دلار بالای مقاومت رفت اما تثبیت نداد/ تحلیل اثر سیاحت و زیارت با ارز محلی نقل محفل معاملهگران شد/ بازار ارز در روزهای آتی چه مسیرهایی را پیشرو دارد؟
بازار ارز در روز شنبه دو نیمه متفاوت داشت در نیمه اول بالاخره مقاومت مهم ۴۹ هزار و ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان قیمت دلار هرات شکست و در نیمه دوم قیمت دلار کاهشی شد. قیمت دلار هرات که در پشت خط روز جمعه در ۴۹ هزار و ۶۵۰ تومان بسته شده بود در جریان بازار شنبه بالای این مرز شروع به کار کرد و در همان ابتدای بازار مرز مقاومت را شکست. بازار ارز هرات در نیمه اول با افزایش تا ۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان بالا رفت اما نتوانست تثبیت بدهد و در ۴۹ هزار و ۶۵۰ تومان کار خودش را به پایان رساند. قیمت دلار تهران هم افزایشی شد و در مرز ۵۰ هزار تومان معامله شد اما نتوانست وارد این کانال شود و پیشروی کند.
درباره رشد قیمت دلار در روز شنبه معامله گران میگفتند زمان افزایش قیمت در بازار ارز رسیده بود. درمورد کاهش قیمت عصر هم گمانهزنیهای مختلفی در بازار وجود داشت. یکسریها تصور می کردند در سلیمانیه تزریق ارز رخ داده و این تزریق مانع افزایش بیشتر قیمت دلار شده است. یکسریها عقیده داشتند کانال ۵۰ هزار تومان خط قرمز بازارساز است و اجازه ورود به آن را نمیدهد. یکسریها هم میگویند قیمت دلار به مقاومت خورد و باید برای ادامه مسیر اصلاح میداد. اما اتفاق مشهود روز شنبه بازار جدا شدن راه طلای از افزایش دلار بود آبشده با افزایش قیمت دلار همراهی نکرد. گروهی معتقدند به همین دلیل طلای آبشده مانع افزایش بازار شده است.
درمورد فضای خبر و فاندامنتالی بازار هم میشود گفت اخبار و اتفاقات سیاسی که درمورد توافق میآید همه چند پهلو هستند و هرکسی باتوجه به موقعیت معاملاتی خود آن خبر را نشر میدهد. مثلا عدهای به توافق و کاهش تنش بین ایران و آمریکا و افزایش صادرات نفت ایران اشاره دارند، درمقابل نظر منفیها خبر جریمه شرکت کشتیرانی یونانی به خاطر حمل نفت ایران را دست به دست میکردند.
رئیس کل بانک مرکزی صبح شنبه گفت تعمیم استفاده از ارز محلی به سایر کشورهای منطقه، موضوعی است که در حال بررسی کارشناسی و به زودی شاهد اجرای آن خواهید بود. در نگاه اول فعالان بازار میگفتند اجرای آن احتیاج به پیمان ارزی دو طرفه دارد و یک سوال هم داشتند؛ چه کسی به جای دلار مثلا روبل یا لیر میگیرد؟ در واقع نظر آنها این بود که قسمتی از این ارز سیاحتی نزد خریدار میماند و این ارزها ثبات ندارند که نگاه سرمایهگذاری به آن بتوان داشت. از نظر معاملهگران، ارزی که نوسانی باشد در بازار به عنوان ذخیره ارزش شناخته نمی شود. مثل دینار عراق که در طول دو هفته بعد از اربعین نزدیک به چهار هزار تومان از ارزش خودش را در بازار از دست داد. یا مثلا روبل در طول ۹ ماه، نسبت به دلار ۶۰ درصد ریزش داشت. گروهی از معاملهگران تصور میکنند این سیاست تقاضای دلار را بالا میبرد.
تکنیکالکاران میگویند بازار سه مسیر دارد. نخست:بازارساز با انواع ابزارهایی که در دستش دارد کنترلش کند و نگذارد قیمت دلار وارد ۵۰ هزار تومان شود.
مسیر دوم این است که با اصلاح قیمت در روز شنبه به مدار صعود برگردد و مقاومتش را بشکند و به اهداف این موج صعود برسد. در این مسیر، هدف دلار کانال ۵۲ هزار تومان است، هدف سکه کانال ۲۹ میلیون و طلای آبشده ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
مسیر سوم هم حفظ قیمتها در همین دامنه نوسان است.
بازار شنبه دو نکته داشت. نکته اول این بود که بعد از تمام شدن اربعین قیمت هر هزار دینار در بازار ایران با افت به کانال ۳۱ هزار تومان رسید. قیمت هزار دینار در سه هفته منتهی به اربعین تا ۳۵ هزار تومان هم رسیده بود.
نکته دوم بازار ۱۱ هزار سال حبس برای مجرم ترکیهای است. مقامهای قضایی ترکیه در روز شنبه مدیر ۲۹ ساله صرافی ارز دیجیتال ورشکسته تودکس را به اتهام پولشویی، تقلب و جرایم سازمان یافته گناهکار شناخته و به ۱۱۱۹۶ سال حبس محکوم کرده است.