آمادگی کامل نیروگاه های برق | مردم نگران خاموشی نباشند - افق اقتصادی

آمادگی کامل نیروگاه های برق | مردم نگران خاموشی نباشند - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 272336 |
تاریخ انتشار : ۲۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۱ |
79 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اعلام کرده است که نیروگاه ها با آمادگی کامل و توان ۱۰۰ درصدی درحال تولید برق هستند.

آمادگی کامل نیروگاه های برق | مردم نگران خاموشی نباشند

گرمای هوا سبب مصرف بالای برق شده است و در هفته گذشته، مصرف رکورد بالایی را ثبت کرد. با گرم تر شدن هوا، این امکان وجود دارد که مصرف برق افزایش پیدا کند و ناترازی تشدید شود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه در فصل گرم سال جاری تمامی نیروگاه‌های کشور با آمادگی ۱۰۰ درصدی در حال تولید برق هستند، گفت: نیروگاه‌های جدیدی که قرار بود تابستان امسال به مدار وارد شوند، با پیگیری‌های به عمل آمده در مدار قرار گرفتند و بر همین اساس در بخش تولید آمادگی لازم برای تولید برق به طور کامل وجود دارد.

همایون حائری، در ارتباط با اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم برای افزایش ظرفیت تولید برق گفت: با شروع دولت سیزدهم وزارت نیرو برنامه‌ریزی‌هایی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی را به عمل آورد تا بتوانیم با یکسری برنامه‌های مدون و مشخص ناترازی‌های به وجود آمده را ابتدا کنترل کنیم و سپس کاهش دهیم.

وی ادامه داد: در کنار برنامه‌های سالانه و ۴ ساله که در قالب برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت اجرایی کردیم، همچنین تلاش کردیم برنامه‌ای بلندمد برای آینده صنعت برق در ۲۰ سال آینده، داشته باشیم که تمرکز ویژه آن بر روی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

او در خصوص برنامه‌های کوتاه مدت وزارت نیرو برای تولید برق توضیح داد: از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۰ برنامه‌های کوتاه مدت را با ۱۰۰ اقدام اجرایی شروع کردیم و به گونه‌ای عمل کردیم که بتوانیم تابستان سال ۱۴۰۱ را تحت کنترل قرار دهیم و با کاهش ناترازی‌ها شرایط خوبی را برای مصرف‌کنندگان رقم بزنیم.

حائری در ارتباط با جزئیات ۱۰۰ اقدام راهبردی برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۱ اضافه کرد: این ۱۰۰ اقدامی که برای سال ۱۴۰۱ تعریف شد و برنامه‌ریزی لازم به عمل آمد ناظر بر بخش تولید، توزیع و مصرف‌کننده‌ها بود که خوشبختانه در نتیجه این اقدامات توانستیم تابستان سال ۱۴۰۱ را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه با تجربیاتی که از ۱۰۰ اقدام درعبور از سال اول دولت در بخش برق موفق عمل شده بود، برنامه دومی به عنوان ۱۴۰ اقدام از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۱ رقم خورد، افزود: با انجام این ۱۴۰ اقدام که ناظر بر برنامه‌های تولید، مصرف و توزیع برق بود توانستیم اوج بار سال ۱۴۰۲ را نیز به خوبی پشت سر بگذاریم.

وی در خصوص اوج بار سال جاری و اقدامات صورت گرفته برای عبور موفق از آن نیز با بیان کرد: تا پیش از آغاز اوج بار سال جاری ظرفیت تولید برق کشور با ۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات افزایش نسبت به ابتدای دولت سیزدهم به بیش از ۹۳ هزار مگاوات رسید و در کنار آن برای عبور موفق از اوج بار تابستانی که در آن قرار داریم ۱۸۰ اقدام راهبردی نیز تدوین شد که نه تنها شامل تجربیات موفق اقدامات سال ۱۴۰۱ و سال ۱۴۰۲ است، بلکه در کنار تمرکز بر روی بخش افزایش سهم تولید، بخش مدیریت مصرف و بخش توزیع، همچنین در آن بر روی نقاط حساس شبکه انتقال برق تمرکز ویژه‌ای صورت گرفت.

حائری در همین رابطه تشریح کرد: از آنجا که در سالیان گذشته تمرکز ویژه‌ای روی تولید و توزیع برق وجود داشت، این موضوع باعث شد در شبکه انتقال نقاط ضعفی ایجاد شود که با توجه به حجم بالای انتقال انرژی در فصل گرم ضرورت داشت این نقاط ضعف بر طرف شود.

معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه که برای رفع نقاط ضعف شبکه انتقال برق ۶۰ نقطه حساس در شبکه انتقال مشخص شد، تصریح کرد: ظرف چند ماه و پیش از فرا رسیدن فصل گرم سال جاری با مجموعه پروژه‌های حیاتی که برنامه‌ریزی کردیم موفق شدیم این نقاط ضعف را مرتفع کنیم.

منبع:

ایسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید