سلامت اقتصاد ایران: این روزها بازار مصرف مولتیویتامینها حسابی گرم است، اما آیا واقعا ویتامین مورد نیاز بدن را باید از مصرف مولتی ویتامینها تأمین کرد؟ به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، این روزها بازار مصرف مولتیویتامینها حسابی گرم است، اما آیا واقعا ویتامین مورد نیاز بدن را باید از مصرف مولتی ویتامینها تأمین کرد؟ حتما شما هم تجربه […]
سلامت
اقتصاد ایران: این روزها بازار مصرف مولتیویتامینها حسابی گرم است، اما آیا واقعا ویتامین مورد نیاز بدن را باید از مصرف مولتی ویتامینها تأمین کرد؟
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، این روزها بازار مصرف مولتیویتامینها حسابی گرم است، اما آیا واقعا ویتامین مورد نیاز بدن را باید از مصرف مولتی ویتامینها تأمین کرد؟
حتما شما هم تجربه دارید که میان دوستان یا نزدیکان افرادی هستند که دائم از انواع مولتی ویتامینها استفاده میکنند، یک روز ویتامین سی و روز بعد ویتامین خانواده B، اما آیا واقعا مصرف این تعداد پرشمار ویتامین برای بدن نیاز است؟
محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی، در این باره میگوید: «ویتامینها و مواد معدنی، موادی هستند که به میزان بسیار اندک مورد نیاز بدن ما هستند و با حضور در واکنشهای بیوشیمیایی بدن موجبات سلامتی ما را فراهم میکنند.»
او بیان میکند: «بهترین منبع برای دریافت این مواد سبد خوراکی و رژیم غذایی ما است، به شرطی که ما یک رژیم غذایی متنوع و مناسبی داشته باشیم نیازی به مصرف مکملهای ویتامین نداریم.»
هاشمی ادامه میدهد: «مولتی ویتامینهایی که با ادعای مولتی ویتامینهای مخصوص مردان یا زنان فروخته میشود تفاوت چندانی ندارند، خیلی از مستندات علمی شواهدی بر آثار مثبت این مولتیویتامینها ندارد.»
او میگوید: «مولتی ویتامینها و مکملها برای زنان و مردان تنها زمانی نیاز به مصرف دارند که یا فرد دسترسی به مواد غذایی نداشته باشد یا اینکه میزان کمبود برخی ویتامینها در بدن او به قدری زیاد باشد که تامین ویتامین مورد نظر از طریق مواد غذایی قابل جبران نیست، یا اینکه فرد بنا به مواردی محدودیت مصرف مواد غذایی داشته باشد.»
هاشمی بیان میکند: «نباید فراموش کنیم که زنان در دورههای خاصی مانند دوره بارداری، شیردهی یا دوران یائسگی به برخی مولتی ویتامینها نیاز دارند، اما صلاحیت تجویز ابن مولتی ویتامینها با پزشک است.»