وضعیت آب تهران | ذخایر محدود شد؟ - افق اقتصادی

وضعیت آب تهران | ذخایر محدود شد؟ - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 259503 |
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۴:۱۱ |
103 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

گرمای هوا و خشکسالی بسس شده است تا ذخایر آب موجود در پایتخت کاهش پیدا کند.

وضعیت آب تهران | ذخایر محدود شد؟

کمبود باران و خشکسالی، سبب شده است تا پایتخت با مشکل کمبود آب دست و پنجه نرم کند.

مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران با بیان این که حجم آب ذخیره شده در سد ماملو نسبت به سنوات ترسالی کاهش یافته است، بر لزوم تداوم مصرف بهینه در این استان تاکید کرد.

 محسن اردکانی گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون و در هر سه سال گذشته شاهد خشکسالی در استان تهران بودیم و انتظار از آب و فاضلاب استان تهران در این ایام فقط تأمین آب مورد نیاز مردم بوده است.

وی اضافه کرد: البته در این سه سال علاوه بر تأمین آب مورد نیاز مردم از انجام فعالیت‌های اثرگذار و بلند مدت هم غافل نشدیم و ۱۷ هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه آب و نیز فاضلاب در فروردین ماه سال جاری با حضور رئیس جمهور شهید افتتاح شد.

مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران گفت: از جمله این اقدامات به راه اندازی مرکز تله متری، اجرای حدود سه هزار کیلومتر خطوط انتقال و شبکه جمع آوری، ۲۰۰ هزار متر مکعب مخزن، مرکز پست امداد و موارد دیگر می‌توان اشاره کرد.

اردکانی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان ذخایر آب سد ماملو نیز گفت: سد ماملو یکی از سدهای پنج گانه تأمین آب استان تهران است، که حجم بسیاری دارد، اما نسبت به سنوات ترسالی استان تهران شاهد کاهش قابل توجه میزان آب ذخیره شده در این سد هستیم.

وی گفت: البته فعالیت همکاران من در آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران در خصوص تأمین آب، مدیریت توزیع آب و همراهی مردم با این شرکت جای نگرانی برای تأمین آب باقی نگذاشته و ضمن اینکه از مردم عزیز برای تداوم همکاری در مصرف بهینه دعوت می‌کنیم، اطمینان می‌دهیم، که در تأمین آب برای شهروندان در استان تهران نگرانی وجود ندارد.

رییس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب در ارتباط با وضعیت اب کرخه گفت:بالغ بر ۲۷۰ هزار هکتار از مزارع کشت پاییزه استان‌های خوزستان و ایلام، اردیبهشت را با ذخیره آبی نزدیک به ۳ میلیارد مترمکعب پشت سر گذاشت.

شاهپور رجایی رئیس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب اظهار کرد: سد کرخه با یک هزار و ۸۷۶ میلیون مترمکعب، ذخیره سال آبی را شروع و با وجود تأمین بدون محدودیت آب مورد نیاز، بالغ بر ۲۷۰ هزار هکتار از مزارع کشت پاییزه استان‌های خوزستان و ایلام، اردیبهشت را با ذخیره آبی نزدیک به ۳ میلیارد مترمکعب پشت سر گذاشت.

وی گفت: این امر نقش تعیین کننده‌ای در جهش تولید محصولات راهبردی بخش کشاورزی رقم خواهد زد.

رجایی خاطر نشان کرد: با مدیریت بهینه مخزن در ۴ ماه پیش‌رو از سال آبی و رعایت برنامه مدیریت منابع و مصرف سد کرخه، سال آبی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ با حجم ذخیره مکفی برای تأمین نیازهای کشت پاییزه استان‌های خوزستان و ایلام تراز خواهد شد.

وی تصریح کرد: اردیبهشت پایان کشت پاییزه و نقطه شروعی برای کشت تابستانه حوضه کرخه تلقی می‌گردد.

از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، مسئله تأمین آب شرب و کشاورزی در دستور کار جدی دولت شهید رئیسی قرار گرفته و در این میان تأمین آب برای ۲ استان خوزستان و سیستان و بلوچستان بیشتر از سایر استان‌های کشور مدنظر قرار داشته است. اهمیت تأمین آب شرب برای استان‌های نظیر خوزستان در جایی مطرح می‌شود که بدانیم، کشور چهارمین خشکسالی پیاپی خود را پشت سر می‌گذارد.

منبع:

مهر

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید