ضوابط ارز مسافری آپدیت شد؛ در آپدیت یک منع جدید اضافه شده/ توافق پتروشیمی و بانک مرکزی برای تزریق درهم تایید شد/ سکه به کانال پایین آمد، نوسان دلار استاپ کرد/ سه فرضیهای که درباره نوسان ارزی مطرح است چیست؟
به گزارش اکوایران، بازار ارز و سکه بعد از نوساناتی که در روزهای گذشته داشتند در روز یکشنبه با کاهش به سطحهای حمایتی مهمی رسیدند. از منظر معاملهگران بازار ارز و سکه منتظر مداخله بازارساز است و اگر این حمایتها از دست بروند سرعت کاهش بیشتر خواهد بود.
لیدر بازار ارز و سکه در روز یکشنبه همچنان درهم بود و قیمت درهم با گپ منفی ۸۰ تومانی در ۱۵ هزار و ۳۷۰ تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول با کاهش تا ۱۵ هزار و ۳۱۰ تومان پایین رفت. در نیمه دوم اما قیمت با افزایش در ۱۵ هزار و ۳۶۰ تومان بسته شد که نسبت به نرخ بازگشایی ۱۰ تومان و نسبت به نرخ پایانی روز شنبه ۹۰ تومان کاهش داشت.
قیمت سکه در ۳۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شروع به کار کرد و با قدم گذاشتن در روند نزولی، کانال ۳۳ میلیون را از دست داد. با کاهش سکه در روز یکشنبه، قیمتش به ۳۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. حباب سکه هم بر مدار کاهش بود و با افت ۴۰۰ هزار تومانی به ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. قیمت سکه در مجموع نسبت به روز گذشته ۶۰۰ هزار تومان کاهش داشته که افت حباب آن هم نشان میدهد که نزول سکه نسبت به دلار بیشتر بوده است.
قیمت دلار هرات در ۵۵ هزار و ۳۵۰ تومان آغاز به کار کرد و در ابتدا با افزایش تا ۵۵ هزار و ۶۰۰ تومان بالا رفت اما با روند نزول در بازار حواله درهم، کاهشی شد و حتی به کانال ۵۴ هزار سرک کشید. قیمت دلار هرات بعد از لمس حمایت در کانال ۵۴ هزار تومان با افزایش در ۵۵ هزار و ۲۰۰ تومان بسته شد که نسبت به روز گذشته کاهش ۲۰۰ تومانی داشت.
تنها بازاری که در روز یکشنبه خلاف جریان حرکت کرد قیمت تتر بود. قیمت تتر که در روز گذشته از دلار تهران عقب افتاده بود با افزایش به مرز کانال ۵۶ هزار تومان رسید. با این حال در صرافیهای رمزارزی قیمت تتر متنوع بود و برخی قیمت بالاتر را در سایت زده بودند.
گزارشهای ارزی و تیترهای رسانهها درمورد دلار در روز یکشنبه مورد توجه معاملهگران بود. از جمله تیترها این بود؛ خریداران ارز نقرهداغ میشوند؟ تور ارزی بازارساز برای دلال، گزارشی از دخالت پرقدرت بازارساز طی روزهای آینده، ریزش در راه است. این گزارشها دو تا نکته داشت.
یک اینکه تمامی آنها به خریدار هشدار از ریزش میدادند. نکته دوم این بود که گروهی از معاملهگران میگفتند چرا بازارسازی که بازار را در دست دارد باید تور ارزی برای دلالها پهن کند؟ یعنی آیا خود بازارساز از افزایش بازار سود میبرد؟ با این صحبتها گمانهزنی معاملهگران به این سمت رفت که بازارساز با بالا و پایین کردن بازار نوسان میگیرد.
یک گزارش در بازار دست به دست میشد با تیتر توافق پتروشیمیها با بانک مرکزی برای تنظیم بازار، که این گزارش تاییدی بر شنیدههای اکوایران در چهارشنبه هفته گذشته بود که اطلاعرسانی شد.
بحث داغ بازار، گزارش ایسنا از تکلیف جدید صرافیها بود. بر اساس این گزارش صبح یکشنبه نمایندگان مجلس، صرافیها را برای ارائه اطلاعات درآمد ارزی خود به بانک مرکزی، مکلف کردند.
معاملهگران درمورد روند بازار چه میگویند؟
سه فرضیه در این باره وجود دارد. گروهی از معاملهگران معتقدند بازار ارز سقف ۶ ماهه دوم سال خودش را زده و تا انتخابات میتواند بر مدار کاهش باشد و به کانالهای پایین برود. نظریه دوم این بود که گروهی از معاملهگران اعتقاد دارند قیمت دلار سقف زده اما ریزش آنچنانی نخواهد داشت و در یک کانال پایینتر میتواند رنج بزند. اما نظریه سوم معتقد است بازار جایی سقف میزند که بازارساز آن روز فروشنده باشد و دخالت کند. بر اساس این نگاه بازار میتواند بعد از یک اصلاح دوباره نوسانی شود و سقف بزند و از آنجا ریزش کند.
نکته بازار ارز، ضوابط جدید بانک مرکزی درباره ارز همراه مسافر بود. طبق این ضابطه، محدودیت جدید برای خروج ارز ایجاد شده است. ممنوعیت خروج ارز از طریق محمولههای پستی و حمل بار که قبلاً تا میزان ۵ هزار یورو مجاز بود، در مقررات جدید غیر مجاز اعلام شد.