معامله‌گران می‌گویند بعد از سقف جنگی، به کف تزریقی رسیدیم. بازار ارز و سکه در روز یکشنبه هم بر مدار کاهش بود و همچنان شاهد ریزش کانالی در قیمت دلار و سکه هستیم. قیمت دلار هرات در روز یکشنبه با از دست دادن یک کانال به دامنه ۵۰ هزار تومان سرک کشید البته در پایان کار به کانال ۶۰ هزار تومان برگشت، قیمت سکه هم در معاملات یکشنبه کانال ۴۱ میلیون را از دست داد.

قیمت دلار هرات در ۶۰ هزار و ۶۵۰ تومان شروع به کار کرد و با کاهش کانال ۶۰ هزار را از دست داد. در ادامه دلار هرات تا کف ۵۹ هزار و ۴۰۰ تومان پایین رفت و از این ناحیه حمایت شد. در معاملات عصر قیمت دلار با افزایش وارد کانال ۶۰ هزار شد و در ۶۰ هزار و ۳۵۰ تومان به کار خوش پایان داد. البته در پشت خط در مرز ۵۹ و ۶۰ هزار در معامله‌‍ است.

نزدیک ساعت هفت عصر قیمت در پشت خط هم از دامنه رفت و برگشتی خارج شد و به سمت مرز ۵۹ سرازیر شد.

قیمت درهم با گپ منفی ۱۹۰ تومانی در ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان آغاز به کار کرد و با کاهش تا ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان پایین رفت اما در ادامه با افزایش در ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان بسته شد.

قیمت سکه هم با کاهش کانال ۴۱ میلیون را از دست داد و به ۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. حباب سکه به ۱۷ درصد رسیده یعنی حدود ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان سکه حباب است.

طلای آبشده هم حمایت ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را از دست داد و در ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حمایت شد.

در مجموع در بازار یکشنبه شاهد یه حرکت رفت و برگشتی در بازار ارز و سکه بودیم که دامنه رفت آن بلندتر بود، یعنی اینکه قیمت‌ها زیر نرخ شنبه قرار گرفتند. قیمت دلار هرات در روز یکشنبه به قیمت اسفند ۱۴۰۲ رسید.

گروهی از معامله‌گران در روز شنبه معتقد بودند کف بازار طلا و ارز محدوده‌های فعلی هست و با حد ضرر شروع به خرید کردند که فعلا این خرید موجب ضرر شده است.

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله همچنان بر مدار صعود است و برخلاف بازار ارز آزاد  حرکت می‌کند. قیمت حواله دلار در مرکز مبادله با افزایش ۱۵۰ تومانی به ۴۱ هزار و ۴۰۰ تومان، قیمت دلار با افزایش بیش از ۱۵۰ تومانی به ۴۴ هزار و ۳۵۹ تومان و قیمت یورو در مرکز مبادله هم با صعود بیش از ۲۰۰ تومانی به ۴۷ هزار و ۲۳۰ تومان رسید.

این روزها در بازار شنیده می‌شود که بازارساز دست به تزریق زده تا قیمت دلار به نرخ‌های فعلی برسد، یکسری در بازار اسم تزریق را  ارزپاشی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه توصیف می کنند و تاکید دارند بازارساز باید سیاستش ثبات بازار در کنار حفظ ذخایر ارزی باشد. آن‌ها هشدار می‌دهند در تمام سال‌های قبل ارزپاشی داشتیم اما همچنان روند بلندمدت دلار نوسانی بوده است.

در روز یکشنبه دو تا بحث داغ داشتیم. بحث اول درمورد همزمانی سفر وزیر اقتصاد و ریس بانک مرکزی جمهوری اسلامی به عربستان با سفر بلینکن در روز دوشنبه و سه‌شنبه به این کشور بود. رویترز مدعی شده آنتونی بلینکن در روز دوشنبه و سه‌شنبه با مقامات منطقه‌ای دیدار خواهد داشت. روزنامه کیهان درمورد این سفر نوشته که منتظر گشایش‌های ارزی باشید.

بحث داغ دوم بازار شایعه ناخالصی سکه‌های حراجی در مرکز مبادله بود. در روز یکشنبه این شایعه در بازار دست به دست می‌شد که دارندگان سکه‌های حراج بانک مرکزی هنگام فروش این سکه‌ها به علت وجود ناخالصی و عیار پایین‌تر، با قیمت پایین‌تری از سوی خریداران روبه‌رو می‌شوند. سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز در این باره گفته سکه‌های تحویل‌داده‌شده بانک مرکزی در حراج این مرکز، شامل تمام سکه، نیم‌سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب بانک مرکزی هستند و همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند.

 آیت محمدولی رئیس سابق اتحادیه طلا هم در این باره واکنش داشته و گفته «ربع و نیم سکه‌های حراجی از لحاظ عیار هیچ ناخالصی ندارند اما به دلیل عدم دقت در فرایند ضرب، کدر و ناشفاف است که همین موضوع تقاضا برای آن‌ها را پایین آورده و درصدی از قیمت آن‌ها را کاهش داده است».

به عقیده تحلیل‌گران فنی قیمت دلار و طلا می‌تواند نسبت به محدوده‌های فعلی واکنش داشته باشد و امکان اصلاح کاهش وجود دارد. از منظر آن‌ها سقف بازار ارز هرات ۶۰ هزار و ۸۰۰ تومان و سقف بازار طلای آبشده در میانه‌های کانال ۱۵ میلیون است. در مقابل از دید معامله‌گران کاهشی تزریق ادامه‌دار بازارساز، اجازه رشد قیمت را نمی‌دهد.

نکته بازار این بود که با رسیدن قیمت صندوق‌های طلا به محدوده حمایتی، شاهد افزایش قابل توجه ورود پول حقیقی در روز یکشنبه به این صندوق‌ها بودیم، بطوریکه این میزان از ورود به صندوق‌های درآمد ثابت پیشی گرفت. حجم پول وارد شده در روز یکشنبه تقریبا دو برابر میانگین سه ماهه ورود پول به صندوق‌های طلاست.