اکوایران: بازار سهام روز دوم اردیبهشت ماه با بازگشت شاخص کل به سقف تاریخی یازده ماهه همراه بود. بازدهی نزدیک به صفر شاخص کل در این یازده ماهه در حالی به ثبت رسیده که قیمت طلا ۴۶ درصد افزایش داشته است.
به گزارش اکوایران، بازار سهام روز گذشته با فتح تراز ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی شاخص کل پس از یازده ماه همراه بود. شاخص کل بورس تهران آخرین بار در روز ششم خرداد ماه سال ۱۴۰۲ در کانال ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی قرار داشت. شاخص کل بورس تهران در بازه زمانی یازده ماهه ششم خرداد ۱۴۰۲ تا دومم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تقریبا صفر درصد بازدهی داشته است. شاخص هموزن در همین بازه زمانی شاهد کاهش تراز و بازدهی منفی ۳.۵ درصدی بوده است.
با توجه به تورم مصرف کننده در این مدت، درجا زدن شاخصهای سهامی موجب شده تا بازدهی سهام از سبدهای کالایی مصرفی و حتی سود سپرده بدون ریسک بانکی نیز کمتر باشد.
قیمت طلا در ششم خرداد ماه سال گذشته ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان به ازای هر گرم بوده که در دوم اردیبهشت ماه امسال با ۴۶.۱ درصد رشد به ۳ میلیون و ۶۸۶ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است. پس از طلا نیز بازار سکه امامی با ۳۹.۶ درصد افزایش قیمت بازدهی قابل توجهی داشته است. خودرو و تتر نیز در بازهی ۲۶ تا ۲۴ درصد افزایش قیمت داشتند و حتی سرمایهگذاری در موقعیتهای بدون ریسک نیز بیش از ۱۸ درصد بازدهی داشتند.
نکته قابل توجه دیگر نیز این است که شاخص کل بورس تهران از تراز ۱۶ اردیبهشت ماه سال قبل خود نیز که ۲ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۲۳۶ واحد بود؛ همچنان ۸.۸ درصد عقب است. درجا زدن شاخص کل با توجه به تورم مصرف کننده این روزهای اقتصاد کشور تنها به معنی بازدهی صفر نیست؛ بلکه عدم النفع استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری دیگر را نیز در خود جای داده است.
پیشبینی دلار بعد از سیل دبی و پایان تنش سیاسی
برخی از تحلیلگران بازار سهام معتقدند که بورس تهران با توجه به درجا زدن شاخصهای سهامی پتانسیل رشد قیمتی بالایی دارد. از سوی دیگر نیز با بررسی بلند مدت بازدهی بازارهای سرمایهای در مییابیم که شاخص کل بورس تهران یکی از بالاترین بازدهیها را در میان بازارهای سرمایهای داشته است.