حق جوی جوانمر، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی گفت: صنایع غذایی پس از پتروشیمی، بیشترین گردش مالی در کشور را دارد.
به گزارش بازار، شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری افزود: اکنون صنعت غذایی کشور پر نشاط است و گردش مالی آن بعد از صنعت پتروشیمی در مقام دوم قرار دارد.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، که در افتتاحیه رویداد فبینفود (همرسانی نیازها و ایدههای نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع) در مشهد سخن میگفت، خاطرنشان کرد: دانشگاههای کشور بعد از انقلاب اسلامی رشد بسیاری کرده اند و افراد بسیاری نیز از آن فارغالتحصیل شده اند که این افراد باید در صنایع کشور مشغول به کار شوند …
وی گفت: از سوی دیگر صنعت نیز کارهای زیاد بر زمین مانده دارد که به سختی اداره میشوند و به همین دلیل نوآوری در آن کم دیده میشود و این معاونت مسئول اشاعه و ترویج فناوری است.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی با بیان اینکه صنایع به سختی به موضوع تحقیق و توسعه توجه دارند، گفت: این رویداد هم رسانی لازم را ایجاد میکند تا در کنار نیازهای صنایع، نقدینگی موجود در کشور و البته حضور نخبگان، حرکتی در کشور ایجاد شود تا ظرفیتهای آزمایشگاههای ساخت سریع (فبلب) برای نوآوری در صنعت غذا فراهم شود.
حق جوی جوانمرد اظهار کرد: چشم انداز ما این است که این رویداد در سالهای آینده بین المللی شود، زیرا غذا یکی از نمایشگرهای قدرت و فرهیختگی کشورها به شمار میرود. این در حالی است که کشور ما با وجود غذاهای فاخر متشکل از هزاران ترکیب شگفت انگیز، نتوانسته غذاهای خود را در کنار میراث و فرهنگ مان به جهان معرفی و صادر کند.
شادی بلوریان، دبیر رویداد ملی فبینفود نیز با بیان این که این رویداد در سه کلیدواژه نوآوری، غذا و fablab (آزمایشگاه ساخت سریع) دنبال میشود، اظهار داشت: زمانی میتوان از امنیت غذایی سخن گفت، که تمام مردم کشور به غذا در هر زمانی دسترسی داشته باشند و این رویداد سعی در همافزایی بیشتر در این زمینه دارد، زیرا کشورهای قدرتمند با تهدید غذا سعی در استعمار سایر کشورها دارند.
وی ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی میتوانند رسیدن به امنیت غذایی را با ایجاد زنجیره فناوری و نوآوری تقویت و تسهیل کنند.
معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به نوآوری دست پیدا کنیم، فب لبها نقش کلیدی در رسیدن آسان و ارزان به محصولات دارند.
وی ادامه داد: آزمایشگاه ساخت سریع بر مبنای سه محور ساخت و تولید نمونههای اولیه، خدمات تخصصی و کنترل کیفی، شرایط ارزیابی و ارائه محصول به بازار را فراهم میکند.
بلوریان گفت: پژوهش برای پژوهش مورد نیاز ما نیست، بلکه به دنبال تولید محصولی هستیم تا طرحهای ارزشمند ارائه شده بتواند مشکلات مسیر حرکتی صنایع را تسهیل کند؛ بر همین اساس فبلبها درصورتی موفق هستند که بتوانند نیازی از جامعه را برطرف سازند.
وی افزود: در این مسیر فناورانه، وقتی نیازی از سوی صنعت شناسایی و دریافت شد به محققان و نوآوران ارجاع میشود و جهاد دانشگاهی نیز میتواند زیرساختهای لازم برای این هم افزایی را فراهم کند.
بلوریان در خصوص رویداد فبین فود هم گفت: بعد از رونمایی از پوستر رویداد ملی فبینفود توسط معاونت علمی ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی پیشرویدادهایی با هدف معرفی فبلب یا آزمایشگاه ساخت سریع برگزار شد.
به گفته وی، اولین پیشرویداد آن با حضور صنایع مختلف، دومین پیشرویداد با حضور صنایع، نمایندگان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و سومین پیشرویداد نیز با حضور نمایندگان صنایع، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.
بلوریان افزود: بعد از برگزاری پیشرویدادها ۱۰۰ نیاز از صنایع دریافت شد و بعد از غربالگریها ۶۰ نیاز انتخاب شده و به اطلاع فناوران و نوآوران رسید، در این مراسم طرحهای برگزیده معرفی میشوند. در پایان رویداد ملی فبین فود، ۹ تفاهم نامه بین صنایع و افراد نخبه به امضا رسید.
نخستین رویداد ملی فبینفود به منظور همافزایی و مشارکت نقشآفرینان زیست بوم دانش و نوآوری در صنعت غذای کشور با عنوان همرسانی نیازها و ایدههای نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع (فبلب) شنبه ۱۳ اردیبهشت به همت پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در مشهد برگزار شد.