوسانات درهم و تتر
روز شنبه، قیمت دلار هرات در ۶۱ هزار تومان آغاز شد، اما با کاهش قیمت درهم، بازار به سمت نزول رفت و در نیمه دوم معاملات، قیمت دلار هرات تا ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان پایین آمد و سپس با حمایت به ۶۰ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. اگرچه قیمت نقدی دلار هرات از کانال ۶۱ هزار تومان عقبنشینی کرد، اما قیمت دلار فردایی همچنان در کانال ۶۱ هزار تومان نوسان داشت و برای شکستن مرز مقاومت ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومان تلاش میکرد. در نتیجه، بازار ارز هرات دوباره به وضعیت بلوکه رفت.
قیمت درهم امارات که هفته قبل را در میانه کانال ۱۶ هزار تومان به پایان رسانده بود، از افزایش معاملات پشت خطی جمعه جا ماند. به همین دلیل، اولین نرخ درهم با گپ مثبت ۲۵۰ تومانی در ۱۶ هزار و ۷۵۰ تومان بازگشایی شد. در ادامه، قیمت درهم نوسانات رفت و برگشتی داشت و در نهایت در ۱۶ هزار و ۷۶۰ تومان بسته شد که مرز مقاومتی بازار به حساب میآید.
بازار تتر نیز در این روزها بسیار پرنوسان بود. در معاملات روز جمعه، قیمت تتر تا ۶۳ هزار تومان بالا رفت، اما در ادامه به سمت کف کانال ۶۲ هزار تومان حرکت کرد. روز شنبه، قیمت تتر با کاهش کانال ۶۲ هزار تومان را از دست داد و به مرز حمایت ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.
وضعیت بازار طلا و سکه
بازار طلا و سکه نیز روز اول هفته را با افزایش آغاز کرد. قیمت طلای آبشده روز معاملاتی خود را در ۱۵ میلیون و ۷۱۰ هزار تومان آغاز کرد و در نیمه دوم معاملات، در پله هشتم کانال ۱۵ میلیون تومان معامله شد. طلای آبشده آخرین بار در سوم اردیبهشت در این بازه قیمتی بوده است. وضعیت بلوکه در بازار طلا نیز ملموس بود. روز شنبه، علاوه بر بازار ارز هرات، بازار طلای آبشده هم به وضعیت بلوکه رفت و قیمت طلای آبشده فردایی در مرز کانال ۱۶ میلیون تومان معامله شد. در این وضعیت، میزان فروش در بازار افزایش یافت و خریداران از بازار عقبنشینی کردند. برخی معاملهگران معتقدند که این وضعیت باعث کاهش قیمتها شده است، در حالی که برخی دیگر با توجه به روند رفت و برگشت نرخ در معاملات شبانه و روزانه، تصور میکنند که در طول روز بازارساز در حال تزریق است. حباب طلای آبشده نیز در روز یکشنبه افزایش یافت و به بیش از یک درصد رسید که عدد قابل توجهی است.
قیمت سکه امامی که از افزایش پشت خطی روز جمعه جا مانده بود، روز شنبه را با گپ مثبت ۶۵۰ هزار تومانی در ۴۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز کرد. سکه امامی که از روز دهم مرداد وارد کانال ۴۳ میلیون تومان شده، در این کانال تثبیت شد و فاز صعودی خود را حفظ کرد.
رکورد ورود پول به صندوقهای طلا شکسته شد
روز شنبه رکورد ورود پول به صندوقهای طلا شکسته شد و این میزان به ۴۰۳ میلیارد تومان رسید که بیشترین ورود پول به صندوقهای طلا تاکنون بوده است. در مقابل، در بازار سهام شاهد خروج پول حقیقی بیش از یک همتی بودیم. برخی معاملهگران معتقدند که بخشی از این خروج سرمایه به سمت بازار طلا هدایت شده است.
تحلیل فنی و پیشبینی آینده بازار
از منظر تحلیلگران فنی، کانال ۶۱ هزار تومان بهعنوان نقطه عطف دلار شناخته میشود. به عقیده آنها، این کانال میتواند تعیینکننده روند آینده دلار باشد. اگر نرخ دلار نتواند از مرز ۶۱ هزار و ۳۰۰ تا ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان عبور کند، احتمال بازگشت به سطوح پایینتر وجود دارد. همچنین، محدوده مقاومتی طلای آبشده در ۱۵ میلیون و ۹۵۰ هزار تا ۱۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قرار دارد که ممکن است قیمتها در این محدوده واکنش نشان دهند.
تحلیلگران همچنین معتقدند که تا زمانی که فاند جنگی در بازار وجود داشته باشد و شدت تنشها بیشتر شود، روند بازار صعودی خواهد بود. اما اگر این بار هم تب و تاب جنگ بخوابد، نرخها به سمت کاهش پیش خواهند رفت.
یکی از نکات جالب در بازار، سفارشهای کوتاژ بدون ارز بود که برای واگذاری به واردکنندگان جهت رفع تعهد ارزی به فروش میرفت.