جهان همچنان خواستار انتقال به انرژی سبز است و در این میان، عربستان پایبند به تولید سوختهای فسیلی است.
استفاده از انرژی سبز، همانطور که از اسم آن مشخص است، می تواند آلودگی های محیط زیستی را کاهش دهد.
در شرایطی که جهان همچنان خواستار انتقال به انرژی سبز است، غول نفتی دولتی عربستان، آرامکو، در بلندمدت به تعهد خود نسبت به تولید سوختهای فسیلی پایبند خواهد بود.
با وجود فشار جهانی برای توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر، آرامکو قصد دارد سرمایهگذاری خود را در تولید گاز طبیعی مایع (LNG) دوبرابر کند. هدف از این اقدام تقویت موقعیت این شرکت در بازارهای بینالمللی است، جاییکه تقاضا برای LNG همچنان روند صعودی دارد.
این شرکت چندین سرمایهگذاری عمده در LNG را بهعنوان بخشی از استراتژی توسعه کوتاهمدت خود تا سال۲۰۲۳، اعلام کردهاست. امین ناصر، مدیرعامل آرامکو، یکی از مدافعان برجسته تداوم سرمایهگذاری در نفت و گاز بوده و استدلال میکند که تقاضای جهانی برای این منابع برای سالهای آینده به قوت خود باقی خواهد ماند. این موضع برخلاف پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی(IEA) است که تاکید میکند تقاضا از سال۲۰۳۰ به بعد، شروع به کاهش خواهد کرد. سالگذشته، آرامکو اعلام کرد؛ قصد دارد ظرفیت تولید نفت خود را از ۱۲میلیون بشکه در روز به ۱۳میلیون بشکه در روز تا سال۲۰۲۷ با سرمایهگذاری حدود ۴۰میلیارد دلار بین سالهای ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ افزایش دهد، با این حال اوایل سالجاری، این شرکت اعلام کرد؛ تصمیم به کاهش افزایش برنامهریزی شده خود در تولید نفتخام و تمرکز بیشتر بر گاز طبیعی گرفتهاست. این تغییر در استراتژی منجر به لغو برخی پروژههای نفتی از جمله برنامههای افزایشی میادین صفانیه و مانیفا خواهد شد. برنامه تجدیدنظر شده آرامکو اکنون افزایش قابلتوجهی در تولید گاز را مدنظر قرارداده و هدف آن افزایش ۶۰درصدی تولید تا سال۲۰۳۰ است.
سپتامبر سالگذشته، آرامکو با خرید سهام شرکت MidOcean Energy به مبلغ ۵۰۰میلیون دلار، ورود قابلتوجه خود را به بازار بینالمللی LNG اعلام کرد. این خرید نشاندهنده اولین سرمایهگذاری بزرگ آرامکو در LNG در خارج از عربستانسعودی بود. امین ناصر، مدیرعامل شرکت، بر اهمیت کسب تاییدیههای لازم برای این سرمایهگذاری تاکیدکرده و علاقه خود را برای گسترش به سایر بازارهای در حال رشد از جمله ایالاتمتحده ابراز کردهاست. استراتژی آرامکو شامل افزایش قابلیتهای تولید گاز و گسترش ردپای LNG خود برای پاسخگویی به تقاضای روبهرشد است. در ماه ژوئن، آرامکو قراردادهایی به ارزش بیش از ۲۵میلیارد دلار امضا کرد و ۱۲.۴میلیارد دلار برای فازدوم توسعه میدان گازی جفوره و ۸.۸میلیارد دلار برای فازسوم توسعه شبکه اصلی گاز خود اختصاص داد. میدان گازی جفوره بزرگترین میدان گازی غیرمتعارف غیرنفتی عربستانسعودی است که ذخایر آن ۲۲۹تریلیون فوتمکعب گاز و ۷۵میلیارد بشکه میعانات تخمینزده شدهاست. پیشبینی میشود سرمایهگذاری آرامکو در جفوره با هدف دستیابی به تولید روزانه دومیلیارد فوتمکعب استاندارد گاز تا سال۲۰۳۰ از ۱۰۰میلیارد دلار فراتر رود.
سرمایهگذاری آرامکو در شبکه اصلی گاز عربستان مستلزم توسعه ۴هزارکیلومتر خطوط لوله است که انتظار میرود ظرفیت را تقریبا ۳.۲میلیارد فوتمکعب در روز افزایش دهد. این توسعه همچنین چندین شهر جدید را به شبکه متصل میکند.
شرکتهای مختلفی از جمله هیوندای ژاپن و سینوپک چین قراردادهایی برای حمایت از توسعه زیرساخت منعقد کردهاند. این توسعه با هدف پاسخگویی به تقاضای فزاینده داخلی برای گاز طبیعی است که پیشبینی میشود تا سال۲۰۳۰ سالانه ۳.۷درصد رشد کند.
منبع:
دنیای اقتصاد