واردات روزانه نفت | چین رکورد زد - افق اقتصادی

واردات روزانه نفت | چین رکورد زد - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 282721 |
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۴:۱۲ |
57 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

شواهد نشان می دهد که واردات نفت چین به پایین ترین میزان خود رسیده است.

واردات روزانه نفت | چین رکورد زد

چین را می توان بزرگ ترین واردکننده نفت در جهان دانست که طی چند وقت اخیر، با کاهش صادرات مواجه شده است. 

واردات روزانه نفت به چین در ماه میلادی گذشته، به دنبال کاهش فعالیت در پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی، به پایین‌ترین حد خود از سپتامبر سال ۲۰۲۲ رسید.                                 

 داده‌های اداره کل گمرک چین نشان می‌دهد که بزرگترین خریدار نفت خام جهان، در ژوئیه، ۴۲.۳۴ میلیون تن معادل حدود ۹.۹۷ میلیون بشکه در روز نفت وارد کرده است.

طبق محاسبات رویترز بر مبنای آمار گمرکی، واردات ژوئیه، تقریبا ۱۲ درصد نسبت به ژوئن کاهش یافت و سه درصد کمتر از میزان واردات در ژوئیه سال گذشته بود.

قیمت‌های بالاتر نفت خام و مصرف داخلی ضعیف‌تر از حد انتظار بنزین و دیزل، سود پالایشگاه‌ها را کمتر کرده و فعالیت آنها را کاهش داده است.

شرکت مشاوره چینی «اویل چم» (Oilchem)‌ تخمین زد که پالایشگاه‌های خصوصی در ژوئیه، با ۵۶.۱۱ درصد ظرفیت کار کردند که کمترین میزان در سه سال اخیر بود و ۷.۳ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشت. «اویل چم» ‌در یادداشت تحقیقاتی به تاریخ ۲۶ ژوئیه اعلام کرد: بهبود کمی در تقاضای بنزین یا دیزل وجود داشت و حاشیه سود پالایش کمتر از یک سال قبل بود. تعدادی از پالایشگاه‌ها، متحمل خسارات سنگینی شده اند.

 رویترز پیش از این گزارش کرده بود دو پالایشگاه متعلق به گروه دولتی سینوچم، برای تعمیرات و مهار ضرر، به مدت نامعلوم، تعطیل شدند.

کاهش تقاضا، به ویژه برای سوخت دیزل، تولید پالایشگاه‌های دولتی را نیز محدود کرد. غول پالایشگاهی سینوپک، تنها ۰.۱ درصد رشد سالانه در پالایش نفت خام داشت، اما تولید دیزل در شش ماهه اول، تقریبا ۹ درصد کاهش یافت.

واردات نفت خام در هفت ماه نخست سال میلادی جاری، به ۳۱۷.۸ میلیون تن معادل ۱۰.۸۹ میلیون بشکه در روز رسید که ۲.۴ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت و یکی از معدود موارد کاهش سالانه و شدیدترین کاهش از اوایل سال ۲۰۲۳ بود.

به گفته معامله گران، در ژوئیه، مقدار اضافی نفت برای ذخیره سازی در یک پایگاه ذخیره سازی در شرق چین خریداری شد که در راستای دستور دولت برای ذخیره سازی نفت در ذخایر دولتی بود اما حجم مذکور اندک ماند.

داده‌های گمرک روز چهارشنبه همچنین نشان داد واردات گاز طبیعی چین در ماه میلادی گذشته، به ۱۰.۸۶ میلیون تن افزایش یافت و میزان واردات گاز طبیعی چین را به ۷۵.۴۴ میلیون تن رساند که ۱۲.۹ درصد بیشتر از سطح سال قبل بود.

بر اساس گزارش رویترز، صادرات فرآورده های نفتی پالایش شده شامل دیزل، بنزین، سوخت حمل و نقل هوایی و سوخت دریایی در ژوئیه، به ۴.۹۸ میلیون تن رسید که در مقایسه با ۵.۳۷ میلیون تن در ژوئن، کمتر بود. صادرات در فاصله ژانویه تا ژوئیه، با ۴.۱ درصد کاهش بر مبنای سالانه، به ۳۵.۰۸ میلیون تن رسید.

منبع:

ایسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید