آمار نشان می دهد که ایران توانسته است با افزایش تولید سوخت مایع، رتبه دوم را در میان تولید کنندگان اوپک کسب کند.
تولید سوخت مایع ایران، با افزایش چشمگیری مواجه شده است و همین موضوع توانسته، ایران را به عنوان دومین تولید کننده سوخت مایع در جهان معرفی کند.
وزارت انرژی آمریکا از افزایش ۱۱۰ هزار بشکهای تولید سوخت مایع ایران در سهماه نخست ۲۰۲۴ خبر داد و ایران را بزرگترین تولیدکننده این محصول پس از عربستان در اوپک معرفی کرد.
داره اطلاعات انرژی آمریکا وابسته به وزارت انرژی این کشور در تازهترین گزارش خود موسوم به چشمانداز کوتاهمدت انرژی جهان، از تولید ۳ میلیون و ۲۳۰ هزار بشکهای نفت خام ایران در سهماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی خبر داد.
براساس این گزارش تولید نفت خام ایران در این دوره نسبت به سهماه پیش، ۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است و ایران در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۳ بیش از ۳ میلیون و ۱۸۰ هزار بشکه در روز نفت خام تولید کرده است.
میانگین تولید نفت خام ایران در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار بشکه در روز بوده است و انتظار میرود در سال ۲۰۲۴ میانگین تولید این محصول در ایران به بالای روزانه ۳ میلیون بشکه برسد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا همچنین کل تولید سوخت مایع ایران را که شامل نفت خام و میعانات میشود، در سهماهه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی ۴ میلیون و ۴۲۰ هزار بشکه در روز برآورد کرده است. از این رو ایران افزون بر نفت خام، ۱ میلیون و ۱۹۰ هزار بشکه در روز سوخت مایع دیگر که بیشتر آن میعانات گازی است در این دوره تولید کرده است.
تولید سوخت مایع ایران در سهماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به سهماهه چهارم سال گذشته میلادی ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است و ایران در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۳ بیش از ۴ میلیون و ۳۱۰ هزار بشکه در روز سوخت مایع تولید کرده است.
با افزایش ۱۱۰ هزار بشکهای تولید سوخت مایع ایران در سهماهه نخست ۲۰۲۴ و کاهش تولید عراق، جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ اوپک به ایران اختصاص یافته است.
ایران که با روی کار آمدن دولت سیزدهم توانسته بود کشورهای امارات و کویت را کنار بزند و در جایگاه سوم اوپک از نظر تولید نفت خام قرار بگیرد اکنون در زمینه تولید مجموع نفت خام و میعانات، عراق را نیز کنار زده و رتبه دومین تولیدکننده سوخت مایع میان اعضای اوپک را بهدست آورده است.
ایران ۱۴ درصد کل سوخت مایع اعضای اوپک را در سهماهه نخست ۲۰۲۴ تولید کرده است، همچنین عربستان با تولید ۱۰ میلیون و ۷۵۰ هزار بشکهای در رتبه نخست و عراق با ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در رتبه سوم قرار گرفته است.
سوخت مادهای است که در اثر تغییرات (معمولاً شیمیائی) تولید انرژی مفید میکند که بعداً میتواند تبدیل به انرژی مکانیکی شود. این تغییرات معمولاً با سوختن (یعنی ترکیب با اکسیژن) همراه است. فرایندهای مورد استفاده برای تبدیل سوخت به انرژی عبارتند از: واکنش های شیمیایی مختلف و گرمازا واکنش های هسته ای مانند شکافت هسته ای یا گداخت هسته ای. هیدروکربن ها تا حد زیادی شایع ترین منبع سوخت مورد استفاده توسط انسان است، اما در بسیاری از موارد فلزات رادیو اکتیو نیز استفاده می شوند.
منبع:
ایلنا