تهدید بزرگ صادرات نفت / امنیت انرژی به خطر افتاد! - افق اقتصادی

تهدید بزرگ صادرات نفت / امنیت انرژی به خطر افتاد! - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 250448 |
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳ |
119 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

آنطور که مشخص شد، افزایش آب دریا می تواند صادرات نفت را مختل کند و امنیت انرژی را به خطر اندازد.

تهدید بزرگ صادرات نفت / امنیت انرژی به خطر افتاد!

صادرات نفت همواره مسیر دریا را طی کرده است و کحققان اعلام کرده اند که افزایش حجم آب دریا می تواند صادرات را دچار مشکل کند.

محققان هشدار دادند افزایش سطح آب دریاها می‌تواند ارسال محموله‌های نفت خام را مختل کند و امنیت انرژی را در کشورهای وابسته به واردات مانند چین، کره جنوبی و ژاپن دچار مخاطره جدی کند.

اندیشکده «ریسک آب چین» (CWR) در گزارشی هشدار داد آب شدن یخ و افزایش سطح آب دریا به دلیل افزایش دما، می‌تواند باعث افزایش چند متری سطح آب دریا شود که نه تنها بنادر مهم نفت را زیر آب می‌برد و تجارت جهانی نفت را مختل می‌کند، بلکه پالایشگاه‌ها و تاسیسات پتروشیمی ساحلی را هم زیر آب می‌کند.

در گزارش سال ۲۰۲۱ «هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی» تخمین زده شده که بر اساس روندهای فعلی، میانگین سطح آب دریاها تا پایان قرن، بیش از یک متر افزایش می‌یابد و اضافه می‌کند که افزایش دو متری را نمی‌توان مردود دانست.

این اندیشکده پس از انجام «تست استرس» زیرساخت دریایی مورد استفاده برای صادرات و واردات نفت خام، اعلام کرد بنادر و تاسیسات ذخیره سازی که در ارتفاع پایین‌تری نسبت به سطح دریا قرار دارند، در برابر افزایش سطح آب دریاها، آسیب پذیر خواهند بود.

طبق این گزارش، انتظار می‌رود ۱۲ پایانه از ۱۵ پایانه نفتکش، از افزایش یک متری سطح آب دریا تحت تاثیر قرار بگیرند که شامل پنج پایانه در آسیا است.

بنا بر گزارش این اندیشکده، تا ۴۲ درصد از صادرات جهانی نفت خام از عربستان سعودی، روسیه، آمریکا و امارات عربی متحده در معرض خطر قرار دارد که بر ۴۵ درصد از ارسال محموله‌های نفت خام به چین، آمریکا، کره جنوبی و هلند تاثیر می‌گذارد.

از آنجا که کشورهای آسیایی بیشترین آسیب را از افزایش سطح آب دریا متحمل خواهند شد، باید در بهبود تاب آوری زیرساخت بندری پیشرو باشند و پیشرو بودن آنها تنها به گذار از نفت، منحصر نباشد.

در این گزارش هشدار داده شده است: ژاپن و کره جنوبی حدود سه چهارم از نفت مورد نیازشان را از بنادری وارد می‌کنند که نسبت به به افزایش یک متری سطح آب دریا، آسیب پذیر هستند.

بر اساس گزارش رویترز، با مشارکت در انتشار گرمایش اقلیمی، تداوم رشد تولید نفت می‌تواند باعث آسیب دیدن ناخواسته خود این صنعت شود. اگر افزایش دما بالاتر از ۱.۵ درجه باشد، افزایش سطح آب دریا ممکن است به سه متر برسد و زیرساخت بندری بیشتر را در معرض خطر قرار دهد. نفت که بخش مهمی از امنیت انرژی است، ممکن است امنیت انرژی کشورهای متعدد در آسیا به خصوص ژاپن و کره جنوبی را تهدید کند.

تولید نفت ایران در دولت سیزدهم شرایط بسیار خوبی را تجربه می کرد و در این دولت ۶۰ درصد به تولید نفت کشور افزوده شد. جدیدترین گزارش اوپک نشان می‌دهد که تولید نفت ایران در نخستین ماه امسال به ۳ میلیون و ۱۲۲ هزار بشکه در روز افزایش یافت. حالا ایران همچنان سومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک است حال آنکه در ابتدای دولت ایران به پنجمین تولید کننده بزرگ این سازمان تبدیل شده بود.

منبع:

ایسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید