ناترازی بنزین، یکی از بحث های چند وقت اخیر بوده که کشور را با چالش مواجه کرده است.
ناترازی تولید و مصرف در بحث بنزین، یکی از چالش هایی است که کشور را با دردسرهای بزرگ مواجه کرده است. یکی از دلایل ایجاد ناترازی بنزین در کشور، خودروهای فرسوده است که مصرف بالایی دارند و این خودروها، عامل اصلی هستند.
این ناترازی، می تواند در طولانی مدت، سبب شود تا کشور به ناچار، مجبور به واردات بنزین شود و برای کشوری که خود، صادرکننده انرژی است، می تواند زنگ خطر بزرگی باشد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران به بیان توضیحاتی درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور پرداخت.
مهرداد عباد عضو اتاق بازرگانی، درباره علت بروز ناترازی بنزین و راه کار برون رفت از این معضل گفت: کشور ما هم اکنون در چند جبهه «بنزین، گاز و برق» با ناترازی انرژی رو به رو است. این ناترازی به چند عامل برمی گردد که یکی از این عوامل عدم سرمایه گذاری خودروسازان در تحقیق و توسعه برای ورود تکنولوژیهای جدید به صنعت خودروسازی و مهمتر از آن عدم سرمایه گذاری دولت بر روی متنوع کردن سبد سوخت است.
عباد در ادامه بیان کرد: ما چند پژوهشگاه داریم که در ارتباط با صنعت نفت و گاز و تکنولوژی خودروها کار میکنند و تحقیقات خوبی هم داشته اند اما متأسفانه از آنها استفادهای که باید نشده است.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی افزود: متأسفانه در چند ۱۰ سال اخیر بودجههای آنها به شدت پایین آمده است ولی با این وجود کارهای تحقیقاتی زیادی در این پژوهشگاهها انجام شده که همچنان خاک میخورد. در این پژوهشگاهها به خیلی از تکنولوژیهای روز دنیا برای تولید خودروهای با تکنولوژی پیشرفته به صورت آزمایشگاهی دست پیدا کرده ایم، میتوانیم تولید خودروهای پاک و سبز را هم در دستور کار داشته باشیم تا سبد سوخت ما متنوع شود ولی متأسفانه به این سمت و سو سوق پیدا نکرده ایم.
عباد گفت: ما متأسفانه برنامه ریزی خوبی در چند ۱۰ سال اخیر برای سرمایه گذاری در سبد سوخت نداشته ایم و هرازگاهی به واسطه معروف شدن یک کار در برخی حوزهها سرمایه گذاری میکردیم که خیلی هم تأثیر گذار نبود. در حالی که در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد سبد سوخت ما وابسته به بنزین است کشورهای نه چندان توسعه یافته از سوختهای دیگر برای تردد وسایل نقلیه خود استفاده میکنند.
عباد خاطرنشان کرد: از سوی دیگر قدیمی تر شدن تجهیزات این پالایشگاهها و تجهیزات سر چاهی و همچنین قدیمی شدن مخازن نفت و گاز باعث شده که عملاً راندمان تولید بنزین پایین بیاید.
عضو کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق تهران توضیح داد: در کشور نیاز داریم که از خودروهای جدید و با تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم ولی متأسفانه همچنان از خودروهای بی کیفیت استفاده میشود.
وی بیان کرد: ما زمانی حدود ۵ تا ۱۰ سال پیش تصورمان این بود که بنزین، گاز و نفت همیشه به اندازه کافی در دسترس هست، در آن زمان هنوز با این مشکلات سیستمی رو به رو نبودیم. در حال حاضر نیاز به اصلاح در صنعت ساخت خودروها داریم تا بتوانیم راندمان مصرف بنزین را پایین بیاوریم و در نتیجه با ناترازی بنزین مقابله کنیم.
منبع:
مهر