قیمت نفت در معاملات امروز بازار جهانی، همچنان در مسیر کاهش قیمت قرار دارد.
طلای سیاه در نخستین ساعات معامله در بازار جهانی، کاهش قیمت را تجربه کرد و همچنان در مسیر کاهش مانده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۴۸ سنت معادل ۲.۹۱ درصد کاهش به ۸۲ دلار و ۶۳ سنت رسید.
قیمت نفت بیش از دو دلار در هر بشکه در روز جمعه کاهش یافت و به پایینترین رقم از اوایل ژوئن رسید. تمرکز سرمایهگذاران بر آتشبس احتمالی در غزه است و بالا رفتن ارزش دلار تمایل برای خرید طلا را پایین آورده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۴۸ سنت معادل ۲.۹۱ درصد کاهش به ۸۲ دلار و ۶۳ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ دلار و ۶۹ سنت معادل ۳.۲۵ درصد کاهش ۸۰ دلار و ۱۳ سنت معامله میشود.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا از یک آتشبس بلند مدت احتمالی بین رژیم صهیونیستی و حماس خبر داده است.
بلینکن گفت:« به نظر من ما به یک قرارداد نزدیک میشویم که باعث آتشبس شده، گروگانها را به خانه باز میگرداند و یک صلح پایدار در منطقه ایجاد میکند».
اگر این آتشبس محقق شود، یمن هم حملات خود به کشتیهای تجاری در دریای سرخ را که جهت حمایت از حماس انجام میشود، متوقف خواهد کرد.
دادگاه عالی سازمان ملل اعلام کرد اشغال سرزمینهای فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و استقرار آنها در این زمینها غیرقانونی بوده و باید هرچه زودتر عقبنشینی کنند. بدین ترتیب امید به پایان درگیری افزایش یافته است.
طلاعات اقتصادی بهتر از حد انتظار آمریکا در مورد بازار کار و تولید کارخانهای شاخص دلار را افزایش داده و خرید نفت را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر کرده است.
از طرف دیگر، رشد اقتصاد چین در سه ماهه دوم سال جاری میلادی آهستهتر از حد انتظار و برابر با ۴.۷ بوده که نگرانی نسبت به ضعف تقاضا برای نفت را افزایش میدهد.
تعداد چاههای نفت آمریکا که اولین نشانه تولید این کشور در آینده هستند یک حلقه در این هفته کاهش یافته و به ۴۷۷ رسیده است، یعنی پایینترین تعداد از دسامبر ۲۰۲۱. این خبر از قیمت نفت حمایت کرده است.
در این بین، دو نفتکش بزرگ هم در نزدیکی سنگاپور پس از برخورد با یکدیگر آتش گرفتهاند. سنگاپور بزرگترین قطب تجارت نفت آسیا و بزرگترین بندر سوختگیری دنیاست. آبهای سنگاپور نقشی حیاتی در تجارت بین آسیا، اروپا و خاورمیانه دارند و جزو شلوغترین خطوط کشتیرانی دنیا هستند.
وزارت نفت در اطلاعیهای رسمی اعلام کرد: هیچکدام از نفتکشهای آسیبدیده مرتبط با ایران نبودهاند و هیچ یک نیز حامل نفت خام ایران نبودند.
صبح دیروز (جمعه ۲۹ تیرماه) دو نفتکش در سواحل سنگاپور با هم برخورد کردند. این حادثه به سرعت در خبرگزاریهای مهم جهان منتشر شد و برخی خبرگزاریها مانند رویترز و بلومبرگ ادعا کردند که یک نفتکش غول پیکر (VLCC) که در این حادثه آسیبدیده بود، حامل دو میلیون بشکه نفت خام ایران به چین بوده است.
وزارت نفت در قالب اطلاعیهای رسمی اعلام کرد: هیچکدام از نفتکشهای آسیبدیده مرتبط با ایران نبودهاند.
همچنین محموله نفت خام هیچیک از این دو نفتکش آسیبدیده نیز ارتباطی با ایران ندارد و متعلق به ایران نبوده است.
بر اساس مستندات منتشرشده ابرنفتکش «سیریز ۱» حامل پرچم کشور جزیرهای «سائوتومه و پرنسیب» واقع در خلیج گینه در غرب قاره آفریقا است. نفتکش دیگری نیز که با این ابرنفتکش برخورد داشته سنگاپوری است.
مشخص نیست در شرایطی که ایران توانسته تولید و صادرات نفت خود را با وجود تحریمهای آمریکا افزایش دهد، انتساب محموله این نفتکش غولپیکر به ایران با چه هدف و نیتی از سوی رسانههای غربی مطرح میشود.
منبع:
تسنیم