به گزارش اکوایران، در بازار دلار اشباع خرید شد اما رشد قیمت درهم نوسان بازار را ادامه‌دار کرد.

در معاملات روز سه‌شنبه گفته می‌شد که دلار هرات دچار واگرایی منفی و اشباع خرید شده که باید اصلاح بدهد اما این اتفاق نیفتاد و با بازگشایی درهم مقاومت‌های بعدی دلار شکسته شد. قیمت درهم امارات با گپ مثبت ۸۰ تومانی در ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان بازگشایی کرد و با افزایش ۱۲۰ تومانی تا ۱۴ هزار و ۳۲۰ تومان هم بالا رفت و از این نقطه با کاهش در ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان بسته شد. در مجموع قیمت درهم در روز چهارشنبه ۱۰۰ تومان افزایش داشت. نکته نرخ‌دهی درهم این است که هم زودتر بازگشایی شد و هم دیرتر بسته. 

قیمت دلار هرات که در روز سه‌شنبه مرز مقاومت ۵۰ هزار و ۷۵۰ تومان را شکسته بود و در پشت خط تا کانال ۵۱ هزار تومان رشد داشت و تصور می‌شد که اشباع خرید به قیمت اصلاح دهد. 

بازار ارز هرات در روز چهارشنبه ۵۱ هزار و ۱۰۰ تومان شروع کرد و با نوسانی که درهم به پا کرد بالا رفت و مقاومت ۵۱ هزار و ۲۰۰ تومان را پشت سر گذاشت و به محدوده مقاومتی ۵۱ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. درنهایت قیمت دلار هرات در ۵۱ هزار و ۵۰۰ تومان به کار خود پایان داد. قیمت دلار تهران هم با افزایش وارد کانال ۵۲ هزار تومان شد.

قیمت سکه امامی در ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بازگشایی کرد و با افزایش تا ۳۱ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بالا رفت و در ۳۱ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان بسته شد. با این رشد قیمت سکه، حباب آن هم با افزایش ۳۰۰ هزار تومانی به ۶ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان رسید که هر روز این حباب دارد چاقتر می‌شود. قیمت سکه رفاه در بورس بالاتر از بازارها تا ۳۲ میلیون بالا رفت و در همین مرز بسته شد.

کاهش گپ سکه کاغذی و نقدی

نکته قیمت سکه این است که شکاف قیمت سکه کاغذی و نقدی که از چهار ماه پیش یعنی با جنگ غزه میلیونی شده بود در روز چهارشنبه با کاهش به حول و حوش ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان رسیده.

قیمت طلای آبشده هم با افزایش تا مرز مقاومت ۱۱ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بالا رفت و نتوانست بالای این مرز تثبیت بدهد.

اکثر معامله‌گران در روز چهارشنبه تصور می‌کردند که قیمت دلار با اصلاح اشباع خود را خالی می‌کند برای همین آن‌ها رکب خوردند. فعالان بازار دنبال این بودند چرا رشد قیمت دلار اینگونه شتابان شد. گمانه‌زنی‌های مختلفی وجود داشت و آن چیزی که قاطعانه مشخص است قیمت درهم امارات است. قیمت درهم امارات در این دو روز نزدیک به ۳۳۰ تومان افزایش داشته که عدد قابل توجهی است.

محدود شدن ایران از بازار ارز عراق، ریسک معامله با امارات و دور زدن درهم که چند وقت پیش درمورد آن صحبت می‌شد، شایعه بلوکه شدن دوباره پول ایران در قطر و بخشنامه بانک مرکزی برای ممنوع کردن واردات طلا برای رفع تعهد ارزی، از دیگر گمانه‌زنی‌ها درباره افزایش قیمت دلار بود. 

به عقیده تحلیل‌گران فنی اشباع خرید در بازار خیلی سنگین شده و بازارها به مرزهای حساسی دارند نزدیک می‌شوند. قیمت دلار تهران کلا دو بار بالای ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان رفته و فقط یک بارش را توانسته بالای این مرز تثبیت بدهد که در اسفند ماه ۱۴۰۱ بوده. بار دوم در اردیبهشت ماه بود که تا حوالی ۵۵ هزار تومان رفت و نتوانست تثبیت دهد. قیمت درهم امارات هم به محدوده مقاومت مهم خود یعنی حوالی ۱۴ هزار و ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان رسیده است.

نکته بازار این است که خروج نقدینگی از صندوق درآمد ثابت همچنان بر مدار است و در روز چهارشنبه نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان خارج شد.