گره کور بنزین برای دولت | کابینه آینده به انرژی توجه کند - افق اقتصادی

گره کور بنزین برای دولت | کابینه آینده به انرژی توجه کند - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 262453 |
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱ |
104 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

بحث نفت و انرژی مسئله مهمی است که رئیس دولت آینده باید توجه ویژه ای به آن داشته باشد و با کشورها روابط بسیار خوبی داشته باشد.

گره کور بنزین برای دولت | کابینه آینده به انرژی توجه کند

در اولین مناظره انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، کاندیداها پیرامون حوزه انرژی و صنعت نفت صحبت های بسیاری کردند و هرکدام وعده هایی را دادند. برای بررسی بیش‌تر اظهارات کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت و گویی با فرزین سوادکوهی، کارشناس انرژی داشتیم. در ادامه همراه ما باشید. 

چیدمان کابینه دولت آینده نقش مهمی دارد

فرزین سوادکوهی، کارشناس انرژی در ارتباط با اولین مناظره کاندیدای ریاست جمهوری و صحبت هایشان درباره انرژی به خبرنگار گسترش نیوز گفت: کسی که قرار است رئیس دولت شود، می تواند با چیدمان افراد کابینه و سیاست هایی که در پیش بگیرد، نقش بسیار مهمی داشته باشد. با امکانات و شرایط موجود، رئیس دولت باید فکر کند که تمام مبادی که در سال های گذشته از آن ضربه خورده ایم شناسایی شود. یکی از آن ها عدم ارتباط با کشورهای صاحب تکنولوژی، تحریم و نبود ارتباط با سرمایه گذاران بخش خصوصی است. مشکلات تحریمی هم فشار های بسیاری را بر صنعت نفت گذاشته است. راه تکنولوژی به کشور برای توسعه صنعت نفت بسته است و این موضوع سبب شد تا نتوانیم در بحث نفت آنطور که باید اقدام کنیم.

سوادکوهی ادامه داد: رئیس دولت جدید باید راه ورود تکنولوژی برای توسعه صنعت نفت را باز کرده و در مرحله اول باید ارتباط دیپلماتیک با کشورهایی که در سال های گذشته کنار گذاشته شدند و به فراموشی سپرده شدند احیا کند. رئیس دولت آینده باید فضای اعتماد ایجاد تا صاحبان تکنولوژی و سرمایه بتوانند با ورود به بازار ایران، صنعت نفت را توسعه دهند. ما در حوزه نفت و میادین مشترک مشکلات و گرفتاری های زیادی داریم و تولید ما مسائل بسیاری دارد و با کمبود تجهیزات و سرمایه برای نوسازی دست و پنجه نرم می کنیم. شرایط ما شرایط مناسبی نیست و رئیس دولت بعدی باید به فکر بازسازی و نوسازی تجهیزات نفت باشد.

وی افزود: در بخش گاز و پتروشیمی هم ما با مشکلات همراه هستیم. این مشکلات در حوزه بنزین هم قابل احساس است. ما کشوری بودیم که حدود ۳ سال پیش، تولید بنزین یورو را به میزان قابل قبول داشتیم و سرمایه گذاری های مناسبی توسط دولت و تاحدودی بخش خصوصی، در این زمینه صورت گرفت. اما به دلیل سیر صعودی مصرف بنزین و نزول تولید، دچار مشکل شدیم و باید جای خالی این کمبود با واردات پر می شد. ما این توانایی را داریم که برای مصرف داخلی تولید را بالا ببریم اما اگر راه ها برای توسعه بسته باشد، درگیر مشکلات بزرگی می شویم و این گره کور تر خواهد شد.

این کارشناس انرژی در ادامه این گفت و گو به خبرنگار گسترش نیوز گفت: رئیس دولت بعدی باید در مرحله اول روی تحریم ها تمرکز داشته باشد و راهکارهایی را ارائه دهد تا این تنگنا های اقتصادی به حداقل برسد. دولت جدید باید چیدمان افراد کابینه به خصوص وزیر نفت را با دقت انجام دهد و شخصی کارآمد را انتخاب کند که تمام خلا های صنعت نفت را بشناسد و در راه پر کردن این خلا ها بتواند با دست باز قدم بردارد. یعنی اگر از سوی رئیس دولت این فضا ایجاد نشود، وزیر نفت نمی تواند کاریب پیش ببرد. در سال های گذشته شاهد بودیم که وزیران نفت هیچ اراده ای از خود نداشتند و درحال حاضر مشاهده می کنیم که فشار زیادی به اقتصاد وارد می شود. اقتصاد ما مبتنی بر نفت بوده و بخش عمده ای از درآمد ها بر تولید نفت و فروش نفت بوده است. ما ۲ مشتری دست به نقد داریم که نفت را با تخفیف به آن ها ارائه می کنیم.

سواد کوهی خاطرنشان کرد: بنده فکر می کنم کسی باید روی کار بیاید که نقشه راه را بلد باشد و نقشه راه را بداند و بر اساس آن پیش برود تا توسعه صنعت نفت شکل گیرد. وعده هایی که درباره توسعه و افزایش میادین مشترک داده می شود در حد حرف است و با حرف کاری پیش نخواهد رفت. یک شخص کارشناس باید روی کار باشد تا به تمام کانال های ارتباطی با کشورهای صاحب سرمایه و تکنولوژی آشنا باشد و بتواند امنیت را برای سرمایه گذاران داخلی فراهم کند. در غیر این صورت همه اقدامات دور باطل است و گرفتارا مشکلات خواهیم بود.

وی درباره وضعیت بنزین بعد از انتخابات گفت: یکی از مشکلات بزرگ دولت، واقعی سازی قیمت بنزین و تمام حامل های انرژی است. بنزین یک گره کور برای تمام دولت هاست که از پس آن بر نمی آیند. تولید بنزین مخارج بالایی دارد و صنعت پالایشگاهی بر اساس سرمایه ای که گذاشته است سود چندانی نمی برد و دولت این سود را پرداخت می کند که برای دولت هزینه های سنگینی دارد. تا زمانی که انحصار در بازار خودرو وجود داشته باشد و خودرو با تکنولوژی قدیمی تولید شود، طبیعاتا باید شاهد افزایش مصرف بنزین باشیم. تا زمانی که مبادی برای ورود خودروهای کم مصرف بسته باشد، دچار مشکل خواهیم بود و این اتفاق در تمام دولت ها افتاده است.

این کارشناس انرژی در پایان گفت: دولت تمایل دارد تا قیمت ها را واقعی سازی کند و افزایش دهد، اما می دانیم گران کردن قیمت بنزین، تبعات اجتماعی بسیار سنگینی دارد. در هیچ جای دنیا اینگونه نیست که خودرو گران ترین کالا و سوخت ارزان ترین کالا باشد. ما در ایران بنزین را با کم ترین قیمت می فروشیم و خودرو را با بالا ترین قیمت خریداری می کنیم. بحث ما این نیست که حتما باید بنزین گران شود، بحث این است که خودرو کم مصرف باید در اختیار مردم با قیمت های مناسب قرار داده شود. به نظر بنده، انحصار در بازار خودرو باید برداشته شود و از طرف دیگر تولید ما به میزان مد نظر نزدیک شود. این که ما پالایشگاه سازی کنیم و سرمایه گذاری در آن ها کنیم به تنهایی نمی تواند مشکلات را برطرف کند اما به صورت مقطعی می تواند نیاز ها را براورده کند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید