به دلایل متعددی از جمله قریب الوقوع بودن حضور شرکتهای خارجی در پروژه استخراج این میدان گازی، بسیار مهم است که مقامات ایرانی هر چه سریعتر، ضمن درک اهمیت این موضوع اقدامات دیپلماتیک را آغاز کرده و وارد گفتگو با طرفین شود. حتی میتوان برای کاهش تنشهای احتمالی از حضور یک ناظر خارجی در گفتگوها استفاده کرد که داوری بی طرفانه را انجام دهد. در غیر این صورت احتمال افزایش تنش بین کشورهای مذکور بسیاربالا است.
میدان گازی آرش، یک میدان گاز طبیعی در شمال خلیج فارس با ۲۲۰ میلیارد متر مکعب گاز، همچنان محل مناقشه بین ایران، کویت و عربستان است. یکی از موانع اصلی حل و فصل مناقشه بین ایران و سایر مدعیان تملک بر این میدان گازی، شکست در تعیین مرزهای مشترک دریایی است.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به تکرار ادعای یک جانبه کویت درباره میدان گازی آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا گفت: «تکرار این ادعاهای یکجانبه و بی اساس از سوی طرف کویتی مایه تأسف است. همانند قبل از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاریهای دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت به عمل میآوریم.»
همچنین کنعانی افزود: هر اقدام یک جانبه که بدون در نظر داشتن منافع ایران در میدان گازی آرش صورت بگیرد غیرقابل قبول و مردود است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری اخیر خود اشاره کرد که تا الان مرزهای دریایی ایران و کویت تعیین نشده یا تحدید حدود دقیق نشده است. برای همین نمی توان نسبت به سهم کشورها از مالکیت میدان گازی آرش سخن به میان آورد.
از نظر ایران تنها مسیر به نتیجه رسیدن این موضوع گفتگوهای صریح و مستقیم فنی و حقوقی میان تیم های کارشناسی دو کشور بدون ساز و کارهای رسانه ای و بدون توسل به جنجال های رسانه ای است.
منبع:
آخرین خبر