ناترازی برق چالش همیشگی | اولویت اقتصادی دولت سیزدهم چه بود؟ - افق اقتصادی

ناترازی برق چالش همیشگی | اولویت اقتصادی دولت سیزدهم چه بود؟ - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 260263 |
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۴:۱۱ |
100 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

ناترازی برق را می توان یکی از چالش های اصلی دولت ها دانست که بالا بردن ظرفیت نیروگاه ها یکی از اقدامات مهم جلوگیری از این ناترازی است.

ناترازی برق چالش همیشگی | اولویت اقتصادی دولت سیزدهم چه بود؟

کمبود برق و ایجاد ناترازی، یکی از مهم ترین مشکلات بازار انرژی در تمام دولت ها بوده است. 

ناترازی برق یکی از مشکلاتی است که در ادوار و دولت‌های مختلف با آن دست و پنجه نرم شده است. شاید برای همین است که وزارت نیرو در دولت جدید توسعه نیروگاه‌ها را در دستور کار قرار داده اقدامی که در دولت گذشته به دست فراموشی سپرده شده بود و حتی اردکانیان در پاسخ به این پرسش که چرا ظرفیت اسمی نیروگاه‌های نصب شده در هر سال با کاهش مواجه شده است، گفته بود: «پرهیز از تولید برق اضافی و صرف هزینه هنگفت نباید به حساب کاهش ظرفیت نیروگاهی تلقی شود بلکه افزایش ظرفیت نیروگاهی سابق که صرفاً برای عبور از پیک مصرف انجام می‌شد باید محل سوال و تردید قرار گیرد.»

با نگاهی به آمار و ارقام می‌توان به این نتیجه رسید که دولت قبل حتی نسبت به دولت قبل تر هم عملکرد مطلوبی از خود نشان نداده است و ۱۶ هزار و ۱۹۳ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی افزوده شده است در حالی که دولت قبل تر ۱۹ هزار و ۹۰۷ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی اضافه کرد. البته به گفته رئیس دولت قبل در این دولت ۲۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شده و امروز در مدار است و ۱۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در دست اجراست که در دولت بعدی افتتاح خواهد شد.

حتی محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در زمان تصدی خود گفته بود: مطابق بررسی‌های آماری انجام شده میزان سرمایه‌گذاری در دولت نهم و دهم در مقایسه با دولت یازدهم و دوازدهم برابر است؛ یعنی در دولت نهم و دهم، ۸.۴ میلیارد دلار برای احداث نیروگاه‌های حرارتی سرمایه‌گذاری شده و در دولت یازدهم و دوازدهم این رقم به ۸.۲ میلیارد دلار رسیده است.

پس میزان سرمایه‌گذاری متفاوت نبوده است، اما میزان ظرفیت تولیدی در دولت نهم و دهم بیشتر از دولت یازدهم و دوازدهم بوده و حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ مگاوات بیشتر نیروگاه احداث شده است. اما نکته‌ی قابل توجه این است که جنس کاری که ما در این مدت هشت ساله دولت تدبیر و امید متفاوت است. بیشتر اقداماتی که در گذشته انجام گرفته، احداث نیروگاه‌های گازی بوده، ولی در حال حاضر بیشتر نیروگاه سیکل ترکیبی احداث شده است. در دولت نهم و دهم تقریباً ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی ایجاد شده است، ولی الان ۲ برابر آمار دولت قبل نیروگاه سیکل ترکیبی ساخته شده است.

به گفته وی نکته مهم آن است که در هر دو دولت، توجه ویژه‌ای به این موضوع شده است و با توجه به امکانات و شرایطی که بود، حداکثر تلاش و وظیفه انجام شد. به همین خاطر باید صادقانه گفت که در هر دولت، تمام تلاش صورت گرفته. اگرچه شرایط اقتصادی و تحریم در این دوره بسیار شدیدتر بود. ظرفیت تولید ما درحال حاضر ۸۴۶۷۴ مگاوات است که تا آخر امسال تلاش می‌کنیم که به ۸۶۰۰۰ مگاوات برسیم.

بر اساس قانون ششم توسعه نیز وزارت نیرو به‌منظور افزایش بازدهی و ضریب بهره‌وری نیروگاه‌ها موظف شده بود موافقت اصولی برای ایجاد نیروگاه‌ها با بازدهی پنجاه و پنج تا شصت درصد (۵۵% تا ۶۰%) صادر کند و همچنین قیمت خرید برق را با توجه به ساز و کار بازار در بورس تعیین نماید. علاوه بر این موارد دولت مکلف است سهم نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک با اولویت سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی (داخلی و خارجی) با حداکثر استفاده از ظرفیت داخلی را تا پایان اجرای قانون برنامه به حداقل پنج‌درصد (۵%) ظرفیت برق کشور برساند.

متأسفانه آمار و ارقام دقیقی از عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم در این راستا وجود ندارد اما به گفته رئیس دولت قبل در این دولت ۲۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شده و امروز در مدار است و ۱۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در دست اجراست که در دولت بعدی افتتاح خواهد شد.

منبع:

مهر

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید