معاون وزیر نفت مطرح کرده است که اگر شرکت های دانش بنیان یاری کنند، از لبه بحران ناترازی انرژی خارج می شویم.
ناترازی انرژی، مدت زمان زیادی است که در کشور وجود دارد و تاکنون چند راه حل برای برطرف شدن این موضوع درنظر گرفته است.
معاون وزیر نفت گفت: با همکاری شرکتهای دانشبنیان، جمع ایدهها و صرفهجویی انرژی میتوانیم از لبه بحران ناترازی انرژی خارج شویم.
وحیدرضا زیدیفرد در آئین اعلام نتایج ارزیابی فعالان حقیقی و حقوقی فناوری و صاحب ایده در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی با بیان اینکه موضوع ناترازی و بهینهسازی انرژی، اولویتی مهم و جدی برای کشور محسوب میشود، گفت: از سال ۱۳۸۹ که مقام معظم رهبری سیاستهای اصلاح الگوی مصرف انرژی را ابلاغ کردند، تاکنون موارد بیشماری درباره ناترازی و بهینهسازی مصرف انرژی مطرح شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر در این سالها فقط بندهای اصلاح سیاستهای الگوی مصرف که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده بود درست اجرا میشد، کشور اکنون در این وضع نبود، افزود: امروز خطر ناترازی انرژی را همه احساس کردهاند و اگر به آن رسیدگی نشود، کشور دچار بحرانهای عمیقی خواهد شد.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به تأکید رئیسجمهور شهید بر بهینهسازی مصرف انرژی، تصریح کرد: شهید آیتالله رئیسی تنها رئیسجمهوری بود که در کمیسیون عالی انرژی شرکت میکرد و در دیدار با مدیران وزارت نفت، بهشدت پیگیر ناترازی و بهینهسازی مصرف انرژی بود.
زیدیفرد با بیان اینکه بهمنظور استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه بهینهسازی مصرف سوخت، پارسال با همکاری پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز و شرکت بهینهسازی مصرف سوخت فراخوانی منتشر شد، افزود: از فعالان حقیقی و حقوقی فناوری و صاحبان ایده که بتوانند در این زمینه کمک کنند حمایت میکنیم و راهکارهای مناسبی برای تجاریسازی و بالفعلکردن این ایدهها در نظر گرفتهایم.
وی بیان کرد: با همکاری شرکتهای دانشبنیان، جمع ایدهها و صرفهجویی انرژی میتوانیم از لبه بحران خارج شویم.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: ایران حجم بزرگی از ذخایر انرژی را در اختیار دارد؛ بااینحال نباید فقط بر استفاده از سوختهای فسیلی تمرکز کنیم و میتوان سوختهای تجدیدپذیر را در سبد انرژی کشور جایگزین کرد.
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناترازیها در حوزه انرژی بر ضرورت مدیریت بهینه مصرف بنزین در سطح کشور و تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان تاکید کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی آخرین وضعیت تولید بنزین و گازوئیل در سطح کشور پس از استماع توضیحات جواد اوجی وزیر نفت به بیان نقطهنظرات خود پرداختند.
محمد خوشسیما نماینده مردم گرمی خطاب به وزیر نفت بیان کرد: علت اینکه سهم مرزنشینان از صادرات فرآوردههای نفتی پرداخت نمیشود، چیست؟ انتظار میرود وزارت نفت به مسئولیتهای اجتماعی این صنعت و شرکتهای زیرمجموعه آن توجه داشته باشد. متاسفانه اکنون عموما بدون برنامه کار جلو میرود. باید برنامهای برای هزینه مبالغ در نظر گرفته شده در راستای تحقق مسئولیتهای اجتماعی این صنعت تهیه شود. اصلاح سیاستهای الگوی مصرف امر مهمی است. اگر الگوی مصرف اصلاح شود مشکل ناترازیها حل خواهد شد.
عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد نیز خطاب به اوجی بیان کرد: وضعیت صدور کارت سوخت علیرغم آمادگی سایر دستگاهها مساعد نبوده و سوال بنده این است که چرا متوقف شده است؟ سرمایهگذاری در حوزه نفت و گاز باید به ۲۰۰ میلیون دلار برسد اما سوال بنده این است که چگونه میخواهید این مبالغ را تهیه کنید؟ اگر این سرمایهگذاری انجام نشود در ۱۰ سال آینده در تامین مصارف خانگی نیز با مشکل مواجه خواهیم شد. وزارت نفت برای ناترازی بنزین چه برنامهای دارد؟
منبع:
مهر