آنطور که مشخص است، خشکسالی تا ۲ سال آینده در ایران به پایان خواهد رسید.
مدت زمان زیادی است که کشور با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند و آنطور که گفته می شود، تا ۲ سال آینده این خشکسالی به پایان می رسد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در پنج ساله دوم خشکسالی هستیم و پیش بینی میشود این وضعیت تا یک یا ۲ سال آینده به پایان برسد.
محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور پیش از ظهر امروز پنجشنبه ضمن سفر به استان خوزستان و بازدید از سد و نیروگاه دز در شهرستان اندیمشک اظهار کرد: در این دوره از بارشها و فعالیت سامانه بارشی قدرتمند در کشور و استان خوزستان، همکاری و همراهی مردم با مسئولان بود، هر آنچه که از سوی مسئولان و دستگاههای اجرایی ابلاغ میشود، مردم رعایت میکردند و همین موضوع سبب شده تا شاهد مدیریت بسیار بهینه در سیلاب اخیر باشیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به حضور همه مسئولان کشور در صحنه بحران اشاره کرد و ادامه داد: رئیس جمهور دائماً مسائل را رصد و دستورهای لازم را ابلاغ میکرد و معاون اول رئیس جمهور و وزیر کشور نیز پیگیر موضوع بودند و در صحنه حضور داشتند.
وی ادامه داد: حضور مردم و مسؤولان در صحنه و اجرای دستورها و ابلاغها میتواند در آینده خطر بلایای طبیعی را به صفر برساند، در این بارش سیلآسای اخیر با همراهی مردم اتفاق افتاد و با اسکان اضطراری روستاییان و عشایر در معرض خطر، شاهد اتفاق بدی در کشور نبودیم.
وی گفت: در برخی مناطق دبی آب افزایش یافت و در صورتیکه جا به جایی و تخلیه انجام نمیشد، تلفات اتفاق میافتاد که با همکاری و همراهی مردم و حضور در صحنه مسؤولان بدون خطر و حادثه از سیلاب عبور کردیم.
نامی با بیان اینکه در پنج ساله دوم خشکسالی هستیم، اظهار کرد: پیش بینی میشود این وضعیت تا یک یا ۲ سال آینده به پایان برسد و درصورتیکه بارندگیهای اخیر که رحمت الهی بود، اتفاق نمیافتاد، در تابستان امسال برای تأمین آب برخی مناطق دچار مشکل میشدیم.
تهران در ۲ سال گذشته به پنجمین استان خشک تبدیل شده است. به گفته رئیس سازمان بحران شهر تهران با این وضعیت «۴۰ درصد هم هدر رفت آب داریم.»
در حالی که میزان بارش در تهران سالیانه ۲۸۰ میلیمتر است، امسال این میزان به ۱۷۵ میلیمتر رسیده است. البته این خشکسالی فقط برای تهران نیست بلکه استانهای سمنان، قزوین و خراسان هم در وضعیت کم بارش قرار دارند.
کارشناسان محیط زیست رضا حسنی نیا میگوید که «مشکل کم آبی در تهران نداریم» فقط باید مصرف درست آب در میان مردم جا بیفتد تا هدر رفت صورت نگیرد. در مقابل کارشناس محیط زیست جعفر حمیدیان میگوید که تهران در حال خشک شدن است و از این پس شاهد «مشکلات زیست محیطی و فرونشست زمین خواهیم بود.»
به گفته کارشناسان، با بازسازی شبکه فاضلاب میتوان از کاهش هدر رفت آب جلوگیری کرد. همچنین باید تصفیهخانهها ایجاد و کنتورهای خراب تعویض شوند. میزان آب سدهای تهران هم کم شده و باید بودجهای برای انتقال آب برخی از سدها اختصاص یابد.
منبع:
حیات