آمار نشان می دهد که نزدیک ۲۶۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در دولت سیزدهم شکل گرفت.
با حمایت هایی که صنعت گاز از ساخت داخل کرده است، دولت سیزدهم تنواست ۲۶۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی کند.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد حمایت این شرکت از سازندگان ایرانی سبب ۲۶۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی در دولت سیزدهم شده است.
محسن مظلوم فارسیباف گفت: امضای قرارداد با بیش از ۲۰۰ مجموعه دانشبنیان کشور و ۶,۰۰۰ میلیارد تومان قرارداد و مجوز اخذشده بهمنظور امضای قرارداد همکاری با زیستبوم نوآوری کشور تنها در دوره سهساله دولت سیزدهم رخ داده است.
وی افزود: صرفهجویی ارزی ۲۶۰ میلیون دلاری ناشی از بومیسازی و ساخت داخل ۴۱ قلم کالای راهبردی نیز از مهمترین اقدامها و برنامههای صنعت گاز کشور در دولت سیزدهم بوده است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اقدامهای انجامشده از سوی این مدیریت در زمینه توسعه همکاری صنعت گاز و دانشگاهها از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، گفت: شرکت ملی گاز ایران پارسال عنوان دستگاه منتخب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه توسعه تعاملات پایدار صنعت و دانشگاه را گرفت و همین موضوع نشان از توجه به نهاد علم در صنعت گاز است.
فارسیباف ادامه داد: این شرکت همچنین اکنون بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد جاری با دانشگاهها و مراکز علم و فناوری کشور امضا کرده است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران درباره اقدامهای انجامشده در حوزه توسعه ساخت بار اول در این دولت، توضیح داد: مجموع معادل ارزی مجوزها و قراردادهای ساخت بار اول و قراردادهای توسعه فناوری ۷۷ میلیون یورو و مجموع معادل ارزی مجوزهای در دست اقدام ساخت بار اول، حدود ۶۰ میلیون یورو است.
فارسیباف تصریح کرد: همچنین با امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در دیماه ۱۴۰۲ در زمینه بومیسازی تجهیزات و اقلام راهبردی صنعت گاز نیز مقرر شد اعتبار معادل ارزی ۶۰۰ میلیون یورو در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: ورود به کسبوکارهای نوین مانند توسعه فناوری مینیالانجی، هیدروژن و تحول دیجیتال و ورود به فناوریهای بهینهسازی انرژی مانند توربواکسپندر و ORC (چرخه ترمودینامیکی تولید برق) از دیگر اقدامها در حوزه پژوهش و فناوری صنعت گاز است.
براساس این گزارش، شرکت ملی گاز ایران در سال ۱۴۰۲، بهعنوان دستگاه منتخب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تعاملات پایدار صنعت و دانشگاه انتخاب شد.
بر اساس این گزارش، بیشترین میزان مصرف انرژی در صنایع مختلف بازار سرمایه به برق و گاز اختصاص داشته است. مصرف این انرژیها در فروردین ماه ۱۴۰۳ نسبت به اسفند ماه با با افزایش همراه بوده، به گونهای که میزان مصرف گاز صنایع در اسفند ماه عدد ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب بود و این میزان مصرف در فروردین ماه با یک میلیارد افزایش به رقم ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب رسید.
افزون بر این، میزان مصرف برق صنایع در فروردین ماه عدد ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون کیلو وات ساعت بود که این میزان مصرفی در ماه پایانی سال ۱۴۰۲ رقمی حدود ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون کیلو وات ساعت اعلام شده است.
در ادامه این گزارش آمده است؛ با توجه به رفع محدودیتهای مصرف انرژی در زمستان، میزان مصرف انرژیهای گازوییل در فروردین ماه امسال نسبت به اسفند ماه کاهش پیدا کرد و به کمتر از ۵۰۰ میلیون متر مکعب رسید.
منبع:
مهر