اعتصابات بازار طلا رشد کرد و کارزاری شد/ در بازار نیمه تعطیل، قیمتها پرت و پلا شدند/ قیمت دلار درحال تشکیل یک الگوی پرریسک است/ در چه صورت میشود درهم را دور زد؟ آیا دور زدن درهم با یوان چین شدنی است؟
به گزارش اکوایران، معاملهگران میگویند شاهد رشد اعتصابات در بازار طلا هستیم و کار به کارزار کشید. در روز یکشنبه طبق اخبار موجود در بازار گفته میشد که بازار طلای شهرهای مختلف از جمله یزد، قم، همدان، تبریز، اصفهان و مشهد در واکنش به ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت دست به اعتراض زدند و بنکدارهای طلا مغازههای خود را بستند. همچنین در اعتراض به این قانون در سایت کارزار تا عصر یکشنبه ۵۰۰۰ هزار نفر امضا کردند.
در بازار گفته میشد یک خبری تحت عنوان مالیات ۲۵ درصدی منتشر شد و بعد تکذیب شد اما در اصل داستان تغییری حاصل نشده است. آنها میگویند همین الآن برای برخی بنکدارها که قبلا در حوزه طلا کار میکردند مالیاتهای میلیاردی بستند و حالا با ثبت معاملات جدید معلوم نیست که چه زمانی دوباره مالیات ببندند.
همچنین معاملهگران مدعی بودند چون بازار نیمه تعطیل شده قیمتهای معاملاتی هم پرت و پلا شدند.
دلار ۴۷ تومانی بازی رسانهای است؟
معاملهگران بازار میگفتند رسانههای نزدیک به دولت در روز یکشنبه دست به رپرتاژ خبری سنگین درمورد کاهش قیمت دلار به کانال ۴۷ هزار تومان زدند. یک چارت دلار در این رسانهها وجود داشت که بر اساس آن تحلیل میکردند که با شکستن دوباره مرز ۵۰ هزار تومان، فنیهای بازار رسیدن به کف ۴۹ هزار تومان را دور از دسترس نمیبینند. در این گزارش گفته شده از نظر تحلیلگران تکنیکال دلار نتوانسته کانال نزولی را ترک کند و احتمالا به زودی به کف ۴۹ هزار تومان و حتی ۴۷ هزار تومان رود.
الگوی موجود در چارت چیست؟
طبق گفتههای تحلیلگران الگویی که در چارت شکل گرفته شبیه الگوی V هست. از نظر تکنیکال این الگو یک الگوی پرریسک است و همانطور که از اسم آن مشخص است شبیه حرف وی انگلیسی است. این الگو نشانگر تغییر سریع روند بازار از نزولی به صعودی است اما پیشبینی آن غیرقابل دسترس و پرریسک است.
از نظر معاملهگران اگر قیمت دلار بالای ۵۰ هزار و ۱۰۰ تومان تثبیت دهد این الگو میتواند تایید شود و قیمت به افزایش برگردد در غیر این صورت اگر قیمت زیر ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان تثبیت دهد نرخ دلار به سمت حمایت پایینی میرود و احتمال از دست دادن آن هم وجود دارد.
قیمت دلار هرات در روز یکشنبه ۴۹ هزار و ۸۸۰ تومان شروع به کار کرد و در نیمه اول برای شکستن و ورود به کانال ۵۰ هزار تومان تلاش کرد و در انجام آن ناکام ماند. در نیمه دوم قیمت دلار با کاهش در ۴۹ هزار و ۷۵۰ تومان بسته شد. بازار ارز هرات در روز یکشنبه به وضعیت بلوکه رفت و قیمت نقدی از فردایی بالاتر بود. قیمت فردایی بعد از بسته شدن بازار در پشت خط در حوالی ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان نوسان میداد.
قیمت درهم در ۱۳ هزار و ۷۷۰ تومان بازگشایی کرد و با کاهش ۳۰ تومانی در ۱۳ هزار و ۷۴۰ تومان به کار خود پایان داد.
قیمت سکه هم نوسان خاصی نداشت و در حوالی ۲۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله میشد که نسبت به روز گذشته ۱۰۰ هزار تومان پایینتر است.
در روز یکشنبه یک نمودار دیگر در بازار دست به دست میشد. این نمودار مقدار لگاریتمی خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی بود که کاهش محسوسی داشته است.
نکته بازار ارز درمورد توئیتهای قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی بود. بر اساس این توئیتها ظاهرا ایران قصد دارد از طریق کانالهای تجاری از مسیر چین و برزیل وابستگی خود به درهم امارات را کم کند. در بازار دو بحث در این مورد وجود داشت. یک اینکه برای تحقق چنین اتفاقی باید مازاد یوان داشته باشیم. و بحث دوم که مهمتر از اولی است اینکه، سیستم رسمی بانکهای چین سعی دارند که تحریمها را رعایت کنند و اگر این موضع آنجا برقرار باشد ما باز دچار عارضههای قبلی میشویم که با دیگر ارزها داشتیم.