این گوشت های ارزان دقیقا کجاست؟ - افق اقتصادی

این گوشت های ارزان دقیقا کجاست؟ - افق اقتصادی
دوشنبه, ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-11
کد خبر: 164672 |
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱:۵۲ |
213 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان
پ

به گفته دست‌اندرکاران صنعت دام، طی هفته‌های اخیر قیمت گوشت در پی سیاست واردات گوشت قرمز و تامین نهاده، کاهش داشته است و این روند همچنان ادامه دارد.

این گوشت های ارزان دقیقا کجاست؟

به گزارش اقتصاد۱۰۰ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، طی ماه های اخیر مسئولان وزارت جهاد با اتخاذ سیاست واردات گوشت گرم و دام زنده در کنار حمایت های تولید داخل بدنبال کاهش قیمت و ایجاد تعادل در بازار بودند که خوشبختانه این امر در ایجاد ثبات بازار نقش بسزایی داشته است.

بررسی های میدانی نشان می دهد که توزیع گوشت وارداتی با نرخ مصوب به وفور در فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار در حال انجام است که خوشبختانه این امر منجر به کاهش قیمت ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت گوشت داخلی هم شده است.

آقای علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از کاهش قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: نرخ کنونی هرکیلو شقه گوسفندی برای مغازه دار ۴۲۰ هزارتومان است که با احتساب ۱۰ درصد سود در خرده فروشی ها عرضه می شود.

او توزیع گوشت های وارداتی را علت اصلی کاهش قیمت در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش تقاضا برای خرید گوشت قرمز در فصل سرما انتظار می رود که توزیع گوشت های وارداتی استمرار یاید.

بنابر آمار سالانه ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که در صورت حمایت مسئولان از تولید دام داخل و تامین نهاده های دامی امکان رسیدن به خودکفایی و بی نیازی از واردات وجود دارد که قائم مقام وزیر جهاد وعده خودکفایی گوشت قرمز و بی نیازی از واردات گوشت در بهار سال آتی را داده است.

تامین کسری نیاز کشور از طریق واردات گوشت

آقای علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با اینکه مشکلی در تامین گوشت نداریم، گفت: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته واردات گوشت قرمز به طور منظم در حال انجام است.

به گفته او، روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله در حال توزیع است تا از این طریق کمبود داخل کشور تامین شود.

پیمان پاک از کاهش قیمت گوشت داخلی خبر داد و گفت: نرخ گوشت تولید داخل طی هفته های اخیر به سبب توزیع گوشت وارداتی کاهش معناداری داشته است.

قائم مقام وزیر جهاد قیمت هرکیلو لاشه وارداتی در میادین را ۲۸۰ هزارتومان و گوشت قطعه بندی را ۳۱۶ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته روند واردات تا پایان سال به منظور رفع نیاز تولید داخل ادامه دارد.

براساس گزارش‌های مرکز آمار ایران، جمعیت ۶۸ میلیونی دام زنده در بهار به ۶۰ میلیون در تابستان رسید که در نهایت مسئولان وزارت جهاد در راستای تامین کسری نیاز کشور اقدام به واردات کردند.

بهبود وضعیت تامین و عرضه گوشت قرمز نسبت به سال قبل

آقای منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام از ثبات قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: قیمت کنونی هرکیلو لاشه داخلی ۳۸۰ هزار تومان است و لاشه وارداتی با نرخ های کمتری در بازار عرضه می شود.

به گفته او، هم اکنون سبد کالایی گوشت فروشگاه ها مملو از گوشت گوسفندی و گوساله است و کمبودی در این خصوص وجود ندارد.

پوریان با بیان اینکه وضعیت تامین و توزیع گوشت قرمز به نسبت سال قبل در بازار بهتر است، افزود: با توزیع گوشت های وارداتی، نه تنها جلوی التهابات قیمت در بازار گرفته شد، بلکه بازار به ثبات رسیده است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام نرخ کنونی هرکیلو لاشه گوسفندی را ۲۶۰ هزار تومان و لاشه گوساله را ۲۶۵ هزار تومان اعلام کرد.

او گفت: با توزیع گوشت های وارداتی در دیگر استان ها شاهد ثبات و کاهش قیمت خواهیم بود.

در همین رابطه افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک توزیع گوشت گرم گوساله و گوسفند در کالابرگ را راهکاری برای تنظیم بازار اعلام کرد و گفت: اگر مسئولان بتوانند قیمت‌ها در سطح بازار و خرده فروشی‌ها را کنترل کنند، تنظیم بازار محقق می‌شود.

او  قیمت کنونی هرکیلو دام زنده را ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با احتساب نرخ دام زنده، قیمت منطقی هرکیلو گوشت قرمز ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزار تومان است.

صدردادرس با بیان اینکه نهاده‌ها ۷۵ درصد هزینه‌های تولید را شامل می‌شوند، گفت: کاهش قیمت نهاده‌ها در هزینه‌ تمام شده تولید و قیمت نهایی محصول تاثیر بسزایی دارد‌.

با توجه به روند صعودی قیمت گوشت قرمز در ماه های اخیر، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با واردات مدیریت شده گوشت قرمز و تأمین مستمر نهاده‌های تولید دام و طیور بدنبال ایجاد ثبات در بازار پروتئین بودند که انتظار می رود وعده های مسئولان مبنی بر خودکفایی گوشت قرمز محقق شود تا از واردات بی نیاز شویم.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید