۸۰ درصد تولیدات گلخانه‌ای ارس صادر می‌شود| از روسیه و انگلیس تا عمان و امارات، مشتریان محصولات ارس - افق اقتصادی

۸۰ درصد تولیدات گلخانه‌ای ارس صادر می‌شود| از روسیه و انگلیس تا عمان و امارات، مشتریان محصولات ارس - افق اقتصادی
سه شنبه, ۲ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-21
کد خبر: 253741 |
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱ |
147 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

تبریز- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه ۸۰ درصد تولیدات گلخانه‌ای ارس صادر می‌شود، گفت: از روسیه و انگلیس تا عمان و امارات، مشتریان محصولات ارس هستند.

۸۰ درصد تولیدات گلخانه‌ای ارس صادر می‌شود| از روسیه و انگلیس تا عمان و امارات، مشتریان محصولات ارس

به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد ارس، مجید کیانی در ویژه برنامه تراز شبکه استانی سهند اظهار داشت: اراضی واگذار شده به بخش گلخانه‌ای ارس ۵۰۸ هکتار است که ۲۴۲ هکتار آن درحال بهره‌برداری و ۲۶۶ هکتار آن درحال ساخت است. بیش از ۵۰ درصد گلخانه‌های استان آذربایجان‌شرقی در ارس واقع شده و در افق ۱۴۰۸، برای افزایش اراضی گلخانه‌ای به ۲ هزار هکتار برنامه‌ریزی شده است.‌
وی با بیان اینکه برای تکمیل زنجیره ارزش در ارس شاهد سرمایه‌گذاری در بخش تولید سازه‌های گلخانه‌ای هستیم، تصریح کرد: در بخش کشاورزی بیش از ۶۳۰۰ نفر مشغول کار هستند که ۱۶۰۰ نفر آنان در گلخانه‌های محدوده فعال‌اند.
رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه در سال گذشته ، قریب به ۱۳۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید شده است، یادآور شد: از این مقدار حدود ۵۰ هزار تن مربوط به تولیدات گلخانه‌ای است و ۸۰ درصد این محصولات به کشورهای روسیه، ارمنستان، قطر، امارات، عمان، عراق، انگلیس، بلغارستان و بلاروس صادر شده است.
وی متوسط تولید گوجه‌فرنگی در ایران را ۲۳۰ تن در هکتار خواند و گفت: گلخانه فعال در ارس ارس با تولید ۵۵۰ تن در هکتار با استفاده از سیستم نور مصنوعی و تکنولوژی نوین رکورد زده و به رکورد جهانی نزدیک شده است.
کیانی با تاکید بر اینکه مصرف آب در گلخانه‌های هیدروپونیک پایین اما بهره‌وری حداکثری است، توضیح داد: در کشت سنتی به ازای مصرف یک متر مکعب آب، ۲ کیلوگرم محصول تولید می‌شود اما در کشت گلخانه‌ای این رقم ۱۷ کیلوگرم است.‌ امکان تولید محصول در تمام فصول، تولید با ارزش افزوده بالاتر، تولید محصول باکیفیت سالم و صادراتی به‌دلیل کنترل شرایط اقلیمی و امکان تولید محصول در اراضی غیرقابل کشت از دیگر مزیت‌های تولید گلخانه‌ای است.‌
وی ممانعت از توسعه گلخانه‌ها در محدوده‌های حفاظت شده و قانون عدم تدوین دستورالعمل ویژه برای آب بهای گلخانه‌ای را از چالش‌های این حوزه عنوان کرد و افزود: طبق قانون تثبیت آب بهای زراعی ۱ الی ۳ درصد متوسط قیمت عملکرد محصول توسط اداره آب اخذ می‌شود و این قانون را برای گلخانه‌ها نیز اعمال می‌کنند درحالیکه صحیح نیست و اجحاف درحق تولیدکنندگانی است که بهره‌وری بیشتری دارند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید