رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: در راستای تحقق برنامه هفتم توسعه ۱۹۰۰ واحد تبدیلی و غذایی در استانهای قطب تولید محصولات باغی در دست احداث است.
به گزارش بازار، کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: تاکنون ۳۷۹۰ واحد فعال صنایع فرآوری و تبدیلی باغی با ظرفیت جذب ۱۳.۵ میلیون تن ماده خام در سال ایجاد شده است. این واحدهای فعال علاوه بر ایجاد ارزش افزوده و تأمین نیاز بازار داخلی، منجر به صادرات ۷۵۱ هزار تن محصول فرآوری شده به ارزش ۱۴۳۵ میلیون دلار شامل انواع کنسانتره و آب میوه، اسانس و عرقیات گیاهی، انواع خشکبار (پسته و مغز پسته، خرما، انجیر خشک، کشمش و …) شدهاند.
وی اظهار کرد: مجوزهای صادر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی منجر به احداث ۱۷۹۶ واحد سردخانه با ظرفیت حدود ۴.۹ میلیون تن در مناطق قطب تولید محصولات کشاورزی شده و این ظرفیت فراهم شده، زمینه را برای صادرات ۲.۲ میلیون تن انواع میوه و محصولات باغی در سال گذشته مهیا کرده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در همین حال ایجاد مراکز سورت و بستهبندی مدرن و باراندازهای صادراتی را از اولویتهای اصلی این مرکز عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در راستای تحقق برنامه هفتم توسعه کشور و همچنین با توجه به اهمیت صنایع تبدیلی و غذایی در ایجاد ارزش افزوده و صادرات، تعداد ۱۹۰۰ واحد تبدیلی و غذایی با توان جذب ۵.۲ میلیون تن ماده خام در استانهای قطب تولید محصولات باغی در دست احداث است.
ذوالفقاری تاکید کرد: در صورت تأمین تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز تا دو سال آینده این واحدها به بهرهبرداری خواهند رسید.