کشاورزانی که بتوانند مصرف برق را مدیریت کنند، مشمول دریافت پاداش ۱۰ میلیون تومانی می شوند.
فصل تابستان، مصرف برق را به اوج خود می رساند و نیاز است تا در این مدت، الگوی مصرف رعایت شود.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: در روزهای گذشته میزان تقاضای مصرف برق در کشور ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات را ثبت کرد که این میزان نسبت به سال قبل بیش از ۱۰ درصد رشد مصرف را نشان می دهد.
محسن ذبیحی با اشاره به برنامههای مدیریت بار بخش کشاورزی، از وجود بیش از ۲۳۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در کشور خبر داد و گفت: براساس پروانه بهرهبرداری، میزان کارکرد مجاز بالغ بر ۹۰ درصد چاه های کشاورزی در ماههای گرم سال، ۱۹ ساعت و حتی کمتر از آن است.
وی با بیان این که برنامه مدیریت باردر بخش کشاورزی، به ویژه چاههای برقدار براساس همین مجوزهای صادر شده، تنظیم شده است، افزود: با وجود آنکه این چاهها ملزم به رعایت ۱۹ ساعت درج شده در مجوز خود هستند، اما صنعت برق به منظور تشویق صاحبان این چاهها و کشاورزان در سراسر کشور، نسبت به ارائه مشوق به کشاورزانی که در همین زمینه با اداره برق منطقه خود قرارداد همکاری امضا کنند، اقدام کرده است.
ذبیحی همچنین از ارائه سه بسته مشوق به کشاورزان در تابستان امسال خبر داد و با اعلام این که در قالب این برنامه کشاورزانی که بهره برداری از چاه خود را در ۵ ساعت بعد از ظهر خاموش کنند، می توانند ۱۹ ساعت باقیمانده را با برق رایگان به استحصال آب بپردازند، تصریح کرد: علاوه بر این به منظور تشویق بیشتر کشاورزان، تمهیداتی دیده شده که با استفاده از سامانههای نوین آبیاری و کاهش میزان برق مصرفی برای برداشت آب، در صورتی که از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب، کاهش مصرف برق نسبت به سال گذشته داشته باشند، به صورت پلکانی مشمول مشوقهایی شوند که به ازای هر کیلووات ساعت تا ۲۵۰۰ تومان هم افزایش مییابد.
معاون هماهنگی توزیع توانیر یادآور شد: براساس برآوردهای انجام شده، کشاورزان در صورت مشارکت در این طرح میتوانند حتی تا ۱۰ میلیون تومان در هر ماه مشوق دریافت کرده و درآمدزایی داشته باشند.
ذبیحی در عین حال افزود: علاوه براین، براساس برنامهریزی انجام شده، کشاورزانی که به میزان ۸۰ درصد قدرت مصرفی شان اقدام به احداث مولدهای خورشیدی کنند، از برنامههای مدیریت بار معاف بوده و در چارچوب پروانه بهرهبرداریشان مجاز هستند از انرژی برق استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان از رشد ۱۰.۵۹ درصدی مصرف شبکه برق خوزستان به علت شدت گرما خبر داد و از مردم درخواست کرد برای حفظ پایداری شبکه، در مدیریت مصرف برق صرفهجویی کنند.
علی اسدی اظهار کرد: اوج مصرف برق خوزستان در روز جمعه با ۸ هزار و ۸۵۱ مگاوات نسبت به ۸ هزار و ۳ مگاوات سال قبل، ۱۰.۵۹ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه این میزان مصرف در روز تعطیل و بدون احتساب بار مصرفی اداری بوده است، عنوان کرد: موج گرمای سنگین که برای چند روز در خوزستان مستقر شده و ادامهدار است و حتی از اهواز به عنوان گرمترین شهر جهان نام برده شده، دلیل افزایش بیش از ۱۰ درصدی مصرف برق است.
وی با دعوت از مردم برای مدیریت مصرف و کمک به حفظ پایداری شبکه برق، بیان کرد: پرباری شبکه به علت مصرف بالای بخش خانگی در استفاده از وسایل سرمایشی و گرمای بالای ۵۱ درجه در اکثر نقاط استان که برای تجهیزات پربار آسیبزا است، خطراتی هستند که سلامت شبکه را تهدید میکند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان با بیان اینکه تعطیلی روز چهارشنبه هفته گذشته و کاهش ساعت اداری امروز شنبه و یکشنبه به دلیل همین افزایش دما و کاهش مصرف برق بوده است، افزود: نیازمند همراهی مردم برای کاهش مصرف هستیم تا بارگیری از تجهیزاتی که برای چند روز متوالی در حالت پربار هستند کاهشی شود و خطر بروز حادثه به حداقل برسد.
اسدی عنوان کرد: مصرفکنندگان با کاهش مصرف علاوه بر حفظ پایداری شبکه برق و تضمین آسایش خود در این گرمای سوزان، میتوانند با توجه به سیاستهای وزارت نیرو و توانیر در طراحی اپلیکیشن با انرژی و پیوستن به پویش «با انرژی» و مدیریت بهینه مصرف خود از جوایز ارزنده آن بهرمند شوند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان اضافه کرد: با تلاش همکاران شبکه برق انتقال و فوق توزیع، برق منطقهای در پایداری کامل بوده و در حال ارائه خدمت به مشترکین است.
شرکت برق منطقهای خوزستان مسئولیت تامین و انتقال برق در ۲ استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده دارد.
منبع:
ایلنا