وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای حمایت از تولیدکنندگان و صادرات گوشت هیچ محدودیتی نداریم و در تلاشیم صادرات مرغ داشته باشیم و اخیراً یکهزار تن مرغ صادر شد.
به گزارش اقتصاد۱۰۰، محمدعلی نیکبخت در دیدار با نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: با توجه به برنامهریزیهای انجامشده در دهه فجر امسال ۵ هزار طرح کشاورزی با اعتبار هزینه شده ۴۰ هزار میلیارد تومان در استانهای مختلف کشور افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی بخشی از اعتبار هزینه شده را آورده سرمایهگذاران بخش کشاورزی دانست و افزود: توصیه میکنیم که نگاهها در بخش کشاورزی فقط به اعتبارات دولتی و بانکها نباشد و ثروت و سرمایه دست مردم است که باید مدیریت کنیم و آن را وارد بخشهای کشاورزی کنیم.
نیکبخت، انگیزه سرمایهگذاران در بخش کشاورزی را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: مقام معظم رهبری در زمینه ارتقای سطح معیشت مردم دغدغه دارند و در این راستا مکرر توصیه لازم را به دولتیها دارند که ما در بخش کشاورزی تلاش خواهیم کرد شرمنده مردم و مقام معظم رهبری نباشیم.
وزیر جهاد کشاورزی نگاه مسئولان کهگیلویه و بویراحمد به بخش کشاورزی را راهبردی دانست و گفت: هماکنون ۲۲ هزار تن تولید ماهیان سردآبی در این استان داریم که ظرفیت این بخش بیش از اینها بوده و البته کارهای خوبی در این راستا انجام شده و یا در دستور کار است و ۷ هزار تن در این استان صادرات ماهی داریم.
نیکبخت از مسئولان کهگیلویه و بویراحمد خواست نیازها در بخش شیلات را ارائه کنند و افزود: میزان صید ماهی سه استان شمالی کشور در یک سال ۱۸ هزار تن است، اما استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۲ هزار تن تولید دارد که طرحهای حوزه شیلات این استان باید حمایت شوند.
وی بیان کرد: وجود زیرساختها در حوزه صنایع غذایی، سردخانه و کارخانجات صنایع تبدیلی موجب میشود که جلوی ضایعات گرفته و صادرات محقق شود که تأکید ما پرداخت کمکهای فنی و اعتباری در این حوزه دیدگاه ویژهای داریم و اگر در کل کشور به همین مقوله بپردازیم سایر کشورهای جهان را به عقب میبریم.
نیکبخت با اشاره به وجود ۴۰۰ گونه گیاهی کمیاب در کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: این ظرفیت ذخیره ژنتیکی و تولید اقتصادی خوبی بوده که بدون شک بهصورت خاص به این استان در زمینه گیاهان دارویی و گلخانه توجه خواهیم کرد.
وی از توزیع ۱۳۰ هزار تن نهاده دامی میان عشایر کشور خبر داد و افزود: نهاده ۶ماهه و ۸ماهه به عشایر میدهیم تا دیگر اتفاقات سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ برای عشایر تکرار نشود، زیرا در زمستان کار کمی سختتر میشود.
نیکبخت با تأکید بر اینکه “بهسمت تولید حمایتی از عشایر میرویم تا مشکلات موجب نشود دام آنها وارد کشتارگاه شود و عشایر بتوانند دام خود را حفظ کنند”، خاطرنشان کرد: ۱۳۰ هزار تن نهاده دامی مدتدار از ابتدای سال جاری تاکنون بین عشایر توزیع شده است و اعلام کردیم در توزیع نهاده دامی سقف نداریم و عشایر بیشتر بخواهند هم در اختیار آنها خواهیم داد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بهطور نرمال در طول یک سال ۸ میلیون دام در کشتارگاههای رسمی کشتار میشد، اما در سال ۱۴۰۰، ۱۷ میلیون و ۱۴۰۱ نیز ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دام کشتار شد و آسیب شدیدی به عشایر وارد شد، لذا در حال حرکت بهسمتی هستیم که جامعه عشایری را بازسازی کنیم.
نیکبخت همچنین از صادرات ۱۲۵ هزار تن تخممرغ به خارج از کشور خبر داد و گفت: در گذشته صادرات تخممرغ به ۴۰ هزار تن هم نمیرسید، اما این میزان صادرات داشتیم بدون اینکه کمترین نوسانات را در بازار تخممرغ داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه “میتوانیم در کشور نیاز گوشت را تولید کنیم و برای حمایت از تولیدکنندگان و صادرات هیچ محدودیتی نداریم”، یادآور شد: مرغ را به همین سمت میبریم که صادرات داشته باشیم و یکهزار تن مرغ را صادر کردیم چرا که معتقدیم آن چیزی که میتواند تولید و تولیدکننده را نقشآفرین کند صادرات است.