مرکز آمار بیشترین و کمترین افزایش قیمت خوراکی ها در بهمن ماه را اعلام کرد که بر اساس آن، بیشترین افزایش قیمت مربوط به شیرخشک، ماهی قزل آلا و گوشت است و بیشترین کاهش قیمت نیز مربوط به برنج ایرانی و مرغ است.
به گزارش اقتصاد۱۰۰، طبق آنچه مرکز آمار اعلام کرده است؛ در گروه نان و غلات، اقلام ” شیرینی خشک ” با ۲,۴ درصد، ” رشته آش ” با ۱.۳ درصد و ” ماکارونی ” با ۱.۳ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به “برنج ایرانی درجه یک ” با ۱.۰- درصد است.
در بهمن ماه ۱۴۰۲، تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
نان و غلات:
در این گروه، اقلام ” شیرینی خشک ” با ۲,۴ درصد، ” رشته آش ” با ۱.۳ درصد و ” ماکارونی ” با ۱.۳ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به “برنج ایرانی درجه یک ” با ۱.۰- درصد است.
گوشت قرمز، سفید و فرآورده های آن :
در این گروه، “ماهی قزل آلا ” با ۳,۲ درصد ، ” گوشت گوسفند” با ۲.۹ درصد و “کنسرو تن ماهی” با ۲.۰ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به “مرغ ماشینی ” با ۵.۴- درصد است.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به “شیر خشک” با ۹,۳ درصد و ” کره پاستوریزه” با ۱.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به ” روغن نباتی جامد” با ۱.۵- درصد ،” روغن مایع” با ۰.۷- درصد و “پنیر پاستوریزه ” با ۰.۱- درصد است.
میوه و خشکبار:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به ” خربزه” با ۳۸,۳ درصد ، ” انار ” با ۵.۷ درصد و” کشمش پلویی ” با ۵.۰ درصد همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به ” پسته” با ۱.۱- درصد و ” موز ” با ۰.۶- درصد است.
سبزیجات و حبوبات:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به” خیار” با ۴,۲ درصد ،” لوبیا قرمز ” با ۲.۰ درصد و ” عدس” با ۱.۸ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به ” گوجه فرنگی ” با ۳۵.۹- درصد، ” کدو سبز” با ۶.۴- درصد و ” بادمجان” با ۵.۰- درصد است.
قند و شکر، آشامیدنی ها و سایر خوراکی ها:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به ” سس گوجه فرنگی ” با ۲,۳ درصد و” سس مایونز ” با ۱.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به ” قند ” با ۰.۳- درصد است.
در بهمن ماه ۱۴۰۲ ، از ۵۳ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ۲۰ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطه ای نقاط شهری کشور (۳۶,۲ درصد) داشته اند.