دستاورد عجیب دولت طی ۸ ماه؛ گوشت قرمز چقدر گران شد؟ - افق اقتصادی

دستاورد عجیب دولت طی 8 ماه؛ گوشت قرمز چقدر گران شد؟ - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 121684 |
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۲:۵۲ |
280 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران گفت: اقدامات در حال پیگیری برای تأمین بازار گوشت قرمز نخست واردات گوساله پایه پروار و دیگری تأمین نهاده‌های دامی از سوی شرکت پشتیبانی امور دام است.

دستاورد عجیب دولت طی ۸ ماه؛ گوشت قرمز چقدر گران شد؟

به گزارش اقتثاد۱۰۰ به نقل از مهر، قاچاق در اقتصادهای بیمار، کمک به وضع مالی دولت‌ها کرده از این رو گاهی در این‌باره شاهد سکوت هستیم. بنا بر گفته برخی فعالان بازار گوشت، سال گذشته حدود ۲ میلیون و ۷۵۰ رأس گوسفند از کشور به مقصد قطر، کویت و… قاچاق شد. عنوان می‌شود نژاد دام‌های ایرانی و لذیذ بودن گوشت آنها سبب شده تا دام‌های مولد از این کشورها به مقصد کشورهای دیگر انجام شود.

بازار گوشت قرمز دارای نوسان بسیاری بوده به طوری که از دی تا امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۲) در کمتر از ۸ ماه گوشت گوسفند ۷۶.۸ درصد (۳۳۰ به ۵۸۰ هزار تومان) و گوشت گوساله ۱۰۰ درصد (۲۵۰ به ۵۰۰ هزار تومان) افزایش قیمت را تجربه کرده است. این تغییرات سبب شده تا مابه‌التفاوت قیمتی آن نسبت به نرخ پایه برای خانوارهای ۳ دهک اول استفاده کننده از کالابرگ الکترونیک لحاظ نشود.

پایه قیمتی سبد غذایی، نرخ اردیبهشت ۱۴۰۱ بوده بوده که یکی از مشوق‌های دولت برای تشویق خانوارهای کم بضاعت ایرانی به خرید و مصرف اقلام اساسی، پرداخت مابه‌ التفاوت نرخ تورمی قیمت‌ها نسبت به نرخ اردیبهشت سال گذشته است که این امر تا پایان سال مبنا خواهد بود. ۱۱ قلم مشمول خرید کالابرگ الکترونیک شامل برنج، قند و شکر، حبوبات، گوشت مرغ، گوشت قرمز منجمد، روغن مایع، ماکارونی، ماست کم چرب، شیر کم چرب، پنیر UF و تخم مرغ می‌شود که به گفته معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قیمت گوشت قرمز دارای نوسان بسیاری بوده و پرداخت نرخ تورمی مابه‌التفاوت با قیمت پایه، شامل این یک قلم نمی‌شود.

اقدامات در دست انجام

مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور درباره مدیریت توزیع گوشت قرمز و ساماندهی بازار پیش‌تر به مهر گفته بود، تنظیم بازار به اتحادیه دامداران واگذار شده و تلاش می‌شود که تا ۱۰ روز آینده آرامش نسبی در بازار گوشت قرمز برقرار شود. در حال حاضر بیش از ۱۰ روز از این موضوع می‌گذرد. خبرنگار مهر در ادامه پیگیری موضوع ساماندهی بازار گوشت به سراغ عالی رفت. وی در پاسخ به این پرسش مهر که تا امروز چقدر بازار گوشت قرمز ساماندهی شده است، گفت: مدت کوتاهی است که تنظیم بازار گوشت قرمز به اتحادیه دامداران سپرده شده و تمام تلاش این است که بازار تأمین باشد و قیمت‌ها به ثبات برسد. طی این ۱۰ روز اقدامات لازم انجام شده تا خوراک مورد نیاز بازار فراهم شود.

وی افزود: یکی از این اقدامات، واردات گوساله پایه پروار بوده و دیگری تأمین نهاده‌های دامی مورد نیاز دامداران برای پروار دام سبک و سنگین است.

اما و اگرهای ساماندهی بازار گوشت قرمز

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور اعلام کرد: طی تفاهم نامه‌ای که قرار است اتحادیه با شرکت پشتیبانی امور دام داشته باشد، نهاده‌های دامی مورد نیاز از این طریق تأمین و در اختیار دامداران قرار خواهد گرفت.

وی اظهار کرد: اگر این امور به درستی انجام شود در ۴ تا ۵ ماه آینده، بازار گوشت با محصولات داخلی تأمین می‌شود و نیاز به واردات گوشت منجمد نخواهد بود.

عالی با اشاره به دستور خرید دام پایه پروار گفت: دام سنگین پایه پروار قرار است در وزن‌های مختلف ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلو گرمی خریداری شود. عرف کشتار گوساله با وزن ۵۰۰ تا ۵۵۰ کیلو گرم بوده که معمولاً اگر خوراک خوب باشد روزانه یک کیلو به وزن دام اضافه می‌شود.

وی افزود: در برخی نژادها این مقدار به ۱.۵ کیلو گرم در روز هم می‌رسد. به عنوان مثال اگر تغذیه دام با سویا باشد دام زودتر وزن می‌گیرد.

عالی با بیان اینکه معمولاً یک گوساله ۴۰۰ کیلو گرمی بین ۴۰ تا ۴۵ روز (حدود ۲ ماه) زمان نیاز دارد تا آماده کشتار شود، گفت: البته فراموش نکنیم زمانی می‌توانیم انتظار داشته باشیم بازار گوشت به تعادل برسد که در بخش مرغ و آبزیان نیز عرضه به میزان کافی و قیمت‌ها متعادل باشد. بنابراین چون عوامل مختلفی در تنظیم بازار تأثیر دارد و با توجه به شرایط کشور، قابل پیش بینی نیست که بازار در چند ماه آینده به لحاظ عرضه و قیمت چه وضعیتی را خواهد داشت؛ اما امیدواریم با اقدامات در حال پیگیری، بازار گوشت قرمز به تعادل برسد.

مشکلات دامداران

عالی در ادامه سخنان خود به معضلات کشاورزان و دامداران اشاره کرد و گفت: اگر نهاده دامی موجود باشد جو روانی تأثیر مثبت بر فعالیت دامداران داشته و پرواربندی با حجم بالاتری انجام می‌شود. در حال حاضر دامدار نقدینگی ندارد زیرا قیمت نهاده‌های دامی افزایش زیادی داشته و به عنوان نمونه نرخ ذرت امسال ۵ برابر شده است. از سوی دیگر بانک‌ها وام نمی‌دهند زیرا دامداران نتوانسته به تعهدات خود عمل کنند. همچنین قرار بود از محل مولدسازی ۳۰ همت (هزار میلیارد تومان) به بخش کشاورزی داده شود که هنوز مبلغی واریز نشده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور افزود: قطعی برق معضل دیگر بوده که برای تهویه هوا فضای دامداری‌ها، چالش‌هایی به وجود آورده است.

عالی گفت: معمولاً روزانه از ساعت ۱۰ تا ۱۶ کشاورزان و دامدارها با قطعی برق مواجه هستند.

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید