ناترازی بنزین با این راهکار عملی می شود؟ - افق اقتصادی

ناترازی بنزین با این راهکار عملی می شود؟ - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
کد خبر: 296482 |
تاریخ انتشار : ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱ |
36 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

یک مقام مسئول اعلام کرد که پالایشگاه ستاره خلیج فارس قابلیت تولید بنزین با اکتان بالا و بنزین سوپر را دارد، اما به دلیل ناترازی موجود، ناچار به تولید بنزین با اکتان ۸۷ و قیمت پایین شده‌ایم.

ناترازی بنزین با این راهکار عملی می شود؟

 بابک افقهی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی، با اشاره به اینکه این پالایشگاه بخش عمده‌ای از سوخت کشور را تأمین می‌کند، افزود که بیش از ۴۲ میلیون لیتر از مصرف روزانه بنزین در این پالایشگاه تولید می‌شود و این پالایشگاه به‌صورت تک‌محصولی فعالیت می‌کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بر اهمیت اجرای برنامه هفتم توسعه در زمینه تنوع سبد سوخت تأکید کرد و گفت که برای حل مشکل ناترازی بنزین نیازی به افزایش قیمت آن نیست و باید به قوانین برنامه توجه شود. وی همچنین به مصوبه دولت در مورد آئین‌نامه خوراک اشاره کرد و گفت که این مصوبه آسیب‌های بیشتری به پالایشگاه وارد کرده است. این آسیب‌ها مانع از دستیابی به پیش‌بینی‌ها و هدف‌گذاری‌های سال ۱۴۰۲ شد، اما با تلاش‌های صورت‌گرفته، خوشبختانه در اواخر دولت سیزدهم، این تلاش‌ها به نتیجه رسید و دولت با مصوبه‌ای سه‌بندی، دستورالعمل‌های جدیدی را صادر کرد.

افقهی با اشاره به اینکه دولت به دلیل ناترازی بنزین این شرکت را وادار به تولید بنزین با اکتان پایین‌تر کرد، افزود: نفت ستاره خلیج فارس توانایی تولید بنزین با اکتان بالا و بنزین سوپر را دارد که به دلیل ناترازی مجبور به تولید بنزین با اکتان ۸۷ و البته قیمت ارزان شدیم.

وی ادامه داد: تجهیزات موجود در این پالایشگاه فن آوری و تکنولوژی تولید با کیفیت بالا و حتی یورو ۵ را دارا هستند. این مساله خسارت و زیان بسیاری را به نفت ستاره وارد کرد. بماند که پول همین بنزین ارزان هم به ما پرداخت نشده است.

به گفته مدیر عامل تاپیکو شرکت پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس هم اکنون بیش از ۶۰ همت به دلیل فروش بنزین از دولت طلب کار هستیم که فشار سنگینی بر نفت ستاره وارد کرد.

وی با اشاره به اینکه شرکت نفت ستاره خلیج فارس امکان افزایش ظرفیت تولید بنزین را دارد، خاطر نشان کرد: در صورتی که دولت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی علاقمند باشد با تأمین مالی مختصر می‌توانیم ظرفیت تولید بنزین را افزایش دهیم و با تأمین خوراک و میعانات که دولت در اختیار ما قرار دهد در یک فاز توسعه‌ای می‌توانیم میزان تولید را از ۴۲ میلیون لیتر افزایش دهیم

به گفته افقهی همچنین عدم النفع هایی در مجموعه ستاره خلیج فارس در حال اتفاق است مانند فلر کردن هیدروژن، طرح آمونیاک و یا طرح‌هایی که واقعاً با سرمایه گذاری ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلاری به طور قابل توجهی ارزش افزوده ایجاد می‌کند.

فرآیند تولید بنزین

فرآیند تولید بنزین با استفاده از ماده اصلی آن، یعنی نفت خام، آغاز می‌شود. این مایع چسبناک، پایه‌گذار تمامی محصولات مشتق‌شده از نفت است که شامل بنزین، سوخت دیزل، سوخت جت، آسفالت، موم پارافین و بسیاری دیگر می‌شود. نفت خام یک مایع طبیعی است که معمولاً در لایه‌های سنگی در عمق زمین یافت می‌شود. برای استخراج نفت خام، شرکت‌های نفتی چاه‌های عمیقی را در ذخایر نفت حفر کرده و با استفاده از تجهیزات مناسب، نفت را به سطح زمین پمپاژ می‌کنند. پس از اینکه نفت به کمک پمپ یا فشار گاز همراه آن از اعماق زمین خارج شد، برای ادامه مراحل و تولید مشتقات نفتی مانند بنزین به پالایشگاه منتقل می‌شود.

منبع:

اقتصاد نیوز

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید